Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, December 5, 2014

...Mesti Singgah | Kampung Cina, Terengganu...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~
Salam Hari Jumaat yang Mulia.
Semoga kita semua mendapat keberkatan nya.. Amin.

n3 haini nak cerita pasal satu tempat menarik kat Terengganu.
i pon baru tahu sebenarnye. adik i, Nens yang ajak pergi sana.
lepas kenduri Sambut menantu belah pengantin lelaki.
Ohh.. lupa nak bagitau.. suami adik Na pon orang terengganu juga.

siapa2 yang datang Terengganu singgah lah di sini yer.
menarik jugak tempatnye.


Kampung Cina. Kuala Terengganu.
bersebelahan jer dengan Pasar Payang.
memang menarik tempat nih. semua kedai2 kat sini dia cantekkan semula dengan warna2 cat yang sangat ceria. Rugi kalo x singgah.

apa yang menarik kat sini??

nampak x??? lorong2 antara bangunan di hias.
perlbagai lukisan2 menarik ade.

lorong nih tema batik kot. cantek kan.
pic nih i amik kat google. kredit yer pada tuan punya gambar.
memang sesuai untuk bergambar.
pasangan pengantin yang wat photoshot outdoor pon ramai gak kat sini.

nih beberapa keping gambar yang sempat i snap.



Ini gambar 3D sebab gambar nih timbul.

Cubaan untuk pegang payung.

Ammar Haziq pon x nak kalah. heehehe

Pok Muda sekeluarga. Adik lelaki My Ma.
sonok jugak bawa dorang jalan2. dapat lah kenal negeri Terengganu dan borong kopok lekor.



cubaan tangkap gambar melompat yang tak menjadik.
hahahahahahahaha. 
bini dia mana lah pandai. asal snap jer org belom lompat. tak pon, asal snap jer, orang dah siap lompat. hahahahaahha.
Mengah Cinta melompat dengan bebanan 13Kg itu. hahahahaha

Gambar i mana???? 
i jadik tukang snap gambar jer.
sebenarnye ade sekeping.. tapi segan plak nak tempek.
macam x semenggah jer. hahahahaha

Okeh.. sesiapa yang ade perancangan nak pergi bercuti ke Terengganu, jangan lupa singgah k~ banyak lagi lorong2 yang menarik kat China Town nih. kalo x caya boleh google. lagi satu yang best! Belakang China Town nih ade laut!!!
tepi laut yang di pagar cantek.. sesuai sangat pada yang suka bergambar.
jangan lupa singgah k!

Sekian.. n3 pasal China Town.


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

23 comments:

SYANI said...

Tak pernah smpai Terengganu lagi...

ct cheery said...

wah..nengok gambar pun dah rasa best..huhu

Cho Zila said...

warna warni.. menarik... memang boleh jadi tarikan... Insyaallah kalau gi boleh singgah sini,,.. dasat nak suruh lompat...

Liza Yati said...

Cant8k.. meriah nampak. Selamat bercuti Zura. Lama xsinggah sini

mawar_berduri said...

wah..nice la tempat ni :)

lieyalatif said...

hai zura...

eh zura jarang org cite pasal kampung cina ni kan...balik2 pasar payang, kopok leko, satar, celop tepung...siyes mmg jarang org cite pasal tempat nieh...menarik laa mcm kat penang ade street art tu...lawo amik gambar kat situ....sebab lukisan unik2....

lieya suke payung2 tu...buat props bergambar mmg cun abis....kalerpul jadinyer gambar ...nampak ceria jek suasana...syok lalu bawak tu mesti redup jek kan....

zura lieya nak gelak nieh....ni dah jatuh kes dera....hahaahah sian encik hubby tahan napas nak lompat tu tau...dah le cik hubby zura ni slim heheeheheh.....

TeacherAzimah said...

Tak silap kat penang pun ada tempat mcm ni. Tp both sy x pernah smpi lg huwwwaaaa.. zura bestnya balik kg ya :-)

Fizalinolie said...

Uniknya tempat ni Zura. First time tahu. Seronoklah dapat jalan2 kat situ. Hehe...

NzA said...

selalu lalu lalang dan pernah tinggal kt ganu 3 thn tapi ni baru tahu ada nama kg cina kt sana...
hari tu ada tgk FB kwn posing kt sini..ingatkan kat sabah....boleh singgah nie.

umi alya said...

Kami pernah 'tersesat' kat sini tapi tak terfikir pula nak singgah..

Bunda a.k.a KN said...

Assalam, terima kasih sudi keteratak bunda dan memahami situasi dan mendoakan kesihatan bunda...terharu sangat.

Walaupun dalam mood istirehat bunda beransur singgah dan komen rambang keblog2 kalian...

terima kasih sangat..

εïзmummyHazaεïз said...

Xpernah sampai lagi zura. Hari tu balik dr kenyir pon rushing... Cantik ye

Aine Ainun said...

Memang nk p sgt tenganu.
Insyaallah. Ada rezeki tahun depan

washura10 said...

eh..apsal dlu aku taktau pun kewujudan tempat ni..ok..ko bersalah..aku salahkan ko sbb tak bagitau dlu..hahahhahaha

siti alfakhishah aman said...

eh cantiknya kawasan ni.. alise aim yg 3d tu.. tak sempat lagi nak p penang.. tapi xpe.. kat JB pon dah ade.

hainom OKje said...

Betullah ckp Lieya Latif tu...jarang org cerita pasal Kg Cina ni. Selalu org cite pasal penyu haha....
Cantik ar gambo payung kalerful tu....
Sian mama tak de gambo kat blog sendiri, lain kali sebelum bedak cayor tu Zura, kasi gambo kita dulu haha....Tp zura dah putih melepak tak berbedak pun cantik dah......

Najib Ariyan said...

ehhh cantiklah tempat ni.. bagi idea nak buat cemana kat rumah... harus lah lepas ni rajin beli kain batik pelbagai corak... tempek kat dinding rumah

Myra Jay said...

Cantik...

Boleh masuk dalam list cuti2 Mesia nanti :D

Aishah Amin said...

Tak pernah dengar pasal tempat ni..one day misti kena pergi

Jemputlah ke blog saya #projek2ribu

babYpose said...

cantik zura, cuma pernah tengok dari jauh..ada gambar 3D ye, menarik pic payung tu..

LYAfrina said...

teringin jugak nak kesini,
sebelum ni nak pergi..sesat..
nama je org ganu.. haha

Fiza Rahman said...

Baru tau pasal kampung cina ni. Menarik gak.

Fifi Nadhrah said...

ala.. saye datang sini lalu je.. tapi dah lame dah.. takde lagi kot payung2 ni.. sedapkan hati.. haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...