Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, March 31, 2010

...Ucapan Dari Yang Tersayang...


klik untuk tumbesaran

muehehehehe...
hubby ai wat wish kat facebook ai..ekceli facebook ai tu memang x bape nak aktif mana pon.. gambar pon ade seketul jek.. gambar my anis..

malam tadi ai paksa rela hubby ai tulis sepatah 2 kata dari dia kat blog ai nih..
x mahu dia.. katanye x tahu lah.. x reti laaa..
last2 pagi tadi dia YM cakap dia wish kat FB..
muehehehehe..
suka!suka!suka!!

mekasih ye laling!!
sebab sudi wish kat FB sayang tuh!!
walaupon ayat seperti orang ngah gabra first time bercakap ngan aweks..
muahahahahaha...larikkkkksssss
sayang tetap hargai ucapan abang tu~
sayang abang ribu riban kaliiii...
muehehehe

sekian.. n3 ucapan laki ai..
muahahahaha

...Hepi Bezday To Me!!!...

Digital Scrapbooking at WiddlyTinks.com
Scrapbooking Ideas Photo Tinks by WiddlyTinks.com

Hepi bezday to me~~

hepi bezday to me~~~

hepi bezday to meeeeeeeeee

hepi bezday to me!!!!

yeahhhhhhhh!!!!


haaaaaaa... apa lagi!!
cepat wish kat ai!!
hari bezday ai yang ke 27..errkkk 27 dah???
rasa cam 17 lagi...muahahahaha..perasaan!!!

x de celebration lagi.. sebab hubby keje malam..sob sob sob..
kena tunggu weken nih!! baru leh celebrate..
yang paling penting.. hubby ai jadik org pertama wish bezday malam tadi..

sekian.. n3 pemberitahuan..

p/s: sape nak kasi ai hadiah angkat tangan!!!! muahahahaha

Tuesday, March 30, 2010

...My Look...

wew!!! percayalahhhhhh...
ai pon nak joint jugak!! nak buat duit lebih jugak!!
dr semalam lagi ai duk nengok org wat post pasal nih..
malam nih baru terbuka hati nak ke website My Look nih
muehehehehe

so... pada yang belom terbuka hati lagi.. n nak try jugak cam ai..
leh lah klik sini.. My Look

MyLook ini macam google and yahoo jugak (search engine). So setiap kali korang search korang akan dapat 0.22 sen, tapi setiap hari just max 5 kali je.. So kalau sehari korang dah boleh dapat Rm1.10. Seterusnya korang kira sendiri la ye..

Okey dekat bawah ni earning aku untuk hari ni.

Apa yang perlu korang buat just sign up for free and the dah boleh start search and terus earn money!! Okeylah sapa2 yang berminat bolehlah clik sini MyLook

Okey jangan segan nak joint k!!! boleh gak tambah duit jajan..muahahaha

sekian.. n3 nak share ngan korang..

...Bila Mama Belanja Makan...


weken ari tuh kami sume gi makan2 kat syed restoran kat padang jawa..
saje jek nak banjer my hubby n my anis.. makan ikan besar..
last makan masa gi Jeram hari tuh.. lama dah tuh

so.. menu kami pada malam tuh...
Ikan kerapu sweet sour..yum!yum! sedapppp sgt...

kerabu mangga.. yang nih pon sedap!! banyak lak tuh!

tom yam seafood.. udang + sotong jek!
yang nih biasa jek.. sikit plak tuh!!mueheheehhe

tukang sponser! muahahahaha..haruslah letak paling atas lor..

pemandu pelancong!
ampun banggg..larikkkkkkkkk
org yang bertanggung jawab membawa kami ke sana..
muehehehehe

dan..last skali..

mem besar!!! yang x bape nak besar!!!
hahahahaha...
my anis time nih dia x nak makan nasi..
makan lauk jek..nasi x luak...

oleh kerana dia nih kaki posing..mama dapat idea cam ner nak suh dia makan nasi..
posing lah!!!! suap nasi..pastu cakap pap amik gambar!!
hahahahahaha...makan pon..
setiap kali nak suap..setiap kali tu lah kena snap gambar!!
haaaa ko!!! haru jugak kan!!! jadik mama nih kena kreatip!!
muahahahahhaha

SELINGAN...
nih pertama kali rasmi slimsuit yang menang kami 1st giveaway tu...
selesa sgt bila dipakai..muehehehehe

sekian... n3 makan2..
lalalalala

p/s: dalam banyak2 makanan laut..yang mana paling korang suka???

