Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Saturday, January 9, 2016

...Target 2016!! Caiyok! caiyok!...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~
Salam hari Sabtu.
kerja baik2 buat mereka yang keje seperti i. hehehe

Rasanye belom terlambat lagi nak tempek target 2016 kan!
azam x azam sangat lah. sebab i nih kalo dah buat target gelojoh nak capai cepat. 
tak menyempat2 kekdahnye. hahaha

Target kali nih i cuba folo plan asal.
cuba semampunye. hahahahaha

Auwwww!
nak bina kerjaya baru kah?
kah kah kah kah kah.
ala2 perancangan masa depan lah. 
harap mampu lah drop sampai 10 bulan.
i neh gelojoh sket. kang kalo kelojohan merasuk x sampai 5 bulan dh settle nih.

Target:
Mahu memiliki mesin Jahit lurus dan mesin jahit tepi sendirik.
(mesin jahit lurus dah ade sebijik dah)

nak asah balik bakat menjahit. sambil2 tuh nak tambah ilmu dalam bidang nih.
i plan utk amik masa 10 bulan utk dapatkan mesin2 nih supaya selepas 10 bulan dari sekarang Amzar dah besar dah sket.
i nak pi amik kelas menjahit plak. kalo dah besar sket bleh lah tinggalkan Amzar kat papa dia sementara mama dia pi belajar menjahit.
Plan nye macam tu lah. hehehehe.

Mesin2 nih i amik pakej bisnes.
ade 1 mesin jahit lurus dan 1 mesin jahit tepi.
mesin jahit tepi tuh boleh jahit halus & kasar.
dah lama i usha2 mesin jahit tepi nih. x plan pon nak beli lg satu mesin jahit lurus sebab kat rumah dah ade sebijik. tapi bila tengok harga pakej nih RM1799.00 utk 2 mesin, i terus sambar pakej nih. hahahahahaha.

Cinta macam biasa.. dia sentiasa memberi semangat kat bini dia yang terchenta ini.
hahahahaha. mesin nih i amik installment. kalo ikut plan installment RM179 X 10 bulan.
tapi i bayar lebih sket utk setiap bulan. nak cepat habes kekdahnye. 
hahahahahahaha.

Doakan target i tercapai k~
sekarang memang tengah fokus nak tambah ilmu dalam bidang jahitan.
Harap2 dapatlah joint kelas jahitan dalam masa terdekat nih. amin3~

Sekian.. kesah target 2016 




 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

26 comments:

babYpose said...

Oh nak jahit baju sendirinye. Bestla berkemahiran, inshsAllah tercapai soon :)

tiga lalat said...

mugo dipermudahkan., aminn

Salina@IbuAqil said...

Pehni bleh arrrr ina anta tempah kat zura..
Nak merasa jgk hasil tgn zura.. ;D

Qaseh Suhaida said...

Moga tercapai target.....biar lambat asal dapat

ct cheery said...

Wah..bagus sis..thumb up.moga berjaya hehe

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Bagus Nafirah..
KIPIDAP..
DONGIBAB..
DUITDEBES ..

Mama Myja said...

wah bagusnya. semoga impian dan cita2 tercapai. Insyaallah..

Kakzakie Purvit said...

Wawasan terbaik ni Zura.
Anak buah kakak ambil degree dlm engineering sampai la ni tak dpt kerja yg sepatutnya. Sekarang dia kerja jadi lab assistant di sebuah kilang. Malam dia belajar menjahit. Dia dah ada wawasan lepas kahwin ikut suami (akwe dia kerja sana) di Putrajaya nak buka kedai jahit. Dah dua tahun dia belajar. Dah ada diploma pun. Degree engineering tu masih tersimpan lagi...

Sebab dia dah nampak mak dia pun kerja menjahit menjana income ribu-ribu, anak dpt jaga sendiri. Puas hati.

SYANI said...

Semoga tercapai apa yang diusahakan...
Plan nak belajar jahit gak tapi takut hangat2 tahi ayam je...huhuhuhu

Fiza Rahman said...

Good luck babe. Smoga impian jadi kenyataan. Bley lah klo nak tempah baju nanti ☺

norhidana miswan said...

waaaaa jelesnya akak... nnti dh teror akak nk upah jht baju tau

wahida said...

wah...aku pulak tumpang bersemangat baca entry ko ni noks...

semoga dipermudahkan semuanya ok...

shark said...

wei wei wei bole tolong jahit tudung i?
i tak cukup tukang jahit nih ;p

hainom OKje said...

Wahhhhh.....mak pun cite pasal menjahit hari ni Zura.

Kalau yg minat dan berwawasan dlm bidang jahitan mmg berbaloi beli pakej mesin jahit cenggitu Zura. Gud luck ye Zura. Moga tercapailah hajat tu....

Mak mmg jenis manusia tak sabar dan kurang minat menjahit weyh

LYAfrina said...

bagus zura.. y penting ada matlamat diri

Myra Jay said...

Chayok2.. mudah2an ye Zura :)

Sura Mohd said...

baik punya plan..akak sokong..semoga capai target tu..:)

Masya said...

good luck awak... sy pun nak beli mesin jahit, tp xtaulah bilanya nak belajar menjahit huhuhuhu ...

mawar_berduri said...

untungnya kalau pandai menjahit ni ....haish..ley la tempah baju kat zura..hihi

umi alya said...

kalau rakan2 blogger, dapat murah tak?

Zeti Iwani Mohd Zakuan said...

Semoga dipermudahkan semua kak raa..;D

Zeti Iwani Mohd Zakuan said...

Gud luck kak raa..;)

Zeti Iwani Mohd Zakuan said...

Semoga dipermudahkan semua kak raa..;D

hainom OKje said...

Weyh Zura....sebok sangat ke belajar menjahit tu sampai tak keluar keluar entri dah bulan 2 ni ha.....Taulah nak jahit langsir Raya!hihi...

maszmadi muhamad said...

moga inpian zura tercapai.....
aamiin..

Bunda_nora said...

InsyaAllah kuat dan tekatkan azam tu betul2 nanti tercapai lah hasrat tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...