Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, August 17, 2011

...Dugaan Di Bulan Ramadhan....


salam.. dah lama x bersiaran kan.. dan hari nih jugak sudah 3 hari ai Emergency Leave.. Lepas berbuka puasa 13 Ramadhan.. hari sabtu lepas.. My hubby eksiden.. huhuhuhu..

lepas berbuka puasa hari sabtu tu.. kawan My hubby mintak tolong My hubby hantar dia ke bus sten seksyen 17.. dia nak balik kampung.. sebelom bertolak ke rumah kawan dia.. My hubby cakap dia nak makan colek mangga balik nanti..

lepas hubby gerak.. dia naik motor jek.. ai pon kopek buah mangga dgn My anis.. Delisha ngah tido dalam buai...elok2 habes kopek sebijik mangga tepon ai bunyi... bila angkat.. dengar suara my hubby macam ngah tahan sakit.. pastu dia cakap dia eksiden kat bukit kemuning.. masa tuh rasa nak pengsan pon ade.. tapi ai kuatkan semangat.. bila tengok muka anak2..

buntu sgt masa tuh.. x tau nak buat ape.. nk gi sendirik.. tak tau mana nak tinggal anak2.. pastu terlintaskan adik ipar ai yang duk kat Klang.. trus call dia suh gi tengok abang dia eksiden..

pastu ai try call my hubby.. dia angkat.. tapi boleh dengar suara dia ngah tahan sakit.. dia kata.. jap lagi ammbulans sampai.. kena hantar ke hospital Klang.. huhuhu.. dia kata cedera dia teruk jugak.. lagi lah ai risau..

adik ipar ai tak bagi ai gi hospital malam tuh.. dia suh duk rumah jaga anak2.. biar dia jek gi hospital.. kalo ikutkan..memang ai nak gi jugak malam tuh.. tapi bila kenangkan anak2.. ai kuatkan semangat utk tunggu kat umah jek malam tuh..

dalam kol 12 malam.. hubby tepon.. dia kata dia kat kecemasan lagi.. pastu dia kata dia ok.. bila dengar suara dia masa tuh.. baru lah lega sikit hati ai nih.. alhamdulillah dia masih boleh call ai bagitau keadaan dia..

pagi2 esoknye.. adik ipar ai datang umah bawak gi hospital klang.. nak masuk wad dh satu hal.. kena menjawab ngan guard sebab ai bawa delisha skali naik.. dia kata bb x leh masuk wad.. masalah nye ai tak tahu mana nk tinggalkan delisha.. lepas bercerita.. akhirnye guard bg jugak ai masuk..

masuk2 jek nampak hubby atas kerusi roda.. baru balik dr toilet katanye.. kesian dia.. x de org jaga dia malam tadi..

nampak lah kaki n tangan dia bersimen.. tulang tapak tangan dia patah dan tumit ngan buku lali pon patah.. huhuhu.. dan jari telunjuk dia berjahit 2 jahitan.. alhamdulillah.. bahagian badan lain x de luka..

sebak jek hati tengok keadaan hubby.. tapi dalam hati tetap bersyukur.. kecederaan dia x teruk.. sekarang dh balik rumah.. dia dapat MC sampai 5hb 9.. tapi esok kena pergi cuci luka kt hospital..

moga hubby ai cepat sembuh..dan boleh berjalan seperti biasa..aminn..

sekian.. cerita sedih di bulan pose

p/s: doakan hubby ai cepat sembuh yer kawan2..

p/s: doakan juga ai terus kuat semangat utk menempuh saat2 getir nih..



10 comments:

Huda said...

camne leh eksiden?org langgar ke? siannye..moga hubby nafiraa lekas sembuh ye..sabar bnyk2 ye..

Kancilbiru said...

moga cepat sembuh ya...xpalah dugaan..sabar byk2 k..:)

wahida said...

semoga cepat sembuh..kalau aku pun, aku dah panik tu nok..

bykkan sabar..teruskan berdoa..

Shiela Latif said...

ya ya..ibu doakan suami mama cepat2 sembuh ya n mama pun kuat semangat tuk hadapi dugaan di bulan ramadhan ni. AMIN.

Elly & Emmy said...

moga cepat sembuh... mmg dugaan..hope mama tabah menghadapinya yaa...

Sidratul Muntaha said...

sabo zura..
semoga ko tabah jugak
mgm payah bila ketua kuarga sakit...

mama qistina said...

semoga suami zura cepat sembuh...takmo sedih sedih sangat tau...

Dhiaqiud said...

br dpt tgk abg chik walaupun dlm gmbr jer..memang dugaan d bulan pose la ni..sabar yer..

Myra Jay said...

Mudah2an your husband cepat sembuh..
Zura pun kena kuat tau baru en suami kuta..

Atia Adina said...

alahai siannya...dugaan sungguh....moga cepat sembuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...