Monday, March 29, 2010

...SUNYI...


malam nih ai rasa sunyi plak duk umah..
bukaannnn.. bukan sebab x cukup kasih sayang..
bukan! bukan!!


ni haaaa.. laki ai keje shift malam minggu nih..
dah 3 minggu dh dia keje normal shift.. minggu nih kena masuk malam plak..


slalu ade gak geng nak manja2.. tak pon geng nak gadoh..
malam nih x de geng!!


my anis plak tido awal!!
siap wat kuak lentang ngan kuak kupu2 dah..
kalo papa dia x de.. mmg dia tido awal.. kalo ade papa dia..
x de nye tido lagi masa ni nih!!
x de geng jugak lah tuh..muehehehe


oleh kerana sunyi duk sorang2..baik ai layan blog.
ade gak hasilnye kan..muehehehe
sesambil tuh siap kan cuci baju lam mesin basuh..
ade gak hasilnye..

ok lah.. ai nak sambung blog walking plak..
selamat berblog sume k!!
selamat malam..

sekian.. n3 org x de geng..
lalaalala

p/s: gambar sume ai cilok dr pak cik google.. mintak izin yek..:)

...Jalan2 Carik Pasal...


selamat hari isnin semua!!!!
ai x puas cuti laaa... boleh x nak sambung cuti lagi???
mueheheehe...

korang gi mana weekend semalam???
ai... bz!!!! penuh ngan XTVT..kikikiki..
sebab tu blog ai sunyi jek weken nih!! malam jek baru jenjalan kat blog korang..

tadaaaaa... hari hijau sedunia..muehehehehe
sweet x u all??? sweet kan???
gambar menggeliat dalam kete mesti ade!!! hahahaha

My anis baru bangun tido.. tu pun ai kejutkan!!
tuh yang muka seposen jek!!! x leh jadik marih kari la cayanggggg

memula gi jalan2 carik pasal kat plaza alam sentral..
pi kedai laptop jap.. pastu pi kedai ubat jap.. selebihnye..
melepak tgk xtvt kat Ground Floor..
tgk muka my anis tuh!!! dia x puah tgk budak2 main muzikal chair..
mama n papa nak beli eskrim..dia sibuk nak ke sana..

last2.. bercakau ngan papa dia!!
x bercakau x sah 2 org nih!!!

dah beli eskrim.. trus menggelupor gi tesco plak.. sebab dh petang!!
gi beli pempes my anis n hadiah utk baby baru kawan my hubby..

abes soping.. trus terasa lapar..muahahahaha.. cam ade org tarik2 jek masuk KFC..
hahahahahaha...alasan!!!
nah!!! menggeliat plak kat KFC tesco..

wajah ai mesti di tepek..carik publisiti..muahahahha

menu:
2 set snack plate
cheezy wages
fun fries
2 air special..

KFC lover!!!
kalo beli bende len mesti hubby ai makan sikit jek.. cuba beli KFC yang dinner plate yang 3 ketul ayam tuh.. LICIN dia makan sorang!!!
KFC!! sila amik laki ai jadi duta u all.. berbakat besar nih!!!

aih!!! lomatik eh!!!
nyampah ai!!
cam kena paksa suap jek..
muehehehe

sekian.. n3 jalan2 carik pasal..

p/s: ape xtvt weken korang plak???

Sunday, March 28, 2010

...Selamat Hari Lahir Ma...

