Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, January 6, 2016

...Delisha Menempuh Alam Baru | Alam Persekolahan...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Rabu.
2 Hari tenggelam dalam kelam kabut daftar anak sekolah.. hehehe
sebenarnye mamanye cuak lebih.
cuak ngan Delisha masuk sekolah lah.. Dia tu boleh tahan gak Drama Queen. tak macam Kakak Anis dia. X banyak ragam sgt.

Hari pendaftaran untuk Tadika Delisha pada 30.12.2015. semua yuran dan baju sekolah dah settle hari tuh. Cikgu cakap hari Isnin 4.1.2016 ibu bapa boleh balik lepas hantar anak. kalo anak nangis pon tinggalkan saja pada cikgu.

jadiknye.. hari isnin haitu i x amik cuti lah. Cinta tolong uruskan anak2 masuk sekolah hari pertama. tempat keje Cinta dekat jer ngan rumah.
Lepas dah settle hantar Delisha ke Tadika, Cinta wasap kat i gambar2 nih.
Legaaaaaa sangat hati bila tengok gambar2 nih semua.
hehehehe


Kemain comel anak i neh.
tapi sayu gak lah hati tengok gambar nih.
dia kena bersiap2 kat rumah Ibu dia di hari pertama sekolah.
walaupon ibu dia siapkan elok jer. hahaha. mak2 kan. emo jer lebih.

Dunia baru dia.
Alhamdulillah.. papa dia cakap dia OK jer.
ade lah beberapa budak nangis. tapi dia x terjejas pon.
cuma balik rumah malam tuh sedap dia mengata kawan2 dia yang nangis kat sekolah.
hahahahaha.. anak2~

Anak2 nih kalo mama papa x de, 
pandai jer dorang bawak diri kan.

elok jer beratur.. muka cam Whatever lah~ 
hahahahaha.


Simpan beg dlm kabinet.
Dalam beg tu ade baju sebenarnye.
anak2 x perlu bawa buku atau alat tulis. semua cikgu dah sediakan kat sekolah.
cuma cikgu pesan suh bawak baju spare takut2 anak2 terkencing kat kelas.
kalo ade baju spare. boleh pakai yg tu.

Cikgu Delisha yang pakai baju pink.
Cikgu Siti namanye.

pandai anak i bawa diri dlm kelas. kalo ikutkan kat rumah. dia nih drama queen sket.
bab menjawab mmg pass kat dia. kadang2 naik geram ngan dia.
bila tengok gambar2 ni. alahaiiii... good girlnye anak i. hahahahahaha.

salah sorang kawan dia yang nangis. 
Alhamdulillah.. Delisha pandai bawak diri dia kat kelas.
lega hati mama.

alahaiiii.. x terkata. nampak baik sangat kan!
hahahahahaha.
nih Cinta amik gambar melalui tingkap. ibu bapa x leh masuk dlm kelas dh.
dah tengok Delisha dah ok kat kelas, trus Cinta masuk keje balik.

Selamat menempuh Alam persekolahan buat Anakda Delisha.
mama sentiasa doakan yang terbaik buat anak2 mama.

Sekian.. kesah Delisha.




 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

16 comments:

babYpose said...

Salam 2016, bagus cinta ambil gambar banyak :) puas tengok. InshaAllah Delisha happy tu.

Eliss Mie said...

dup dap jugak kalu my nayla masuk sekolah nanti. kakak dia perangai ok tak macam dia..huhuhu.. tahun depan br nak masukkan ke taska..selamat bersekolah delisha...dah muka mcm mama pulak skang yer..

hainom OKje said...

Hihi...maknya pulak yg emo lebih lebih ek... Berani nampaknya Delisha ni Zura walaupun muka nampak cuak hihi

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Dah besar Delisha..
Semakin comel..
Belajar rajin2 ye sayang :)

wahida said...

gud girl, delisha!!
belajar rajin2 ok, sayang!

Ayu Ayunie said...

dah skolah sama la dgn anak kita no.2 ayna...
sebak tgk anak2 mula sekolah ni... huhu

norhidana miswan said...

cube ko tgk balik tarikh tuh... 4.5.2016? ke 4.1.2016 hehehhehe

dh besar delisha itu blh berdikari je... akak aritu antar lps dh salam2 trs balik tak tunggu pun sbb aiyan mcm tak layan aku je.... hrp2 ok jgk lah

Masya said...

dah besar delisha skrg dah tadika ...

Mummy Chubby said...

Rasanya mami follow zura sebelum delisha lahir lagi...now, dah sekolah. wah!!! terasa tua ni.ha ha haa... semoga delisha jadi anak yang solehah ye..

SYANI said...

Pandai Delisha bawa diri kat sekolah... Takde la mama & papa riso.
Belajar rajin2 tau.

shark said...

banyak gila kosong umah kat cni mai la jadi jiran aku..aku melompat kesukaan dah ni..

mai wasap aku wei 016-2334145..
kita gosip mosip ;p

Mama Myja said...

alahai homeinya dia.. sama baya yer anak kita. hihik

lieyalatif said...

yeayyyy!!! good job delisha..... bijak2...mmg nampak muke steady n berani....tak takut pun...risau bukannye ape kan zura, takut die ikutkawan...kawan nangis die pun nak nangis...haruu oiiiii....mau tak pi keje dah kite dibuatnyer....tp yg pasti kene hati kering ibu bapa pun....takleh layankan kalo anak nangis nie...paling2 seminggu tu nak sesuaikan diri...tapi nampaknye keja zura ngan husben senang..delisha behave jeeeee...kene bagi upah ni zura ekekekeekek....

lieya tahun ni ..tahun depan rileks lagi laaa .....tahun lagi satu tu agak mencabar sbb dayyan dah darjah 1 ngan mia pun dah masuk form 1 ....uihhh camne laa keadaannye tuu eheheheheeheh

Myra Jay said...

Alhamdulillah gud girl kakak Delisha..
Cepat je membesar.. ;)

LYAfrina said...

waaa..bagus sgt delisha.. msti lahs eronokkan..ada kawan2..

mawar_berduri said...

macam tu la Delisha..pergi school cari ilmu buat apa nak nagis..bijak sgt ni ..muahh ciked :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...