Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, February 3, 2009

Kes Ragut...huhuhuhu

Kawan-kawan....
hari ni mood aku tak bape ceria...huhuhuhu.. ini adalah kerana satu kejadian ragut terjadi kat depan mata aku pagi tadi..huhuhuhu... sampai sekarang rasa takut dan sedih masih ada lagi... aku rasa kalo aku sampai awal sikit dr amoi tadi.. mesti aku yg menjadi sasaran penjahat tuh.... tapi nasib aku lebih baik dr amoi.... dan penjahat tuh sunggut berani melakukan keje ragut tuh walaupon masa tuh depan rumah org... bukan tempat sunyi...

nak di jadik kan cerita.... masa aku park kete dan angkat hand break... ada satu motor u turn tepi kete aku... dan dia siap pandang lagi aku kt dalam kete... masa tuh aku dh rasa lain macam dh.. aku trus mark dia punyer no plat motor tuh....

jarak kete aku ngan kete amoi tuh tak jauh pon... aku park sebelah kanan jalan dan dia park sebelah kiri jalan... lepas penjahat tu u turn kt tepi kete aku.. dorg trus hampiri amoi tuh... sorang dr mereka terjun dr moto dan terkam pada amoi tuh utk amik handbeg dia... amoi tuh cuba lari ke umah terdekat tapi tak dapat coz dia jatuh masa penjahat tuh tarik dia punya handbeg.... mereka bukan setakat ragut dari motor... tapi kejar amoi tu sampai dia dapat ape yg dia nak... cuba kawan2 bayangkan... apelah sgt kederat kita nak melawan penjahat tuh.... sampai sekarang aku masih ternampak2 cam mana dia kejar amoi tuh utk rampas handbeg tu...

bila penjahat 2 ekor tuh dh berambus.... aku turun dr kete... dan org ramai pon keluar gi tgk amoi tuh.. berdarah jugak lutut amoi tuh.... sebelum aku trun dr kete.. aku trus tulis no plat motor tu dan bg kat amoi tuh.... masa tuh amoi tuh peluk aku.... mungkin dia terlalu takut.. cian sgt kt amoi tuh.... hope no plat motor tuh dapat membantu pihak polis tangkap penjahat tuh...

sakit betol hati aku bila teringatkan muka penjahat yg sempat tengok aku masa aku dlm kete... semoga tuhan bagi balasan yang setimpal pada mereka....

kepada kawan2 semua... sama2 lah kita berhati2 dan yang penting jgn bawa byk brg berharga dalam handbeg.... dr pemerharian aku... kes ragut nih bukan hanya berlaku di tempat2 sunyi... tengah2 org ramai pon dorg berani ragut..... tolong lah kawan2.. sama2 kita berhati-hati...


p/s: kalo lah penjahat tadi sempat di tangkap... tak banyak, sikit pon aku akan tangan kan jugak kt muka dia... patut lah ade peragut yg berjaya di tangkap... separuh mati kena belasah... dan mereka mmg patut pon dapat balasan tuh....huhuhuhu =(

3 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

ish..kat ofiz ker raa?take care dear..kat area ofiz tu banyak gak kes curi...

|| NaFiRaa || said...

haah.... dekat ngan peti surat tu jer..raa park kete kt situ.. mmg takut sgt... jadik depan mata...huhuhuhu

|| NaFiRaa || said...

haah.... dekat ngan peti surat tu jer..raa park kete kt situ.. mmg takut sgt... jadik depan mata...huhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...