Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, August 12, 2014

...Sambungan Kes Saman Di Mahkamah...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~
Salam Hari Selasa.
Cuba untuk bangkit dari Aura negetif semalam. mudah2an hari ini lebih baik dari semalam. Amin~

Okeh.. Hari ini i nak sambung citer i hadir ke Mahkamah pada 7hb Ogos Haitu.
Part 1 anda boleh baca DI SINI.
Detail Pasal Kes Saman plak boleh baca DI SINI.

N3 hari ini nak sambung citer haitu lah.
selepas perbincangan luar mahkamah gagal di persetujui sebab pihak plantif tidak menerima tawaran yang kami tawarkan sebanyak Rm30k. jadiknye.. perbicaraan akan di teruskan.hakim pon keluar untuk mengadili kes kami.

Perhatian: Gambar di tampal untuk tujuan pembelajaran.
telah di edit sepenuhnye oleh saya. sebelom ini,
saya tidak tahu dalam mahkamah tidak di benarkan mengambil gambar. tidak ternampak pulak notis larangan tersebut. mungkin itu kesilapan di pihak saya.

Hakim pada hari tersebut.
Wanita.. sangat tegas walaupon mukanye penuh kelembutan.

seperti yang di ceritakan di N3 detail kes Disini, pihak plantif perlu membuktikan dokumen perjanjian yang mengandungi tanda tangan i dengan datuk itu adalah betul. plantif perlu mengemukakan saksi.

pada dokumen tersebut terdapat tanda tangan saksi. Mr Ng Tong Seng. sebelom hari perbicaraan, peguam pihak plantif telahmengemukakan Mr Ng sebagai saksi. Tapi, sehari sebelom hari perbicaraan bermula, saksi pihak plantif hilang.
telefon tidak dapat di hubungi dan Rumah saksi kosong. 

peguam pihak plantif bengang apabila saksi nya hilang.
dan peguam pihak plantif cuba mohon kemukakan saksi baru.
Tapi Hakim menolak saksi baru tersebut atas alasan x boleh masukkan isu baru pada saat2 ahkir. waktu ini lah berlaku sedikit kekecohan apabila lawyer plantif cuba mempertahankan permohonan beliau dan lawyer kami membangkang permohonan itu.
Tetiba terasa cam tengok drama pulak. hahahaha.
Kami di kerusi belakang menyaksikan adegan tersebut dengan penuh tekun*terngangamulut.

Selepas Hakim meneliti kes.. dan hakim mengumumkan permohonan Plantif ditolak.
legaaaaa.. kalo tidak makin panjanglah kes i neh.
bila permohonan peguam plantif di tolak, mereka dah mula down.
mcm dah menyerah kalah pon yer jugak.

Defendan ke 2.
Datuk memberi keterangan di kandang saksi. yang berdiri menghadap datuk tu adalah peguam pihak plantif, Mr Kalai.
tak banyak soalan pon yang di kemukakan. mungkin sebab peguam plantif sudah x ada hati nak teruskan perbicaraan apabila permohonan beliau ditolak.

Defendan ke 3.. i ler.. hehehe.
masa angkat sumpah.. terasa menggigil2 tangan i neh.
hahahahaha. ade jer cinta curik2 snap gambar tu.. tapi malu nak tempek.
kah kah kah kah kah.

untuk bahagian i.. hanya 3 soalan senang sahaja di tanya.
Alhamdulillah.. berjaya menjawab dengan tenang.
Syukur di beri kekuatan semangat dan kelancaran kata2 oleh NYA.

sesudah i beri keterangan. perbicaraan tamat.
Alhamdulillah.. Hakim dan semua lawyer bersetuju untuk tetapkan keputusan pada 25hb Ogos nih kalo tak silap. InsyaAllah.. kemenangan milik Kami dengan izin NYA.
dan besar sangat kemungkinan yang Hakim akan buang kes ini.. amin amin amin!

Selepas perbicaraan tamat, kami pon gerak untuk pulang.
di takdirkan Cinta dengan i satu lif dengan pihak plantif.
terdengar mereka bercakap dengan Lawyer mereka...

"Menyesal tidak terima Ofer yang ditawarkan"
:)

kalo Hakim putuskan buang kes.. maknanye 1 sen pon mereka tidak dapat..:)
kita tunggu keputusan nye nanti. Kemenangan pasti berpihak kepada yang benar.
Janji Allah itu Pasti!

Begitulah kesahnyeeeee... fanjang cecah lantai dah haaa.
kes ini benar2 memberikan i pengalaman yang cukup bermakna dalam hidup i.
pengalaman yang mematangkan diri i.
pengalaman yang menyakinkan semua janji2 Allah.
Pengalaman yang mendekat lagi diri i pada Allah.
Pengalaman yang mengajar erti Allah Maha Penyayang.
Alhamdulillah Ya Allah..

