Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, February 22, 2017

...Kenangan | Amzar Warded...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Rabu.
ceria selalu k~

Hari ini n3 mengulit kenangan a.k.a cerita dah lama baru nak up.
hahahhahahaha.. tapi x kira. nak jugak tempek kat blog.

02.02.2017 
Tak mungkin di lupakan.
Amzar masuk Ward Pemerhatian di Zon kecemasan Hospital Shah Alam.

Bermula dengan demam dan tekak merah.
dapat antibiotik n ubat demam.
selepas 2 hari demam, dia start cirit dan kembung.
bila cirit dan muntah baru perut dia ok dan boleh tido.

masuk hari ke 2 dia cirit dan muntah,
badan dia nampak lemah. i ajak Cinta gi klinik lagi skali.
Dr. Hajar refer kami ke Emergency Hospital Shah Alam.

dah jumpa dokter semua. Dr kata nak masuk air + ubat sbb badan dia nampak lesu.
kena masuk ward pemerhatian di bahagian kecemasan.

Dugaan paling besar bila sampai waktu nak cucuk bendealah drip tuh.
i memang x akan boleh handle. jadik Cinta masuk handle Amzar.
boleh dengar suara dia nangis dr luar bilik tuh.
kesian sangat. huhuhuhuhu.

dh masuk ward, 
Alhamdulillah. dia tido jer sepanjang drip air tuh.
tapi mama dia tido skali lah atas katil tuh.
mulut dia asik mengempeng jer.

bila dh habes masuk air,
Dr. datang interview mama dia.
ade muntah lagi tak? x de.
ade berak lagi tak? ade sekali.
Masih nyusu badan ye? haah, tapi dah campur susu formula jugak.
takpe.. oleh kerana dia masih nak nyusu badan.
kita bagi balik.

mama dia rasa nak lompat bintang sebab x kena warder. 
kah kah kah.
walaupon mama dia dah standby fizikal dan mental nak tido spital malam tu.
syukurrr sangat ya Allah.
sepanjang 3 anak. ini kali pertama anak hampir warded.


Semoga lepas nih Amzar dan anak2 lain sentiasa sihat dan kuat antibodi melawan penyakit. Aminnn~

Sekian... n3 mengulit kenangan.




Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

8 comments:

Kakzakie Purvit said...

Memang cuak kalau anak kena duduk ward ni Zura
Harap tak berulanglah kena macam itu.
Apa lagi masih kecik sangat.

hainom OKje said...

Kesiannya Amzar....
Tapi bila anak anak nak membesar ni mmg itulah dugaannya Zura, demam, masuk ward...kena hadap ajelah nampaknya.

Bab nak kena cucuk ni mak pun seram weyh. Kalau mak pun mak akan serahkan pada Pak Jlap

+ e.z + said...

lahai. musim nih. smoga cepat sembuh ya

Ainniah Zulkefli said...

Allahu. Syafakillah Amzar. Semoga cepat sembuh. Sedihnya bila anak tak sihat. Mesti sayu hati seorang ibu tengok anak tak bermaya letih. Huhu

Nieyl said...

semoga anak² terus sihat dan sentiasa dilindungi Ameen..

shark said...

amzar steady macam mak die..
per barang masuk2 sepital nih kihkih..
harap amzar dah sihat..;)

takecare amzar..
amzar, ko curik skit lemak mak ko tu, baik ler demam tuh nanti ;p kahkah

Ayu Ayunie said...

moga amzar cpt sembuh yer. sian tgk anak-anak kalu kena camni,.

Fiza Rahman said...

Anak aku yg kecik ni dah 3 kali warded. Memang sedih :-(

Smoga amzar membesar dengan sihat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...