Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, June 26, 2015

...Hai~ ekekeke.. Jangan Marah Haaaa.. MakYong Memang Macam nih...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam petang Jumaat.

tetiba petang nih datang mood rajin plak nak tulis blog. hahahaha
Terima kasih kepada SEMUAAAA.. yang komen ulang2 tanya mana i pergi.
ade jer sebenarnye.. cuma mood nak berblog jer yang x de.
kadang2 i jenjalan gak blog korang. baca2 cerita terkini korang, cuma komen ngan tak komen jer.

Petang nih i cerita sikit secara keseluruhannye ape yang terjadik pada i sepanjang menyendiri nih. X dapat di sangkal lah, memang macam2 dah cabaran dan dugaan yang berlaku sepanjang peknen dan menyendiri nih.

Dengan Cinta yang batuk berpanjangan sampai kena masuk wad. bukan sekali, 2 kali kena masuk wad. dokter suspek dia kena tibi, tapi semua ujian untuk kesan tibi negetif.
dari masuk wad kena refer ke dokter pakar. pastu xde jugak jawapan kepada batuknye. terus kena refer ke dokter pakar dada. buat lagi Xray n ujian kahak. ponnnn negetif. 
akhirnye dokter bagi cadangan untuk buat prosedure Bronchoscopy.


ginnilah sikit2 prosedur tuh. masuk camera melalui hidung sampai ke paru-paru.
doctor akan amik sample2 kahak or pape yang ade kat paru2 Cinta.
sakit ke??? urmmm.. hanya Cinta ngan Allah jer yang tahu.. ahaks.
tapi Cinta kata, dia kalo boleh TAK nak buat lagi prosedur nih. huhuhuhuhu
dah lah buat dlm keadaan sedar tanpa bius or pengsan, juz spray ubat kebas jer.
Urrmmm.

Bini dia?? toksah cakap.. stress yang amat. dalam keadaan peknen dengan BP problem. terpaksa pujuk diri sendiri untuk jadik kuat. anak2 lah yang selalu bagi semangat. dan nasib baik jugak ada adik ipar kat Klang yang banyak membantu kakak dia nih ulang alik gi hospital. huhuhu.

Alhamdulillah.. setelah lalui prosedur nih, dokter dah dapat jawapan dan start rawatan ubat untuk Cinta. Hasil dari sample2 yang di ambil dari paru2 cinta, hospital tibi mendapati semua sample2 tuh adalah Negetif tibi. tapi ade sejenis KULAT yang bertapak di paru2 Cinta. dokter sendiri x tahu nama kulat tuh. cuma dokter boleh bagitau, kulat tuh adalah sama jenis dengan kulat pada dinding rumah yang terbiar.
i sendirik x de jawapan mana datangnye kulat tuh.

Alhamdulillah.. setelah Cinta start makan ubat nih, banyak perubahan dah pada batuk dia. Cinta kata lepas start ubat haitu, bila dia batuk akan keluar bendasing berwarna coklat dan liat. agak banyak masa memula dulu, tapi sekarang dan berkurang. kadang2 jer keluar. i syak mungkin itu lah kulat yang ade kat paru2 dia.

Alhamdulillah.. lega sangat2 tengok perubahan Cinta. berat badan dia pon dah mula naik.
selera makan pon makin baik. syukur sangat2~
mudah2an lepas nih Cinta akan terus sihat. aminnn..
korang tolong doakan yer.

eh! eh! panjang dah yer.. ingat nak review kesah i plak. next n3 lah kalo rajin. ahaks.
tapi yang pastinye.. MakYongGojes jugak sudah masuk wad. hahaha.. lepas settle hal cinta masuk wad. MakYong plak kena masuk wad. kena pulak hari pertama puasa hari tuh. hehehehe. sebab ape?? sebab ape lagiiii.. BP naik lah. hehehehehe.

okeh2.. kesah pasal i, kita citer next n3 k. panjang dah nih.
terima kasih kerana sudi singgah kat sini.
sayanggggg korang~

Sekian..




 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

15 comments:

mawar_berduri said...

alahai ...banyaknya Dugaan....semoga cepat sembuh macam biasa ....dan mak yong kena kuat O.K!

Salina@IbuAqil said...

Semoga cpt sembuh lalink..
Selamat berpuasa ye..
Apapun jaga kesihatan..

Bunda a.k.a KN said...

Alhamdulillah semoga cinta hatinya pulih seperti sedia kala...
Nafira, cer try beri cintanya cuka kurma... mana tau kot ada serasi nak sembuh cepat... bunda sarankan ajer...dokter pun kita pergi, alternatif pun kita usahakan... rawatan makanan Sunnah...

norhidana miswan said...

aduh rindu betul kt kamu sefamily... rindu nk baca kisah seharian kamu tuh....

mmg dugaan betul lah kes cinta tuh, n alhamdulillah tkade tibi n tak serius harapnyer....
moga makin sihat walafiat cinta kamu tuh yek, kamu jgk sila jaga kesihatan

jgn lupe jalan2 blog akak, ntah dh lupe kamu camne rupa aiyan hehehe

Sura Mohd said...

akhirnya...dpt jugak baca n3 makyong ni..hehe..
semoga suami Zura sihat sejahtera..buat MakYong..jaga diri..jgn byk fikir..jgn stress..senyum sokmo..:)

ct cheery said...

Finally, muncul jugak sis Kan..alhamdulillah dpt rawat Dari awl sakit cinta sis tu Kan..kalo dibiar kita pun xtaw Ada kesan jangka panjang ke idok. Moga sis Dan baby sihat selalu. Amin! ^___^

εïзmummyHazaεïз said...

Heheheh zura.... Semoga sihat sentiasa..
Semoga dipermudahkan semua..

Kakzakie said...

Ujian diberikan tapi jika usaha dan doa dibuat tanpa lelah akhirnya Allah temukan juga penawarnya ZUra. Moga terus sihat cinta hati Zura dan Zura juga biarlah terus sihat sehingga melahirkan..

hainom OKje said...

Zuraaaaaa......Salam Ramadhan ....
Ohhh gitu rupa kisahnya. Sama jer macam mak, mak pun kejap tenggelam kejap timbul la ni....hihi dah mcm sabut dengan batu.

Alhamdulilah.....kalau cinta Zura dah beransur sembuh. Sebagai bini, okje tau sure zura lega ya amat kan ....Adoiii bp naik ke? sian zura....tp terkawal kan.... tak perlah, jaga makan jangan lupa makan ubat ek

shark said...

huishhh ada rupanya hg hehe ;p

moga hg dagn laki hg diberi kesihatan yg baik..jaga diri elok2 nah mak yong, dugaan ibu mengandung memang begitu..byk sabaq :)

bgtau kat cinta, minum ayaq banyak2 nah, tp kena rajin pi toilet la skit hehe :)

wahida said...

ya ampun nok...lamanya aku tak singgah blog ko...alih2 tgh preggy rupanya..nak bersalin dah ye...

apapun, semoga semuanya dipermudahkan dan family ko berada dlm keadaan yg baik2 je ye...

rindu ko nok!! weiiii, nens mana weiii? dia pun preggy jugak ke?

Cho Zila said...

biasalahtu dah makin besar makin beratler badankan..
anyway semoga suami zura dan zura sihat walafiat herndaknyer...
macam2 sekarangni penyakitnyer...

Ayu Ayunie said...

hai zura.. ala sian dia. macam2 hal. moga semuanya dipermudahkan.

LYAfrina said...

smoga en cinta dah beransur sembuh hendaknya...

Salam Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin

kulop ludin said...

Lama betoi x melawat sini....
Huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...