Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, August 25, 2014

...Indahnya Beraya Di Desa...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Isnin.
Mulakan Minggu ini dengan aura yang positif!! yeahh!

okeh.. hari nih bersemangat sket nak sambung tulis pasal citer raya.
walaupon dh hujung2 syawal dh pon. hehehe.

kita layan gambar2 semasa di kampung dulu eh.
nak habeskan sisa2 gambar yang x seberapa tuh.

Adik Na, Azie(adik ipar), MakSu dan My Ma.
Mereka semua beraya di kelantan. Kampung My Ma.
oleh kerana raya pertama di rumah Cinta dulu tahun nih.
so, adik2 i wasap lah gambar2 mereka.. untuk tatapan di pagi raya. ahaks~

Nens juga beraya di rumah mertua merangkap rumah dia jugak.
sebab dia duk ngan Mak mertua. hehehehe.
tema biru dorang tahun nih.

pada yang bertanyakan khabar Nens. dia sihat. masih gojes cam dulu jugak. Cuma kerja dia skrg x mengizinkan dia berblog. terutama bila keje di musim waktu puncak. dia keje kat kampeni auditor. camtuh lah lebih kurang. hehehe


OOohhh.. indahnye beraya di desa a.k.a musim buah.
semua durian di atas adalah dr pokok belakang umah saja!
menggiurkan bukan?? hahahahaha.

lagi membanggakan.. pokok durian yang i tanam pon berbuah jugak tahun nih!
x sesia i tanam pokok durian. dapat jugak makan buahnye. kikikiki.

tapi 1 jer yang spoil. i tak leh makan durian fresh. yang baru gugur.
nanti perut i meragam.. huhuhu.. kena tunggu keesokkannye baru leh makan. sadiskan!

Syurga anak2 jugak.hehehe
selalunye mesti ada acara mandi pantai kalo balik umah My Ma.
anak2 memang happy. lepas mandi main pasir pastu turun gi mandi lagi.
ajak balik pon macam2 alasan. hahahaha

x puas main pasir tepi pantai???
takpeeeee.. rumah nenek pon bolehhhhh.
hahahahahahaha. orang datang beraya kat rumah.. dorang dok korek pasir.
kalo tak bagi.. dia duk lah ulang2 ayat yg sama kat telinga nih.
last2 tokki kata.. pergi main.. tokki jaga.
sonok lah korang yer! tokki baking!

Baju raya sponser oleh My Ma.
sayanggggg ma~ hehehehe.

OTW balik ke shah alam mesti singgah beli stok kopok.
ini lah kedai feberet kami.. sementara menunggu kopok kami siap di goreng.. mesti ade sahaja bende yg di hidang untuk pelanggan.. kopok keping siap goreng.. takpon sata goreng. elok naik kete, kenyang. hahahahaha

Okeh.. itu jer nak share hari nih.
dan itu jer pon stok gambar yang ade dlm simpanan.
okehlah.. nak gi jalan2 kt rumah korang. sambil2 siapkan keje.

Kerja rajin2 yer.. tataaaa.

Sekian.. n3 tempek gambar raya~



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

21 comments:

TeacherAzimah said...

dah seumuran beraya di desa lar zura.. sesekali teringin jgk nak rasa beraya di bandar. tp mcm tak mungkin jer hihi

Sura Mohd said...

tak leh tahan tengok durian tu..terliur wehh..
senyum tengok gelagat anakdara Delisha tu..puas hati dia main pasir..haha..:)

εïзmummyHazaεïз said...

Seronok kan ade desa.. Kampong haza sekarang pon selalu gamit kami balik ke sana.. Hehehhe deroyan tu...

NzA said...

mmg best beraya di kg...1 minggu cuti pn rasa xpuas beraya,,....

akak lg sadis...boleh mkn xleh dr 2 ulas je durian....huhuhu...

Daddy Ziyyad said...

