Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Sunday, February 28, 2010

... New Look!!!...

muahahahahaha....
satu hari ngadap bende nih jek!!!
masih lagi ngah ngedit2 nih!!!

amacam wajah baru blog ai??? ok??
harap2 korang suka k!!!
muehehehehe..

lepas nih ai nak sambung blog walking plak!!

sekian.. n3 pendek!! muehehehe






Friday, February 26, 2010

...Cian My Anis...






alalalalala.. ciannye anak ai.. cium lantai u!!
bengkak dahi dia.. x tau cam ner dia leh tersungkur cium lantai.. tau2 dia dh nangis!!
ai pandang belakang tgk dh cium lantai...

memula jatuh x nampak lagi bengkak.. lepas tu baru nampak!! sian anak mama!!!

pas papa dia smayang magrib.. anak ai tolong papa dia picit kepala...
anak sape lah rajin nih!!! satu hari x jumpe papa dii.. melekat jek lah ngan papa dia..
ANAK PAPA!!!

dh abes picit kepala dia ngusik papa dia plak!! ginni lah 2 beranak nih!! pastu jap lagi menjerit lah si kecik kena usik ngan papa dia!!

sekian.. citer anis n papa..

p/s: ai x gi mana2 pon.. u all????





...Selamat Hari Maulidur Rasul...



"SELAMAT MENYAMBUT MAULIDUR RASUL"

dari Nafiraa sekeluarga

selamat bercuti juga kepada yang bercuti hari ini..
hari ini ai spend masa dengan My anis jek kat umah.. sebab hubby ai kena OT hari ini.. x dapat lah gi jenjalan.. mueheheehe..

sekian..

p/s: korang buat pe hari nih?? any idea???





Thursday, February 25, 2010

...Blog Baru...


muahahahaha...
percaya laaaaa... ai ade blog no 2..muahahaha...
oklah!! oklah!!!

Dengan segan silunye.. ai nak perkenalkan blog ai yg ke 2!!!
blog nih ai create khas utk ai joint contest & Giveaway sahaja!!

oleh kerana ai nih pencinta contest & giveaway.. maka tercipta lah idea utk bina blog ini..
sebenarnye ai x nak semakkan blog ai yang nih.. maka ai cipta 1 blog khas utk contest n giveaway sahaja... nampak kemas jek blog no 2 ai nih!!!

okehlah!!! kepada blogger2 yang nak anjurkan contest atau giveaway..sudi2lah inform ai kat blog no 2 ai nih!! insyaAllah.. ai akan cuba untuk joint sebanyak mungkin contest/giveaway.

sila2 terjah blog baru ai!!

http://goodlucknafira.blogspot.com/

sekian.. pengumuman blog baru..

muehehehehe..

p/s: jgn lupa inform ai kalo ade contest/giveaway k!!! ai akan letak link kat sidebar.. klik jek kat situ!!!






...Kerana My Anis...


semalam balik2 keje tengok My anis dah sampai kat umah.. papa dia x OT.. so papa dah amik anis dulu kt rumah IBU..

masuk2 umah jek.. tgk My anis badmood!! melepek jek kat lantai!! ngantok lah tuh... suruh dia tido kat tilam x mahu...last2 dalam kol 6 cam tuh dia tido kat lantai tuh!! mesti kat umah ibu x tido.. kalo x jarang dia tido petang2 nih.. main jek keje nye...


abes mama masak pon dia tido lagi.. kejut makan nasi pon x mau.. dia buat dek jek!!! slalunye kalo lampu pasang mesti dia bangun.. malam tadi x.. nak bukak mata pon x larat..

ai n papa dia tido pon dia x bangun2.. cuma mintak susu jek..tu pon mata pejam!!!
haih!!! kalah org keje kt tapak projek u!!!

ai memang suka kalo dia tido awal..muehehehe... senang ai nak settlekan keje2..
TAPI!!!!
bila My anis tido awal!!! dia pon akan bangun awal!!!!
haaaaaahhh!!! ini yang x lalu nih!!!

korang bayangkan!!! pagi2 buta dia ajak ai sembang!!! aduhhhaiii sayang!!!
mama nak tido nih sayang oiii!!!
tgk papa dia pelok mama.. dia usik papa dia.. aduhaaiii~

dan sekarang!!
mode ai adalah mengantuk!!!huhuhu.. takpe laa... kerana My anis.. layan kan ajer lah!!!

sekian..n3 mengantuk..zzzzzzz

p/s: dah ler ngantuk!! kena masuk meeting plak??? ape cadangan korang supaya x ngantuk !! jgn cakap tarik bulu idung k!!!! idea len!!







