Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, August 11, 2014

...Kes Mahkamah | Detail Kes...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Isnin.
Lemau betol hari nih. huhuhu.

Hari Jumaat lepas i dah citer separuh dari citer kes i masuk mahkamah. ingat hari nih nak sambung citer tuh.. tapi nampaknye ade sedikit salah paham dr penceritaan i.
jadik.. n3 nih i nak citer detail pasal kes mahkamah tuh.

kes yang masuk ke mahkamah tempoh hari adalah kes tuntutan pembayaran dari Selangor Industrial Corporation S/B (SIC). Rangkaian Kini (Kampeni yang guna nama Datuk dan I)di saman dan di minta membayar tunggakan bayaran untuk bekalan bahan binaan yang di supply oleh SIC kepada Developer (PKNS Infra). Rangkaian Kini Adalah sebagai syarikat kontraktor yang menjalankan keje2 pembinaan.

Semua order bahan binaan adalah dari PKNS infra. Rangkaian kini hanya menanda tangani dokumen penerimaan bahan binaan di tapak projek sahaja. sign Delivery Oder (DO).
Jadik sepatutnye PKNS Infra yang perlu membayar harga bahan binaan tersebut. entah macam mana SIC pi sama rangkaian kini dan director2nye skali (i dengan datuk).

untuk perkukuhkan lagi saman dorang (SIC). maka keluarlah dokumen perjanjian yang telah memalsukan tanda tangan i dengan datuk. dokumen itu menunjukkan yang rangkaian kini adalah pihak yang membuat pesanan barangan binaan tersebut dan datuk dan i menjadik penjamin terhadap perjanjian itu. sehingga kini memang masih tak tahu siapa yang keluarkan dokumen ini. dan siapakan yang memalsukan tanda tangan kami.

Tuntutan sebenar dari  SIC.
Banyakkan! Oleh kerana pihak kami percaya yang pihak kami di pihak yang benar.
makanye kita lawan!!! hahahaha.
lepas Lawyer kami teliti dokumen saman. banyakkk sangat bende yang mengelirukan! bayangkan.. Invoice yang telah di bayar oleh PKNS infra pon mereka masuk jugak dalam tuntutan ke atas rangkaian kini. nampak sangat ade niat jahat. tu pasal Tuhan marah!.

Alhamdulillah.. Kami dapat lawyer yang sangat Handal! dengan izin Allah, banyak tuntutan yang bukan2 berjaya di buktikan oleh lawyer kami. tu pasal hari perbicaraan haitu.. mereka ajak selesai luar mahkamah.

perbicaraan lepas adalah untuk i dengan datuk membuat penafian ke atas dokumen perjanjian tersebut. laporan polis telah di buat untuk menafikan tanda tangan i dengan datuk. oleh kerana i dengan datuk telah menafikan dokumen dan tanda tangan tu, jadiknyee.. pihak plantif perlu membuktikan yang dokumen tersebut adalah benar. dan pihak plantif telah memanggil saksi yang menanda tangani dokumen tersebut di bahagian saksi. dan saksi itu lah yang telah hilang pada hari perbicaraan. 

haaa.. itu lah detail sebenar kes mahkamah i.
harap2 korang paham. hehehehe. itu jer yang termampu i jelaskan. hahaahah.
kalo x paham n nak i jelaskan pape lagi.. tanya kat komen.
kikikiki.

Sekian.. kesah kes mahkamah.




 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

17 comments:

Sidratul Muntaha said...

eheh
agak dah.
more to pada pihak yang menyaman tu la yang memalsukan dokumen..
siap la diaorang

Eliss Mie said...

Kak ra dpt duit ganti rugi tak??? Kalo dpt buat ipen hse..kekekekeke

Daddy Ziyyad said...

kalau menang kes ni, awak & datuk saman malu dan saman menyusahkan si pihak plaintif :)

saya harap proses awak beri keterangan minggu lepas berjalan lancar...jgn henti berdoa..doa org teraniaya, Insya Allah tiada halangan..

TeacherAzimah said...

zura is one of the director? hebat!
orrrrr guarantor jer? #pening. apapun insyallah semua ok tu.

Kakzakie said...

Ohhh... kakak faham Zura dah dari apa yg Zura cerita nampak sangat Zura dan Datuk memang kena aniaya tapi kalau macam ini banyak loop-hole dan kakak pun pasti Zura & Datuk akan lepas punyalah...

Sura Mohd said...

In Sha Allah ..zura dan datuk akan menang..semoga segalanya dipermudahkan..:)

Tihara said...

moga semuanya dipermudahkan yea zura..insha Allah

::NureeN:: said...

moga berjaya... amin
mmg geram klau bab memalsukan mcm ni kan....
kes mcm ni gak kena kat bos nureen tau
seb baik perasan awal...

eB said...

tengok RMnya... wahhhhhhhhh... takut...
macamanlah dorang leh wat cenggitu kan?
dunia akhir zaman.
gd luck zura... my pray...

aine ainun said...

Semoga dipermudahkan.
Selamat Hari Raya Maaf zahir Batin ;)

hainom OKje said...

Hebat tau Zura ni.....ada company sendiri weyh....hehe
Doa banyak banyak.....moga Allah permudahkan yeh Zura....
Cerita Raya mana? Tak sempat nak tulis lagi yeh?

Atia Adina said...

fuh....kalo kene kat kak ad ni au x tdo mlm memikirkan solusi....huh...alhamdulillah dah setel ek ra...hrp kes x berpanjangan

Fifi Nadhrah said...

inshaAllah boleh menang.. biar terbukti derang tu salah!~

Hazmin Hamudin said...

Ada harapan nak menang ni kan. good luck.

Fiza Rahman said...

Smoga dipermudahkan semua urusan. Boleh menang nih ☺

Myra Jay said...

Bila kita di pihak yang benar, insyaaAllah dipermudahkan..
Lawan tanda kita betol ;D

LYAfrina said...

Selagi kt berada di pihak benar.. kt perlu berani

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...