Scrapbooking at WiddlyTinks.com
Scrapbooking Photo Tinks by WiddlyTinks.com

Che Faridah Bt Che Osman

'Selamat Hari Lahir' untuk Ma tercinta..

semoga ma sentiasa sihat dan bahagia bersama keluarga tersayang..

minta maaf sebab anak mu x dapat balik untuk menyambut hari lahir ma..

hanya sedikit hadiah yang x seberapa untuk ma..

ma adalah ibu yang terbaik kat dunia nih!!

kasih sayang ma tak kan di lupakan hingga akhir hayat..

sayang ma sangat2!!!

p/s: rindu sangat kat ma ngan ayah..nak balik kampung..huhuhuhu

Friday, March 26, 2010

...Alhamdulillah..menang lagi...


u alllll!!! ai menang lagi!!!
lalalalallalalala...sonok giler!!
kali nih menang peserta bertuah..dan ai salah sorang dari 5 peserta bertuah...
masa dorang umumkan pemenang utama kat blog chugie..
nama ai x de.. takpe lah.. mungkin x de rezeki..

skali chugie cakap dorang buat cabutan untuk peserta bertuah dan pemenangnye di umumkan di blog CETUSAN IDEAKU.. sepantas kilat ai lompat gi blog sana..
skali ade nama ai!!!yahuuuuu..menang!!

untuk pengetahuan korang sume.. 5 orang sahabat yang telah anjurkan giveaway ini.. sebab tuh pengumuman pemenang di umumkan di blog yang berlainan..
mereka ini terdiri daripada...



dan..yang bestnye..petang semalam ai sudah terima hadiahnye..
yahuuuuu...memang sonok giler bila dapat bungkusan dari GDEX...
dengan rakusnye ai bukak bungkusan tuh!! nak tahu dapat hadiah ape..muahahahaha

sekali dah bukak bungkusan tuh..ai rasa nak lompat n berlari setempat jek..
SERONOK!!!!! SUKA sgt ngan hadiah tuh!!!
SUKA!!!!!

korang mesti jeles ngan ai bila tengok ai dapat hadiah ape...

tadaaaaaaaaa...
jeles x?? jeles x???
muahahahahahhahahaha... bestkan???

ai menggelupor sorang2 sambil peluk2 hadiah bila tgk ai dapat hadiah nih!!!
sesuai sungguh ngan ai...

balik2 umah jek trus try!!!
ngan bantuan laki ai..akhienye berjaya disarungkan ke badan!!!
mintak maaplaaa..
gambar x dapat di siarkan..kang kali ai view kang..
ade plak mata yang juling plak kang!!!
baik x payah..muahahhahaha...

biarkan laki ai jek yang tengok...hahhaaha
lalalalallalala

terima kasih kepada para penganjur yang telah menganjurkan giveaway nih!!!
dan terima kasih atas hadiah yang sgt best tuh!!!
len kali kalo u all buat giveaway..jgn lupa invite ai k!!
ai mesti joint punye!!!muehehehehehe

sekian.. n3 menunjuk2 hadiah
muahahahahaha



Thursday, March 25, 2010

...Version Anis...

video

surat khabar lamaaaa...

apa khabarrrr...

muahahahahahaha

adoiiilaaa.. anak ai nih!!! beli surat khabar lama okeh!!!!

ade gaya x???hahahahaha

pengaruh iklan atau pengaruh papa dia???
muahahahaha...

papa dia lah yang tukang mengajar nye!!!
sian anak ai... dapat ajaran sesat..hahahhahahahaha

Wednesday, March 24, 2010

...Sedih...


Mode ai pagi nih adalah sedih...
huhuhuhuhu..
sebabnye..pagi tadi ai marahkan my anis...
bukan sedih sebab marah tapi....

huhuhu..
pagi tadi.. ai lambat sket.. bila nak siapkan anis pi umah ibu dia.. skali carik2 getah rambut dia x jumpa!!! hari2 getah rambut hilang!!!
ai pon marah la dia.. suh dia carik sendirik getah tuh sampai jumpe..
geram punye pasal...

ai cakap ngan dia..

