Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, August 28, 2014

...Open House | Tengok Rumah Baru | BFF...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Khamis.
masih menyeru mood rajin. hehehehe

Sepanjang bulan Syawal, ade beberapa Majlis rumah terbuka yang Kami pergi.
umah jiran2 pon ade.. tapi segan pulak nak snap gambar.
pergi makan, borak2 sket ngan tuan rumah.. terus gerak. hehehe.

tapi hari nih i nak tempek citer kami gi beraya kat umah BFF i.
BFF sejak zaman study diploma kat UiTM dungun.
sekarang pon masih kontek kat fb, wasap dan hangout.
hari2 pon sembang.. cuma susah nak jumpa sbb tempat keje yang agak jauh.. jauh ke KL ngan PJ?? hahahhaahha.. 

Jadiknyeee.. sempena bulan syawal yang mulia.
dan kebetulan jugak BFF i nih baru jer masuk rumah baru.
Rumah yang kami sama2 berusaha untuk membeli rumah masing2.
masa tu i berusaha untuk beli rumah pertama dan dia beli rumah yang dia baru duduk skrg.
Alhamdulillah.. kami berjaya dengan usaha masing2.

Me n Wawa.
dan anak masing2. hahaha
Alhamdulillah.. masa nih masing2 dah kenyang dah.
i request nak makan spageti olio. request ok.. hahahaha
dannnn.. mesti lah request dipenuhi.. siap ade request tambahan.. extra cendawan.
muahahahaha.. mesti lepas nih korang takut nak jemput i datang umah korang kan!
muahahahaha.

 Yaya, My Anis n My Delisha.
anak2 memang dengan xtvt dorang jer.
senang lah mak2 dorang nak bergosip khennnn.


dah bosan main dlm rumah??
jomm kita berlari kat luar rumah pulak.

haaahhhh! berlarilah sepuas hati.
bestkan rumah ade tanah lapang camnih.
dpt lah anak2 keluarkan peluh kan. x yah sibuk2 nak gi taman permainan. 
bertuahkan siapa ade rezeki beli rumah end lot atau corner lot.
mahal sket takpe.. sebab harga rumah kat Malaysia nih susah nak jatuh harga.

okehlah.. dengan tertempeknye citer gi beraya umah BFF i neh.. maka berakhirlah citer raya kami.. kesiankan! citer raya tahun nih x bape meriah.. selalunye pelbagai n3 kalo citer pasal raya. hehehehe

Okehlah.. nak beraya umah korang jap. *orangtertinggalketapicamnilahdhhabessyawallahwehhh!

sekian..n3 gi beraya~



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

15 comments:

Kakzakie said...

Kalau beraya ni anak-anak bukan fikir makan Zura. Makan sikit tapi main yg lebih...

Rinna said...

Untung dpt beli umah cornet lot gini.. :)

Cho Zila said...

mak ioooit bestnyer rumah dia.. kat mana pj ni?? lapang giler kalau kat sinikan.. mesti mahalni...

Masya said...

seronokkan jumpa kwn lama.. anak² pun tambah kawan...

Sura Mohd said...

bestnya dpt jumpa kawan lama...
bukan main seronok anak2 zura berlari..:)

hainom OKje said...

Kiranya house warming jugaklah ni yeh Zura....hehe tulah mcm jauhkan nak berjumpa.....walaupun KL ngan PJ jer...
BFF kannnn....so request aje ler
Seronokkan Zura ada rumah besau hehe...

LYAfrina said...

alhamdulillah kalo dh rezeki kan..
besar laman rumha.. mmg syokla..

shark said...

fuhh luas laman umah BFF kamoo nih hehe..
bole berlari2 sambil keliling pokok konsep pilem hindustan hehe ;p

Zee Suhaini said...

bestnya dapat jumpa kawan lama..
memang la tak jauh zura tapi biasanya gitu la..memasing bizi ngan kehidupan memasing..kadang dekat setaman pon belom tentu setahun sekali bleh jumpa..

lieyalatif said...

persahabatan lame ni zura.... bagus laa mcm nie...ukhwah yg terjalin moga makin erat dan keep in touch....

tegelak lieya tang request mkn tu ...amboi2 kemain special lagi..takpe la kawan lama punye pasalkan heheheeh..tgu die dtg umah zura plak lieya nak suruh kawan zura order kambing golek, ayam panggang plak ekekeekekekeke...

SYANI said...

Luasnya kawasan rumah BFF ko... Seronok la budak2 dapat bebas berlari tu..

siti alfakhishah aman said...

lau dah jumpa kawan xmkn pon xpe.. dengan mak2 sekali bercerita sampai tersembor2 ailio..

kak sangan tu goreng tanpa minyak la kak.. macam goreng kacang nak buat sambal kacang tu.,.

Zasillah Ariffin said...

teringin ada rumah sendiri mama..lagi lagi corner lot camni.

mamaarifakeem said...

Best best...
Lg best dpt rumah berlaman luas gitu, akak pun tkde rezki nk dpt rumah cenggitu, yg beli kt nilai pun, kira nasib, roger2 ada 1 je kosong, itupun sbb pembeli first tak jadi beli... huhu...

aLyNnZ said...

syioknyer g beraya siap leh request menu pilihan..anak2 pun seronok..betul rumah kt mesia ninmakin lama makin tinggi harganyer kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...