Terima kasih Buat Suami Tersayang kerana sentiasa menjadik tulang belakang i.
sentiasa menemani i di kala suka dan duka.
Dialah yang menjadi penguat semangat i untuk menempuh ujian ini.
Terima Kasih Abang Atas segala pengorbanan Abang.

Sekian.. Kesah kesudahan kes mahkamah.



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

22 comments:

Zee Suhaini said...

alhamdulillah..harapnya selesai kes ni dengan kemenangan yer zura..

Eliss Mie said...

Alhamdulillah...semoga tak naik turun mahkhamah dah..

Myra Jay said...

Alhamdulillah dipermudahkan urusan masa di Mahkamah hari tu.

En asben tetap tulang belakang penguat smeangat Zura ;D

NzA said...

syukur Alhamdulillah segalanya selesai dan dipermudahkan.

Hazmin Hamudin said...

Harap menang la kes ni ye. Kemenangan tu dah nampak dah. Memang berdebarkan duduk dalam kandang tu.

Atia Adina said...

harapnya cepat selesai

uncle gedek said...

Ooo... tak boleh ambik gambar eh? Kalau uncle nak sefie kat dalam tu pon tak boleh lah?

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

InshaAllah semoga kes Nafiira ni dipermudahkan Allah dan beroleh kemenangan ye ..

Nafira usof said...

Uncle gedek.. X voleh.. tapi kalo curik2 selpie voleh kot. hahahahaha

umi alya said...

alhamdulillah..aamiin.. mudah2an kemenangan hasilnya

Kakzakie said...

Sudah terang lagi bersuluh. Insya-Allah Zura dan Datuk tak akan keluar sesen pun..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

syukur la dah selesai..takut saya kalau main ngan mahkamah ni

babYpose said...

Alhamdulillah dipermudakan olehNya, moga selesai dengan kemenangan..patut dalam mahkamah ada pelukis kut..

norhidana miswan said...

tertinggal ntry mule2 psl kes mahkamah nih, tup2 arini baru free... tgk2 blog zura akak lak yg rasa seram sejuk psl naik court nih...

alhamdulillah semua dipermudahkan ye dik, kalu dh mmg kite dipihak yg benar kan.... msti rasa mcm nengok drama sungguh kan, selalu nengok kt tv je ni diri sndiri yg naik court... huhuhui

Daddy Ziyyad said...

Tapi kan, kalau plaintif terima settle luar court RM30K tu, means that awak & Datuk kena jugak bayar, walaupun mmg awak berdua tak bersalah pun?

lieyalatif said...

fuh lega dengar keputusan kes zura...mujur laa takde sambung bicara ke ape kan...dah satu hal plak kite nak turun naik court....

alhamdulillah Allah permudahkan segala urusan zura nampaknyer...berkat doa dan berkat dipihak yg benar agaknyer....

lieya penah gak masuk court....dulu hubby lieya lawyer sebelum die join gomen...dpt le tgk suasana court tuh....tgk pic zura teringat kisah dulu sbb mase tu kiteorg tgh cintan cintun lum kawin...nampak tak sampai sanggup teman die masuk bicara hahaahahaha

Bunda a.k.a KN said...

Alhamdulillah...Allah dah permudahkan segalanya...

maszmadi muhamad said...

inshaallah zura, kalau kita di pihak yang benar, Allah akan tolong kita...
alhamdulillah, perbicaraan selesai..

LYAfrina said...

Xpe zura.. semua ni pgalaman.. sedikit sbyk mninggalkan secebis knangan.. bkn sng tau nk.msuk.mahkamah n bdiri dlm kndang tu.. kes lya. Lak jusy peguam hndle.. kes kemalangan lain.. dia x sama dgn kes jenayah or saman2 org.. mmg peguam je handle n xkan ada pguam pihak lawan cz laporan polis sah2 dia pihak y salah. Moga kes ni cpt capai kata putus.. pastu leh la rileks n tarik nafas lega.

Lya pom xtau rupanya xleh ambk gambar ye dlm mahkamah.

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah. Semuanya berjalan dengan lancar. Smoga ada berita gembira hendaknya.

hainom OKje said...

Sudah legalah ni yeh......
patutlah kat paper kalau perbicaraan dlm mahkamah mesti kartun ek ...
Apa pun satu pengalamanlah yek zura

Masya said...

pengalaman jgk ni yer.. masuk kandang bagai kena tanya soalan... sy dulu pergi tp tdklah sampai masuk kandang bicara masa kes arwah adik kemalangan ... apapun syukur tunggu keputusan je lah ni yer.. tgk² gaya mcm sykt awk menang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...