Wednesday, February 24, 2010

...Terbantut...

pernah x korang tengah khusyuk2 buat keje... pastu dengan tiba2 korang terpaksa hentikan sume keje2 tu tanpa kerelaan korang???

inilah yang ai ngah hadapi sekarang... baru jek pagi tadi berazam nak jadik pekerja contoh!! hari2 berazam nak jadik pekerja contoh..muahahaha
tetiba!!! sume keje ai terpaksa di hentikan tanpa kerelaan hati ai.. kaber2..


ngah syok duk print dokumen.. skali kuar kat sreen pc.. "empty ink" kool lagii... kemudian gagau2 dalam kabinet.. skali ink printer ai abes stok ko!!!!! ayaaaakkkk!!!! lepas lunch nak kena binding dh..

sepantas kilat kol supplier.. suh antar ink printer.. A.S.A.P!!!! pleaseeeeee!!!
seb baik supplier cakap OK!!! nih ngan nunggu supplier datang ar nih!!! sambil2 tuh ai blogwalking n update blog..muahahahaha...


doa2kan kan lah ai x kena marah k!!!huhuhu
*dan2 wat muka sedih..

sekian..n3 luahan perasaan.

p/s: sape boleh tolong hantar ink printer pada ai dengan kadar segera?????






...T.E.R.I.N.G.I.N...


Korang pernah x tetiba teringin nak makan sesuatu!!! pastu rasa x puas ati bila x dapat nak makan apa yang kita teringin tuh!!!

adessslahhh... pagi nih ai terasa nak makan karipap kecik..ai tak pasti lah u all panggi kuih tuh ape!!! ai panggil dia karipap kecik!! sbb dia kecik2 jek.. pasti dalam ade inti sambal ikan..

rupe cam nih lah skit2... kecik jek!!!


dalam satu paket ade banyak2 karipap kecik2...
mesti korang tau kannnnn...
teringin ar nak makan!!!! sape nak banjer ai koling2 ai ke...muahehehehe

sedang asik meng"google" karipap kecik.. skali kuar plak...

gambar karipap gulung!!! perrgghhh...meleleh..
adessslah..apsal kuih kat mesia nih sedap2!!!huhuhu

kena plak ngan inti kentang!!!! wohohohoho... sedapnye!!!!!
errkkk..apasal aku tetiba teringin nak makan karipap nih!!!!!
ade pape ke???? ohhhh...tidak!! tidak!! tidak!! sila jangan kata ai mengidam okeh!!!
sebabnye..

ai ngah kibarkan bendera merah separuh tiang!!!!
muahahhahahaha..*trus larik lintang pukang

sekian...n3 teringin nak makan karipap

p/s: ade sape2 nak banjer ai makan karipap ke??? muahahaha

p/s/s: semua gambar adalah ehsan en google





Tuesday, February 23, 2010

...P.A.N.A.S....



Tempat korang panas x???? opis ai panas lah hari nih!!


berpeluh2 rasanye... jarang skali kalo kat opis nih ai berpeluh.. tapi hari nih rasa basah ketiak!!! adesslahhh nasib baik lah pakai deodoren..muehehe

adakah ini yang di namakan kesan kepada pemanasan global????
ohhhh tidakkkkk.. kalo macam nih... x sanggup ai!!!

bukak aircond kuat2 pon x jalan!!! slalunye mereka2 yg melepak kt tempat ai nih slalu komplen aircond x kuat.. ai rasa sejuk dah... tapi hari nih!!! ai plak yang menggagau carik remote aircond sbb panas... remote aircond mmg aku x endah pon sblm nih!

bila panas2 nih.. boleh verangan.. bestnye kalo leh pekena ABC seksyen 2... sejukkkkk tekak!!
tolong lah banjer ai makan ABC!!! pleaseeeee~muehehehehe

dan..indahnye kalo...

dapat mandi!!! nyamannnnn nyeeee!!!

sekian.. n3 panas!!!

p/s: korang panas x kalo korang search "gambar panas" tetiba kuar gambar bugil!!! haihhh... ai tgk dulu baru tutup !!muahahahahaha

p/s/s: semua pic adalah ehsan en google...