" kalo x jumpe getah anis.. jangan gi umah ibu..anis duk sorang2 kat umah"

pastu dia trus nangis sebab ai nak tinggalkan dia kat umah..
dan2 tu jugak dia larik ke pintu..
pegang pintu kuat2..takut ai tinggalkan dia dalam rumah..

terpaksalah kuarkan lagi getah rambut baru..
dalam kete dia diam jek sebab kena marah..
pastu tengok hangin mama dia x betol..lagi x berani nak cakap..

sampai2 umah ibu..
bila ibu dia datang amik kat kete..
dia boleh buat muka kesian ko!!
aduhaiiiii... sebak dan2 tu jugak!!! trus rasa nyesal sebab marahkan dia..

sepanjang2 perjalanan gi keje tadi..
ai nangis jek bila teringatkan muka kesian dia tuh!!!
huhuhuhuhu..sedih~

mmg time ngah panas tuh geram!!!
tapi bila tengok muka kesian dia tuh..nyesal plak marah..huhuhuhu

Tuesday, March 23, 2010

... ESSO kasi hadiah lagi...


u all!!!!
mai sini ai nak bagitau neh!!!
saja jek nak share ngan korang!!! benda baik!!
mesti kena gitau sume orang..muehehehehe

ni haaaaa.... incik ESSO bagi hadiah lagi kat pelanggan dia!!!
ingat x duluuuuu.. ai dapat tisu tuuu..
alaaaaa... yang ai tertipu tuh..muehehehehehe

ingatkan kasi hadiah ape lam kotak..
bila dah bukaaaaa.. skali tisu kat dalam tuh!!!
kotak tisu rupernye....

haaaaa... kali nih incik ESSO kasi hadiah air mineral u!!!
sebotol yg botol kecik jek..
gambar tuh ai cilok kat google..sbb tuh ade gambar botol besar..
muahahahahha..


oleh kerana sekarang adalah musim panas..
maka..pemberian air mineral adalah sgt berguna..muehehehe
sbb..ai ngan my anis kalo berjalan..berkereta mesti kena ade air..
kalo x de!! kena beli.. kalo dapat free..lagiiiiiiii baik kan~~
muehehehe..lalallaal

sekian..n3 dapat hadiah lagi..:)



Monday, March 22, 2010

... Kaki Ku Ke Ko...


tajuk adalah2 kena sipi2 jek ngan citer sebenar...
muehehehehehe

tulunnnnnn.. kaki ku lenguh!!! rasa nak tercabut jek!!
huhuhuhuhu..

sebab asik duk ulang alik gi fotostat dokumen wajib tender!!!

rasa nak angkat jek mesin fotostat tuh letak sebelah ai nih!!!
*dasar femalas sungguh!!!
rasa denyut2 jek kaki ai nih u!!! ngah bakar lemak kot..muahahahaha

alangkah indahnye.. kalo ade orang tolong urut2 kaki neh!!!
abg~~~~ nanti tolong eh!!!

sekian.. n3 kaki lenguh!!
adessslah..

...Cerita di sebalik gambar...

jap tadi ai ngah transfer gambar dr hp ke pc..
tetiba ternampak gambar nih!! trus ai gelak sorang2!!!

kejadian nih terjadik masa on the way nak pi kenduri kahwen kawan ai..
cam biasalah!!! dalam kereta mesti pakat2 control macho n cun!!!

menggeliat2 amik gambar lam kete..
ngah2 model kecik nih berposing ala2 mariah kari!!! selit plak spek itam kat dahi!!!
tetiba papa plak mengacau!!!!
trus rosak gambar ala2 model nih!!!muahahaha...

bila tgk gambar dia x jadik!!!!
apalagi!!! bercakau lah lam kete ngan papa dia!!!
haaaaa... sape suruh kacau model ngan posing yek!!!
ai gelak jek!!!hahahahha

malas nak masuk campur!!!
amik gambar sendirik lagi baikkkk!!!!

muahahahha..syok sendirk!!!
lalalalalalla

sekian.. citer dalam kete..bukan dalam kelambu~~
muahahahahaha

Sunday, March 21, 2010

...Award...

haaaa... ai dah lama x dapat award nih!! tapi kali nih dapat daripada 3 teman blogger..
oleh kerana award yang sama.. so ai n3 kat award2 mereka dalam satu n3 k!!

terima kasih kepada CHUGIE, YUN & KASIH sebab sudi award kan pada ai!!
terima kasih banyak2!!!

