Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, February 13, 2015

...Ramai Yang Tanya Apa Khabar...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~
Salam Hari Jumaat.
Penghulu segala hari.

terlebih dahulu, Mari lah kita sama2 sedekah Al-fatihah buat 2 tokoh negara yang kembali ke Rahmatullah. Semoga di tempatkan di kalangan orang2 yang beriman. Amin~

Alhamdulillah.. i teramatlah sihat.
MakYongGojes tetap menten. selera makan menten~
muntah2 x de. cuma badan mudah penat jer lah. faktor usia juga kot. hehehe.

yang x berapa nak sihat, cam biasa.. My Cinta.
diakan amik bahagian bab2 alahan bila bini dia mengandung.
kebelakangan nih Cinta seakan2 melepek.
badan dia jadik lemah. cepat letih.
dan minggu nih dia dah start batuk. kalo pengalaman masa peknen Delisha dulu,
batuk dia akan hilang selepas i beranak.
ade ke alahan pesen gittuh??

peknen kali nih pon Cinta cam kena batuk lagi.
kesian tengok Cinta x boleh tido malam sebab batuk.
sekarang dia hanya bertahan dengan ubat batuk jer. kesian..:(
Moga Cinta kuat hadapi alahan ini.

keadaan bb pulak..
semalam i ade monthly check up.
Alhamdulillah.. check up kali nih doc dapat amik ukuran bb.
sebelom nih x dpt ukur sbb hasil scan kurang jelas.

Alhamdulillah..
15Minggu++
Moga bb sihat dan sempurna.. amin~

sepatutnye semalam i kena minum air gula.
dah siap puasa dah. skali lepas timbang doc kata x jadik minum air gula.
sebab berat i menten dari berat bulan lepas kot.
hehehehe.. selamat. tapi x selamat jugak. next appointment kena minum air gula jugak.
hahahahahaha.

itu jer lah kot nak update haini.
gambar i??? ohhh.. belom ade yang lulus untuk di tempek kt blog.
kah kah kah kah kah.
yang pastinye.. sihat lagi menyihatkan.
muahahahahahahhahahaha.

Sekian.. 


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

30 comments:

Eliss Mie said...

tu baby tengah berenang ke tuh..hehehe..comelnya gambar scan..dah berapa kg dah skang ?

norhidana miswan said...

bby tgh kuak lentang ke pesen apa tuh... jaga diri baik2 yek

Zee Suhaini said...

alahan yang sama ada kemungkinan jantina pon sama jugak ke zura? hehe takpe la..yang penting baby sihat..
ni baru dikatakan adil..dua2 merasa..

SYANI said...

Haah la lama beno Zura tak apdet blog. Ingatkan alahan teruk sangat.. rupanya hasben yang alah ye...

Apapun take care ye...

Kakzakie said...

Alahai kesiannya dgn en abe zura tu. lama lagi nak menghadapi alahan kalau sampai baby deliver... moga dia sabarlah.

Alhamdulillah zura & baby sihat.

umi alya said...

Alhamdulillah zura xder alahan, xperlah kongsi ngn ngn suami..

LYAfrina said...

tu la..lama sungguh menyepi.. biasa hari2 update kan..

kata org, klo suami alahan suami tu syg sgt2 kat wife dia.. hihi..

alhamdulillah zura sihat2 aje.. moga en chinta zura pon dlm keadaan y baik.. ok la tu, diberi pluang merasai alahan tu.. mesti dia akn sgt hargai zura sbb dia sdiri mgalami pgalaman tu kan..

siti alfakhishah aman said...

comel nye baby.. terlentang hah

Pina :) said...

salam kak. email saya jugak y contoh borang perjanjian rumah tu. emai itsoke.92@gmail.com

hainom OKje said...

Kalau okje peknen dulu suka betul kalau doktor nak scan....hihi dpt tengok baby kannnn walaupun bijik butik tak nampak pun. Dapat tengok bayang bayang pun jadiklah....

Tak pelah Chinta oiii....redho ajelah dpt batuk pun , pandai pandailah bahagi bahagikan ye Hihi

hainom OKje said...

Dulu masa okje peknen suka betul kalau doktor nak scan perut.....Dapat tengok bayang bayang cenggitu pun dah best sangat dah..

Kesian En. Chenta....gitulah En Chenta oii nak berbaby katanya hihi...

Najib Ariyan said...

salam singgah...

semoga semuanya selamat sehingga melahirkan...

NzA said...

syukurlah zura xkena alahan...moga sihat sokmo

Zura Tahir said...

Wah camtue erk...suami dpt alahan...biar dia rasa cmne alahan mengandungkan...br sihat sakit sama2...

dalila said...

alhamdulillah....
tumpang seronok kalau baca2 bab2 org pregnant ni... tahniah!!!...
take care tau..
doakan utk Dela jugak ye..hhee :)

LYAfrina said...

aucakkk cakkkk cakkk

hainom OKje said...

Rasa mcm dah komen.....
Tak pa kasi chance....Chenta pun rasa susah senang nak berbaby hihi....

Bab scan menyecan ni okje suka masa ngandung dulu dapat tgk baby....hihi

Bunda a.k.a KN said...

Owh zura peknen yea?..padan dah jarang update...kesian kat hubby pulak yg mabok yea...

Takperlah sama2 rasa susah payah macam mana wife peknen yea..

Semoga kalian dan baby baru sehat2 jer...

Cho Zila said...

yoler apa khabar.. apa khabar.. syukur semuanya selamat sejahterakan...

Fifi Nadhrah said...

akak.. jage diri.. lame menyepi.. ni mesti alahan pregnant.. hehe..

Tihara said...

alhamdulillah
lama tak mari sini
tapi boleh jumpa di fb kan kan ^_^

Aine Ainun said...

Assalamualikum...

Singgah sini. Jenguk mama nafira.
Ku tanya apa khabarrrr.. hihi

LYAfrina said...

Salam zura... harap zura n.family smua brda dlm keadaan sihat. Moga alahan y pada cinta zura pom bransur hilang..insyallah

LYAfrina said...

zuraaaaaaaaaa????

Ayu Ayunie said...

sihat ke dear? moga sihat walafiat sentiasa k. tepek la gambar perut tu.. mesti comey.. huhu :)

Kakzakie said...

Zuraaaaa!!
Mana ni pergi menghilang lamanya?
Harap-harapnya sihatlah baby dan mamanya juga.

Kalau sibuk tepek gambar terkini nak tengok dah besar belum baby kt dalam tu..

LiYa HaNiF :: said...

hehehe congrat ... take care ye zura

Sanisah eeiyss said...

moga sihat-sihat hendaknya... menunggu perkembangan terbaru ni(^___^)

LYAfrina said...

aucakkkkkkkk......
lama sungguh zura menyepi kali ni ;-(

Suziey Ahmad said...

Salam ziarah..sambil follow2 blog ni..:)

Alhamdulillah..4 bulan pregnant ek..smga selamat hingga melahirkan :)

feel free to visit mine..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...