Memang indah raya kat desa..kat kampung..lebih2 lagi macam kampung awak tu..siap ada pantai....hihhih..

dan mmg musim raya yg lepas, musim buah..so untunglaaaa dpt makan durian belakang rumah...:P

ni jawapan saya utk soalan kat entry saya hari ni :

Sebenarnya, terlalu banyak dakwaan di internet yg mengaitkan artifical sweetener dengan risiko kanser, sawan, dan macam macam sakit lagi lah :) Artifical sweetener dalam Equal tu ialah jenis aspartame. Ada jugak jenis sucralose. Kedua dua aspartme & sucralose ini dah dibuat pelbagai ujian, namun takde pun yg boleh buktikan dakwaan ianya menyebabkan kanser dan lain2 masalah tu.

Ini antara credible report tentang ' selamatnya' nak guna gula aspartame / sucrolose
http://www.nbcnews.com/id/14556707/ns/business-consumer_news/t/are-sugar-substitutes-bad-you/#.U_q8_2PDW3E

Pun begitu, antara semua jenis artificial sweetener, elok lah pilih dari sumber semulajadi..contohnya Stevia.
Saya gunakan gula stevia yang Equal keluarkan :)

LYAfrina said...

owh..ma zura org kelate rupanya..ingatkan mmg org teranung asli..

tu la ..lama nens x update blog..huhu

norhidana miswan said...

mana gambar tuan umah? nk tgk tuan umah jgk siap ngn baju raya lip lap manik tuh... kelasss tau ma ko zura...

balik kg bg akak lah, johor ke kerteh ke sama2 best je

mamaarifakeem said...

Wow... tegoda tgk durian tu.. mengiurkan ^_~

Alhamdulillah sihat ye nens... lama tk dgr citer..

Kakzakie said...

Itulah seronoknya kita ada kampung Zura. Lagi suka bila ada hasil yg keluar dari titik peluh sendiri. Tanam suka-suka tapi sampai masa dpt menikmati hasilnya... berbaloi kan..

Anak dara tu puaslah main pasir :)

::NureeN:: said...

mmg sronok sgt2 kan beraya d kg halaman
nureen pon sama ngan zura, thn ni turn mertua dlu
so blk raya ke2 ptg la..
semua dh x pakai baju raya
thn dpn meriah lagi ngan kehadiran junior hihiii yeeaaaa

ct cheery said...

memang seronok raya kat kampung...meriah dia lain sikit..tapi kat bandar pun apa kurangnya leh g banyak open house hihi

Fifi Nadhrah said...

wah.. durian sendiri.. memang best la.. teringinnye nak makan durian..

hainom OKje said...

Wahhhhh.... ma sedondon ngan anak menantu nampaknya tu hehe....
Apasal panjang jer ngilai tu Zura lpas cite pasal Nen hehe....mendalam tu hehe....
Rumah zura betul betul tepi pantai ke? Bestnya.....
Gambar last tu best.....mestilah tunjukkan Zura dah ma sponsored...

Rinna said...

Wow sedapnyaa tgk doyan tuh.. :))

Mama Myja said...

sedapnya tengok durian tu. ahaks, tapi cam x berpeluang nk makan. hihik

Zasillah Ariffin said...

tang durian tu yang paling tak boleh tahan...adeiii

umi alya said...

pastu malam lak wat bbq, seronoknya...

maszmadi muhamad said...

sedapnyewrrrrr doyan..

Fiza Rahman said...

Sedapnya tgk doyan tu.

Umi Nazrah said...

memang meriah beraya di desa. tak pernah terasa tak nak beraya di desa. heehhehhee

siti alfakhishah aman said...

hah bole jugak makan doyan walau xmakan masa fresh kan.. alise lagi x makan langsung.. masih belom terima tekak lagi.. sebab masa alise kecik selalu muntah dalam kereta kalau ade bawa balik doyan dari kg.

cantik baju.. kaler hitam pulak.. dapat la simpan lemak.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...