Tapi ade rules ye.. sila lihat bawah ni:-

1- Thank & link the person that gave you the award. SIAP!!

2- Pass this award onto 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.

yang nih ai nak tukar sikit.. sebab ai bagi kepada sume teman blogger yang ramai itu!! sebab bagi ai.. blog2 korang mmg layak dapat award!!!
so.. kepada sume teman2 ai yang best2 itu!! sudi2 lah amik award ini k!!! cayang u all sume!!

3- Contact said blogs and let them know they've won the award.

ai trus warwarkan kat sini!!muehehehhe

4- State 7 thing about yourself.
1- seorang anak kepada ibu bapa ku..
2- seorang mama pada ani..
3- seorang isteri pada en hanafi..
4- seorang isteri & mama yang bekerja...
5- seorang pekerja contoh..muahahahaha
6- suka window soping, jalan2, piknik..
7- sedang ondiet..muehehe

sekian.. selesai hutang..
muahahaha

Saturday, March 20, 2010

...Lepas Geram Malam Tadi!!!...


muahahahaha..
malam tadi tenet adalah sgt teruk!!!
so kat opis hari nih!! ai asik curik2 buat blog walking!!!

lepas geram punye pasal!!
u all jgn bocor rahsia okeh!!!
muahahahha..

sekian..n3 org lepas geram!!!

Friday, March 19, 2010

...Maaf..

malam ini tenet adalah sgt slow!!
x boleh nak wat blogwalking!!:(


sudi2 lah korang terjah blog ai!!
esok ai terjah u all balik!!!

sekian..n3 pendek!!

...Resipi:Ikan Keli Masak Tempoyak...


okeh!!! first time ai nak kongsi resipi dengan korang sume!!!
bukan kedekut nak share.. tapi ai nih x bape nak reti masak sgt pon!!!
muehehehehe

sebab kan ade org request!! maka ai pon share lah ngan korang!!!
okeh!! bahan2 nye...

mesti ade ikan keli!!! kalo ikan patin pon sedap jugak!!!
ikan keli mesti kena bersihkan dulu supaya x hanyir!!!
pada sape yang x tahu nak bersihkan ikan keli cam ner..
sila rujuk DISINI

bahan penting yang kedua adalah.. tempoyak!!!
sapa yang x kenai.. sila bertanya di kaunter pertanyaan!!! muahahahah
alaaa.. tanyalah kat kedai jual ikan tuh!!! slalu mesti ade!!
tempoyak ai.. ma ai bagi!!

kena ade kunyit sket.. ai kai serbuk kunyit jek.. sebab malas nak tumbuk!!

asam keping!!!
haaaa.. yang nih bergantung pada kemasaman tempoyak!!!
kalo tempoyak u all dh masam!!! letak sekeping jek!!!
kalo x bape nak masam!! letak ler 2 keping!!!

kena ade cili jugak!!!
semlam ai letak 4 biji!!! x bape nak pedas!! my anis boleh makan!!!
kalo u all suka pedas tahap gaban.. leh tambahlah bilangan cilinye!!

cara2nye!!! veri de simple!!!

memula.. tumbuk cili!!!

pastu masukkan air dalam periuk!! suka hati lah nak banyak mana!!!
kalo u all suka banyak kuah!!letak lebih sket!!!
jangan lebih air dari periuk sudah!!!

pastu..masukkan cili + tempoyak + serbuk kunyit lam air tuh..
jgn lupa bukak api u all~~~
kacau2 kasi sebati!!! kalo nampak cair.. tambah tempoyak lagi..
laki ai suka kuah yang pekat so..ai letak tempoyak banyak2!!!

masukkan lah.. asam keping!!!
pastu letak lah garam.. ajinamoto..dan gula!!!

bila kuah dah mendidih dan rasa pon dah ok..
masukkan ikan keli yang sudah di bersihkan tadi!!!
tunggu mendidih lagi sekali..
siappppp!!!!!

inilah hasil masakan malam tadi!!
sedap hingga menjilat jari woooo...

sekian.. syarahan tengah hari plak!!!

p/s: gambar ehsan dr en google..

p/s/s: selamat mencuba...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...