Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, May 31, 2013

...Bas Untuk Wanita | Rapid KL...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Jumaat.
Moga kita semua mendapat keberkatannye..

ai nih ai skip lagi sekali citer famili day.. ade kesah menarik yang ai nak kongsikan haini.

Hari ni nak citer pasal BAS. almaklumlaaa, ai nih pengguna setia pengangkutan awam. 
setiap hari ai akan amik bas dari Subang Jaya ke Kelana Jaya. ai amik Bas Rapid KL. no bas U623 siap no bas okeh.. muahahahaha.

gambar curik kat google
Tapi semalam kan~ pertama kali ai naik bas untuk wanita! ade rupernya bas wanita kat laluan Subang ke Kelana Jaya nih. Masa bas tuh berhenti kat bus stop depan Subang Parade tuh, ai dah nampak lain macam jer bas nih.. nape ade gambar pompuan nih..

cam nih lah rupernye..
penumpang yang nak naik sama2 ngan ai tuh ade seorang penumpang lelaki..
ai tak tau dia x perasan atau x tau ade bas untuk wanita.
kebetulan pulak dia beratur kat belakang ai.. kalo x silap ade 4 penumpang naik termasuk ai dan lelaki tersebut.

bila ai dah scan touch n Go ai.. pemandu bas tuh bagitau lelaki tuh dia tak boleh naik bas tuh.. penumpang lelaki tuh macam tak paham. Kalo tengok pada wajah dia.. macam Chinese.. ai bagitau lelaki tuh " This bus Only for ladies"
lelaki tuh cam blur2 jer.. tak kan bahasa inggeris pon tak paham.. pastu ai tunjuk lah gambar cam di atas tuh kat lelaki tuh.. Pooonnnnn blur jugak.. 
malas nak layan dah.. ai pass bagi kat abang pemandu handle lelaki tuh..

lama jugak lah abang driver tuh duk terangkan kat dia yang bas tuh hanya untuk wanita.
last2 dia turun jugak.. ahaks~ 
kesian jugak kan~ masa tuh bas memang agak kosong sebab time tuh dah agak lambat. 

bila bas jalan.. ai terpikir.. kenapa bas wanita tapi pemandu dia lelaki..
untuk pengetahuan korang.. ade 1 pemandu bas wanita di laluan Subang ke Kelana Jaya nih.. so, kalo kakak tu yang bawa baru betol2 bas wanita kan~ hehehe

Sampai kat bus stop seterusnye pon ade 2 lelaki indon cuba naik bas tuh.. tapi x di benar kan.. walaupon agak muka blur2, dorang turun jugak.. Kesiannnn..

so, dari kisah kat bus stop ke 2 tuh lah ai dapat jawapan. kenapa Bas itu di pandu oleh pemandu lelaki.. sebab pompuan nih BANYAK sangat KESIANnye..
elok2 bawa Bas Wanita, lelaki pon boleh naik sebab! KESIAN..
hahahahahahhaha.

Sekian.. Kesah bas Wanita.. 

p/s: ai nih memang bekeng garang.. tapi hati ai sangat lembut dan mudah tersentuh. itu yang asik kesian jer~



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

19 comments:

Eliss Mie said...

dulu ada coach komuter utk wanita jugak kan? ramai jugak jantan duk masuk sbb x dak orang jaga. skang x tau laa mcm mana.

Nafira usof said...

Eliss Mie..
Coach Komuter tuh pon masih ade.. kadang2 memang ade Jantan sesat yang tak paham bahasa.. kalo yg jenis paham.. dorang akan tukar coach bila sampai ke next station.. tak pon jalan menyelit sampai ke coach biasa. :)

zarena heeney said...

sblm nie ada train utk wanita jea
skang pun dah ada utk wanita jea
mmg bagus la

ct cheery said...

WOW..HEBAT LAH..BEST LAH MCM NI.XBIMBANG DAH NAIK BUS BERHIMPIT DEGN LELAKI KAN..KIHKIH

lizz said...

special kan kiter...
train pun ader gak koc wanita...tapi kadang ader mamat bangla n myanmar terselit sengih cam kerang busuk kat dalam tu...puas dierang explain suruh tukar koc dier buat dek jej..biler staf ktm datang baru dier turun...hehe

Zee Suhaini said...

dah lama dah tak naik bas...
ada bas khas ni selesa skit kan??xyah nak bersesak bersentuh ngan lelaki..paling tak tahan bau ketiak bangla kat dalam bas..fuhh sesak nafas tau..

LiYa HaNiF :: said...

liya ni 1st time tau ada bas tuk wanita jer... zura mmg sll ambik kt kt subang perade tu yer.. dkt dah ngn tmt kje liya tuh... :)

εïзmummyHazaεïз said...

lama berkurun xnaik bas.. Huhuhu ade ke bas dari Kota Damansara ke Shah Alam?? :)

ct rahani said...

kt jb lum ader kot.. dh lama x naik bas awam camnih.. tingin gak nk bwk bebudak tuh merasa naik bas awam nih.. hehe..

LiYa HaNiF :: said...

liya dok kt subang bestari.. :)
meh sini no phone.. nnti leh kita wassap / sms bagai hihi... :)

ni no liya... 0122719533

Kakzakie said...

Bagusnya Zura. Tempat kakak sini sah tak ada. Nak cari driver bas wanita tu yg susah. Tapi penumpang semua wanita tak susah... cuma kalau yg pergi-balik dgn suami macam terpisah pulak kan..

MRS. K said...

dah lama tak naik bas.. uhuhuhhuuh

wahida said...

oooo, baru aku tau ada bas utk ladies jugak...bagus bagus...

Aine Ainun said...

bestla kan..
x payah nak berhimpit2 dgn lelaki...=)

Tihara said...

tp macam tak ok la driver lelaki..harap2 driver tu seorang yang baik ..hehe

mama lieyna said...

Oooo ada rupanya ye.. bagus jgk gini.. n ada logiknya knp pemandunya adlh lelaki, blh la btegas sket, klu pompuan gitulah, kang tersesat jgk penumpg lelaki kt dlm bas tu.. sbb kesian .. tkpun,sbb tk blh nk bertegas klu dpt pnmpg lelaki yg kasar..

ainnoraini said...

Bagus jgkkan...kakain dh lama x naik bas awam ni...

~aYu~ said...

taktau la pulak ada gak bas utk wanita je. bagus kan.. ada gak protection utk wanita dalam bas.

Fifi Nadhrah said...

sokong!~ kalau drivr perempuan yang bawak.. mesti lepas penumpang lelaki naikkan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...