Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, January 6, 2015

...Mak Buyong Mengidam...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~
Salam Hari Selasa.
Hai.. Hai.. Hai.. *sambillambai2.

Selamat tahun baru 2015 korang!
maaf lah baru wish. dah 6 hari masuk tahun baru baru nak tulis n3.
hahahhahaha. faham2 ajer lah ek.
pembawakkan budak. hahahaha
*alasan!

n3 hari nih lebih kepada nak carik balik mood menulis.
so, n3 ringan2 jer.. tapi hasil dari n3 nih boleh menaikkan berat badan.
kah kah kah kah kah kah.

setakat nih, dah macam2 i teringin nak makan.
mungkin jugak lebih kepada nafsu makan diri sendirik.
tapi, nama pon ibu mengandung. harus lah Cinta akan usaha sampai dapat.
pantang i sebut nak makan pape. laju jer dia pi carik.
Ooohhh.. indahnye duniaaaaa.
lepas nih kalo berat badan naik, toksah banyak bunyik!

Paling susah nak dapat!!!
tapi dah dapat dah.. rasanye 3 4 kali gak Cinta pi singgah gerai pakcik tu.
selalu tutup. last2 dapat jugak.. rasa nak melompat bintang jer bila tengok gerai pakcik tuh bukak. ini namanye pisang tanduk goreng.
1 keping 50sen. Cinta beli RM5. memang syok habes. 
sedap wohhhh.

tudiaaaa... mudah2an bb dalam perut x de iras2 jepun.
kalo k pop tuh okehlahhhh.. hahahahahahaha.
sendirik pi beli masa otw balik keje. call cinta, bagitau naik komuter lambat sket. bini dia lepak kat care4 subang sambil layan shushi.
5 keping nih i makan sorang2. pastu tapau lg 5 keping sebab Cinta kata dia nak rasa jugak.
Puas!

ini pon mengidam jugak.
sendirik mengidam sendirik buat ler.
sandwich telur letak sayur banyak2.
tudiaaaaa... telan ailio. sedap nihhhhh!

Yang ini bukan mengidam.
tapi rezekiiii.. jiran sebelah balik bercuti. jiran bagi jeruk nih.
cam tau2 pulak kan!
tapinyeeeeee... i sempat makan sikit jer. selebihnye anakda solehah 2 orang yang habeskan. sabor jer lah.
rasa cam jeruk Pak Ali.. sedappppp.

Haaaaaaaa... amacam??? yang mana satu korang mengidam jugak??
semua sedap2 nih.

Sekian.. n3 mak buyong mengidam.






 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

22 comments:

Fiza Rahman said...

Tu dia...makanan orang mengidam yerp. Tapi kan, sedap plak tgk pisang goreng tu.

Eliss Mie said...

Abg pun suka gak psg tnduk goreng. Dia selalu beli tp jauh nuh kt dengkil biasa dia pg.. hihihu

Sanisah eeiyss said...

sedapnya sushi~

is pun dah teringin jugak (^____^)

Diana Din said...

GORENG PISANG TU NAMPAK RANGUP JERK

umi alya said...

Pastinya jeruk idaman kalbuku, ishhhh ngalah org mengidam..

Lynn Hamzah said...

banyaknya makanan...hihihi...mak yong memang selalu teringin macam macam...

mawar_berduri said...

nasib dapat penuh hasrat hati :) tp sy pun tumpang ngidam tgk sushi tu ..ekekeke

LYAfrina said...

haaa..ambik tu...
dah mcm2 mengidam...
mengidam y senang2 cari je ye zura.. kan kesian abg cinta zura nak cari klo y susah2.. hehe

TeacherAzimah said...

Zura tak mabuk ke? Bestnya blh mkn mcm2 during early pregnancy. Sy tiga2 anak mabuk teruk kuar masuk spital. Perut lapo, tp bila mkn muntah makan muntah.. sedih sgt masa tu. Berat turun mendadak..perut je membeso huhu. Zura..take care ok. Family zura kat kelantan mcm mana? Moga semuanya baik2 aje ya.

hainom OKje said...

Tu diaaaaaaa......
Yelah Zura sama ar...okje pun kurang mood nak menulis ni.....entah penyakit apa agaknya..

Ok....mak teringin pisang tanduk tu .....sedap weyh....Okje, kalau goreng sendiri pisang tanduk , suka potong nipis nipis, tepung pulak ada serdak serdak gitu...pergh! Mmg layanlah

norhidana miswan said...

tu dia makyong dh mule ngidam.... pisang tanduk tu mmg sedap, lagi2 cicah ngn sambal kicap perkkkkhhhh...

Cho Zila said...

sushi.. sushi.. tolong lama tak makan sushi... kena gi cari gak bagai orng mengidam petangni...

Rinna said...

Alhamdullillah dpt gak yer.. ada yang didamkan..

εïзmummyHazaεïз said...

hahaha tu dia.... zura mengidam... lama xmakan sushi

Daddy Ziyyad said...

takpa....org mengandung boleh makan banyak banyak....hahahaha....diet hanya lepas bersalin nanti tau :P

aLyNnZ said...

syiokkan jd mak buyung dilayan bak puteri giteww..alynn mengidam tang jeruk tuu sbb tak leh nak mkn bnyk sbb bf baby..makan sket jerk tak puas hohooo..

wahida said...

assalamualaikum nok...

lama giler aku tak BW..alih2 ko dah preggy ye nok...Alhamdulillah...aku tumpang hepi...dah berapa bulan dah ni...

apapun, take care tau!!

GREENJADE said...


aiyooo bagus selera baby ni...semua fresh2 punya makanan..*keculi jeruk*heee


teringat pulak masa ngidam nk petai masak sambal my mak bonda...kena pulak my mom kat Mekah time tu..meleleh ayolio menahan tggu beliau blk Malaya ooo..hikss

siti alfakhishah aman said...

hakakkkkkk.. kenapalah letak makanan semua sedap2 ni.. alise suka betol pisang tanduk tu kalau di goreng.. memang susah cari.. pastu sushi tu.. lama dah teringin.. tpi belom ke bandar lgi.. hmmmm

siti alfakhishah aman said...

hakakkkkkk.. kenapalah letak makanan semua sedap2 ni.. alise suka betol pisang tanduk tu kalau di goreng.. memang susah cari.. pastu sushi tu.. lama dah teringin.. tpi belom ke bandar lgi.. hmmmm

ct cheery said...

Hak x buyung nengok pisang goweng tu pun terliuq nihh

Fifi Nadhrah said...

saye pilih goreng pisang.. itu paling win!~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...