Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, May 25, 2011

...Nak Mintak Tips | Camner Nak Banyakkan Susu Badan?...

alhamdulillah.. dalam lembab2 hari ni.. berjaya jugak bukak dan tulis n3 ke 2.. berusaha segigih boleh ai bukak blog hari.. nak jugak tulis n3 mintak tips dari korang..

selama menjadik blogger nih.. ai rasa ramai teman2 blogger yang bagi anak2 mereka susu ibu.. so hari nih ai nak mintak tips dari korang.. camner nak banyakkan susu badan??

pada awal peknen lagi ai dah berhajat nak bagi susu badan sepenuhnye pada Delisha.. tapi lepas lahirkan Delisha.. susu asik x cukup jek untuk dia.. sampaikan susu yang ai pump utk buat stok pon terpaksa di gunakan.. so sekarang memang xde stok susu langsung.. risau jugak takut susu kan makin kurang dan ai terpaksa lupakan hasrat untuk bagi susu badan..

so.. n3 kali nih ai nak mintak tips dari korang.. mana tau korang ade tips2 yang mujarab untuk ai banyakkan susu badan... sekarang nih ai ngah survey2 1 supplement yang boleh banyakkan susu badan kat on9 shop.. tapi sebelom ai decided nak beli supplement tuh.. ai nak try dulu tips2 lain.. harap2 mama2 yang ade tips boleh lah share ngan ai kat sini...

sekian..n3 mintak tips..

p/s: ucapan terima kasih kepada yang sudi berkongsi tips..

p/s: harap2 tips2 itu jugak berguna kepada mama2 lain yang hadapi masalah yang sama..

10 comments:

Sidratul Muntaha said...

rebus kurma merah...
tak pun air rendaman halba
tak pun mkn jantung pisang
takpun makan supplement shaklee..

eB ezrin said...

amalkan sup carrot putih, sambal goreng tempe & kucai

- GC - said...

eh, ni good entry utk sy gak. sy bercadang nk breastfeeding gk nnti. thanks utk sapa2 yg bg tips. ;-)

zaidah said...

banyakkan minum air n kerapkan penyusuan...

Eida elHakim said...

Mula2 jgn stress..jgn pikir susu takder...kena sentiasa positif..yakin susu ada utk bb..
Byk minum air suam,sup lobak putih,air rebusan longgan,ulam bunga betik..plg penting susu bb sekerap mungkin...
Boleh refer kat PC cik puan nurul..blog tecik tenik tomei..

eT said...

mkn awi bebanyak...hhehe

aNiS tHe BumbleBee said...

anis dulu pun amal mkn lobak putih.alhamdulilah..berkesan jugak.

Fieza79 said...

itu la perkara yg membimbang kan fieza skrg ni walau tk bersalin lg dh sebok pikir psl nak bg penyusuan penuh nnt risau tk mampu jd sejerat jln je usaha tu...

yg tau setakat ni kena amik byk supplement tp tu la nk kena berbelanja lbh la skt utk semua tu...cuba try pil2 ASI mustika ratu..cuba yg murah dlu..tk jln jgk..baru beli yg mahal

e.l.i.s.s.m.i.e said...

lobak putih tu banyakkan susu badan.try la buat sup.

aida-myasara said...

http://www.mamafaiz.com/2010/11/testimoni-ibu-kembar-mengambil-set.html
lihat kat sini untuk tip yang berkesan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...