...XTVT Weekend Kami..






Hujung minggu!!! ni je lah masa yang ai ade utk kamu punggah sume sampah2 yang ade kat umah ai!!! errrkkk banyak sampah upernye umah ai!! muahahaha..

rasanye dh lama ai x clearkan sampah2 yang di kumpul kat umah... so.. weken hari tu ai nekad nak selesai2kan sampah2 kat umah..

punye lah semangat.. pagi2 lagi bangun sbb nak kumpul sampah.. padahal mata ai dh sakit tgk sampah..muahahaha

dan hasilnye....

1 beg plastik + botol2 plastik

tambah lagi plastik beg - plastik beg penuh 1 plastik besar ko!!!
mana datangnye plastik2 nih!!! ececece buat2 tanya!!!

kotak2 + kertas2
katelog yang banyak sebenarnye..muahahaha

lagi kertas 1 beg besar!!!!
banyak sampah upernye umah ai nih..kikikiki

dan..

dengan bantuan drebar tersayang ai.. akhirnyer sampah2 itu selamat di hantar ke
Pusat Kitar Semula

huh!!!! puas hati bila dapat baling sampah2 tuh dalam tong2 mereka!!!!
rumah ai pon bersih lah skit kan!!
haaaaa... u all dah start kitar semula kat umah ke???
mai lah kita pakat2 selamatkan bumi kita yang satu nih!!! cam YB lah plak..muahahaha

sekian.. citer pasal XTVT weekend kami..:)

p/s: aku ade bende nak share ngan u all pasal pusat kitar semula shah alam nih!!! tapi bahan utk di kongsikan tu ade kat kereta... nanti aku n3kan balik k!!!

p/s/s: jangan lupa kitar semula sampah kat umah k!!!!

Monday, February 22, 2010

...Berkelah Di Lata Rek...






cuti CNY ari tu korang pi bercuti kat mana???
ai balik kampung "ma" ai aka nenek ai kat kelantan.. pergi 2 kerete.. kete ai n kete adik ai.. ma ayah n adik bongsu ai pon ikut skali... lama dah tak balik kampung jumpe sedara mara kat sana..

memula singgah umah nenek kat kota bharu... esoknye pergi umah mak sedara kat kg laloh..kelantan jugak..kami sume paling suka kalo gi sana!!! sebab nye...

Boleh pergi BERKELAH!!!!! yahuuuu...

Air Terjun Lata Rek..

sape pernah pergi!!!!!! cantikkan!!! waktu kecik2 dulu.. ayah ai bagi mandi kat sungai yang budak2 tuh ngah mandi.. air takat lutut jek.. merangkak lah kami2 kat dalam air tuh!!! memang patut pon... sebab kami sume bukan tahu berenang pon...

sampai2 jek umah mak ngah.. kami pon buat persediaan utk pi berkelah.. mak ngah aku mmg terer bab2 masak nih!!! so.. bahagian utk buat BBQ di serahkan bulat2 pada mak ngah.. pemalas btol!!!

sampai2 jek kat lata... sume org terjun masuk dlm air??? nasib baik ade ayah ngah ai yang tolong bakar ayam.. muahahaha... ma n ayah skodeng kami2 dr jauh jek!! sambil2 tunggu ayam siap di bakar..

korang layan lah gambar nih!!! sila jgn pengsan okehhh!!!!muahahahaha
tgk org lepas geram berendam dalam air...

sebahagian dr kami..
awat anak mama pegang plastik jajan tu!!!!

apsal muka ai nampak separuh jek!!! belasah jek laaaa...

ai ngah melayan anis... tapi my anis x nak mama dia jaga.. sbb mama dia penakut!!! asik duduk situ jek!!!

My lil sister... a.k.a mak su n mak teh anis

muahahahaha.. belasah jek lah u!!!!

muka2 lepas geram main air..

My lil sis n her husband...

My ma n My lil sis.. lepak tunggu ayam siap di bakar...muahahaha

time nih dorang berdua gi mandi kat air terjun tingkat2 tuh... jeles giller...

best giler kalo leh mandi kat sana...tgk muka gembira mereka itu!!!

asik2 mereka berdua jek yg merendam!!!
sampaikan MY anis menggigil2!!!! sian anak ai...

mama: anis sejuk x????
anis: (angguk2 kepala)
mama: anis nak naik atas??
anis: (geleng2 kepala)

hahhhh...ko!!!! sejuk!!! tapi tak mo naik lagi... layan kan jek laaaaa...

bila masing2 dh sejuk!!!! perut dah lapar!!!
baru merangkak naik carik makanan... nasib baik lah ade balance lg...

muka2 org lapar!!!
sedap sunggah ayam bakar itu!!! yum2!!!

sekian.. citer gi berkelah!!!

p/s: sape nak joint gi mandi wet world???? kemong!!!! ujung bulan nih!!!

...Bang Bang Boommm...

video

ade sape2 bran nak lawan bang bang bomm my aniss????
pantang ade citer bang bang bomm.. dan2 tu jugak lah di buat gaya happening tuh!!!

lagi satu kisah..

anis: mama!! a de aca! arik acal!

mama: (blur.. ape anak aku cakap nih!!!)

anis: pat la akap mama!!! dlm nada marah..

mama: okeh!! anis cakap lagi skali ek.. ( sbb si mama x paham si anak cakap ape)

anis : a de acal... arik acal...

mama: ooooooooo... muahahahhaha...*sambil gelak guling2 dalam kete..


cerita sebenar adalah... My anis suruh mama dia cakap..

" tak de pasal.. carik pasal!!!"

segmen dalam bang bang bomm tuh!!!! adoiiilaahhh... boleh terkucil mama kalo layan My anis nih!!!! ade ade jek bende baru yang dia nak buat ai gelak guling2...

sekiann.. citer pasal bang bang bom My Anis..:)








Saturday, February 20, 2010

...Balik Kampung...


salam semua!!!
hari ni anis nak citer pasal anis balik kampung!!! mama n papa kata bukan kampung anis!! sbb anis lahir kt selangor!!! jaat kan mama n papa!!!! suka suki jek cakap bukan kampung anis.. kira bau2 belacan jugak lah kan!!! sbb anis anak mama n papa...muahahaha..

Perjalanan dari umah nenek ke umah oyang di kelantan adalan sangat jauh!!! penat perjalanan selangor ke terengganu pon belom ilang lagi!!! eh!! bukan ke anis tido nyenyak dari selangor ke terengganu!!! alaaaaa... kira penat jugakkan!!! sbb kena tido sopan santun kat belakang kete...

kalo anis buat kuak lentang ke... kuak kupu2 ke... jatuh bawah sit plak!!!! oleh kerana perjalanan sgt lama.. so.. untie n uncle tgk lah ape anis buat kt dalam kete!!!kikiki..nih kira hobi anis n mama ler nih!!!

posing!!!! muahahaha

amacam uncle n untie???? ade gaya x jadik model??? ade cam muka Mariah Kari x???
hahahahaha

nih paling mahal nih!!! gambar muncung mulut!!! manjang x jadik kalo posing mulut muncung.. mama dh tahu dh cam ner nak ajar!!! opsssttt.. terbocor rahsia plak..

okehlah..okehlah!!!! kasi can mama posing jugak!!! mama pon suka posing dalam kete jugak!!!!

haih!!!! penat jugak keje jadik model nih kan??? posing cam tuh!! posing cam nih!!!
last2...

fengsan!!!!kekekeekeke
mama lah nih yang mendajal anis nih!!! seb bek x de air liur basi kuar!!!
kalo x mesti jatuh saham anis kan!!! kan!!!

tapi kiut jugak muka anis time tido kan!!! kan!! muahahahaha...
best ar tido... kena plak aircond kat muka... fuhhh lenaaa...

sampai kat jerteh.. kami singgah kat pasar Jerteh... singgah makan dan makteh kata nak soping baju peknen!!!

tahu x nape papa dokong anis??? sbb papa dh tak lalu nak kejar anis!!! muahahahaha
sian papa!!!! seb baik papa kuat!!! kalo ngan mama konfem kena marah!!!
sbb tu anis suka jalan ngan papa..kikikiki

sekian... citer dari anis..:)

p/s dr anis: untie n uncle jgn lupa baca citer anis mandi air terjun... best woooo!!!!





Friday, February 19, 2010

...Papa N Anis...


korang mesti slalu tengok aku slalu x dapat joint xtvt papa n aniskan!!!
maklumlah!!! terlebih saiz... slalu dorang yang buat xtvt x semenggah!!!! dan ai mampu tengok jek!!!!

meh sini ai view kasi korang ingat balik!!!meh meh!!!

tgk!!!! aksi mandi kolam!!!! muat 2 orang tu jek... kalo ai joint konfem kuar sume ai lam kolam tuh!!!!nyampah!!!!

lagi!!!!laki ai tumpang men kete syiling!!! ai x dapat joint jugak!!! sbb ade 2 sit jek!!!!
dan yang terbaru nye!!!

dorang merempit ko!!!!! nek moto roda 3 tok ayah plak tuh!!!!
sengal jek!!! x mo ajak ai pon!!!

my anis siap wat muka bangga tuh!!!!
GERAM jek!!!! sian tok ayah kan!!! dapat cucu menantu n cicit yang suka menyempitkan..
muahahahha...ampun bangggg
* trus larik lintang pukang....

sekian.. n3 jeles dari ai..
hahahahaha

p/s: korang nak joint dorang???? meh ler~ muahahahha






... SATE IKAN...


korang pernah x makan sate ikan???
ke korang x pernah dengar sate ikan??? ke korang panggil ngan nama lain???
adehhhhai... abaikanlah soklan2 itu.. yang pentin aku nak share ngan korang menu best!!!
kemong!!!!!

kemong???? bukan!! bukan!!!
nih hah!!! nak citer... cuti CNY hari tuh.. kami pi makan angin kat kelantan.. sambil2 jumpe ngan nenek n sedara kat sana... OTW gi kelantan.. kami singgah makan soping kat pasar Jerteh..
kat situ lah ai jumpe sate ikan nih u all..

rasa dia!!!!perrggghhhh... sedap hingga menjilat lidi u!!!!
makan plak panas2!!!! sungguh menikam kalbu...
bila nampak sate ikan nih.. hubby ai trus pi beli... makan 2 org.. tetiba x cukup u!!!muaahahaha...sedap... pastu laki ai suh ai pi beli sendirik plak...muahaha...

pi lah beli sendirik... dapat gak amik gambar kan!!!! ai beli lagi 2 hengget...
sedap woooo... kat shah alam x de jual lah sate ikan nih!!!
kalo x.. mesti ai akan jadi regular customer dia.. hahahahaha

ke u all nak jadik regular customer ai???? biar ai jadik tokey sate ikan..muahahahaha...

sekian.. citer sate ikan..:)

p/s: sape yg terliur boleh kontek2 kawan2 kt kelantan or ganu okeh!!!!

... Bespren My Anis...


lanjutan n3 MAGIK semalam...aku saja nak share ngan korang pasal my anis nih..
dia ade 2 bespren...

1. teng-teng.. nama betol dia puting!! tapi my anis panggil dia teng-teng..kira nama manja gittu laaa.. dalam n3 MAGIK.. ade yang tanya persoalkan nape ai tulis teng-teng.. sebenarnya nama tu my anis yang kasi..muahahaha..macam kasi nama kat anak kucing plak

2. pen-pen.. atau lebih glemor dgn nama lampin..muahahaha... my anis panggil pen-pen.. sampai ai pon terikut2 bahasa dia... kekekeke

kalo dia nak tido.. dia akan mintak bespren dia nih.. kiranye..kalo dia mintak teng-teng.. ai kena kasi dia satu pakej.. teng2+pen2.. sbb kalo ai bagi salah satu.. dia akan mintak lagi satu yang x de..baik ai carik n kasi dia 1 pakej siap2..

alhamdulillah... my anis masih lagi boleh bertahan tanpa teng2 kesayangan nye tuh!!! harap2 aku leh lah berentikan dia dari menjalankan xtvtnye tuh!!! cuma kadang2 ade gak dia keluarkan citer pasal teng2 dia tuh.. pastu aku cepat2 tukar tajuk...muahahaha

sekian..citer pasal bespren My anis..:)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...