Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, December 16, 2014

...Selesai Hal Rumah Sewa | Alhamdulillah...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~
Salam Hari Selasa.
semoga hari ini lebih baik dari semalam. Amin3~

Hari nih nak selit sket citer pasal umah sewa Kami.
Kalo ikutkan penyewa memang dah ade. Tapi belom masuk rumah lagi sebab isteri penyewa masih berpantang kat kampung. tapi i dah jumpa lah dengan dorang.
sebab haitu Isteri penyewa datang nak tengok rumah.
skali ngan sign Agreement dan serah kunci rumah.

Perjanjian sewa.
Amacan?? gojes x??? hahahaha.. warna kuning terang sebenarnya.
Penyewa tu tegur.
"Kuningnye Kak"

i jawab..
ehhhh.. mesti lahhhh.. sama gojes ngan tuan dia. hahaha
*abaikan ayat2 perasan itu.

Perjanjian sewa dah di tanda tangan. cuma i belom ade mood nak gi stamping (matikan setem) sejak 2 menjak nih semua lah x de mood. sabor jer lah.
buku resit pon belom beli lagi nih.. Alahaiiiii.. ape lah nak jadik nih. hujung bulan nih penyewa nak masuk dah. resit2 pembayaran semua x settle lagi.
adehaiiii.

Keadaan rumah pulak.



Cinta telah menyiapkan nye dengan baik sekali!
semua dinding2 yang ade kesan minyak2 Cinta dah touch up.
cuma Cinta nak touch up cat kat bilik air jer sikit lagi.
kena pakai cat yang kalis air.
nak pasang tile x mampu lagi. hehehehehe.

cumaa.. paip kat sinki tuh i sakit mata lahhhh.
nak tukar kepala paip yang tinggi. 
macam x hidup plak bila tengok paip sinki tuh kan.
Tunggu lah mood rajin datang. hehehehe.

Ooohhh.. lupa nak bagitau. Agreement tu i copy kat tenet jer.. pastu i diskas dengan bos kecik i, ape yang perlu dan tak perlu dalam setiap Agreement. mana yang x de i tambah. mana yang tak perlu i delete jer lah.
pada yang nak salinan Agreement i neh.. boleh email pada i k. nanti i send copy agreement tuh pada yang memerlukan.

Okeh.. itu jer nak citer.
nak sambung keje sambil jenjalan jap.

Sekian..







 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

20 comments:

Mar Mansor said...

ada juga aset untuk disewakan..bertambah income

Zee Suhaini said...

gigihnya mak buyung..hehehee
tapi memang penting sumer ni..

umi alya said...

Bagusnya Zura, muda2 dah ada aset

Tihara said...

alhamdulillah, lepas ni masyukk zura ^_^

Kakzakie said...

Lega bila dah setel ye Zura. Buku resit ala beli aje di stationery shop. Tak pun Zura boleh create sendiri dlm PC di rumah bila org bayar terus key-in dan print - senang. Serial no. Zura createlah. Contohnya : - 286/12-14 (no. rumah /bulan dec./ tahun 2014)

Kakak kalau bab Tenancy Agreement dah biasa buat Zura sebab sykt kakak ada menyewa rumah utk boss-boss. Maklumlah boss bukan org M'sia. Itupun bukan duduk sgt.

ps: Zura boleh beli buku persediaan utk wanita hamil. Cari buku-buku berbentuk agama. Di situ banyak diberi cara penjagaan makan, amalan dan sebagainya.

Cik Puan Eka said...

Alhamdulillah. Ada income lebih akak. hehehehe.

TeacherAzimah said...

alhamdulillah..rezeki bakal baby insyaallah

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

kite pon tgh cari agreement in english.

Fizalinolie said...

Alhamdulillah dah ada penyewa dah ruma sewa Zura. Rezeki baby tu. Take care tau :)

shark said...

hebat hebat hehe..
i nak kopi nt i kasi tau eh ;p

norhidana miswan said...

bgs dik ko bt aggrement gni... baru betui kan kalu jd apa2 ada hitam putih... tp bagus jgk dpt penyewa dh berkeluarga, terjaga sikit kot dpt bujang... abis lah kang umah hang

selamat jaga diri tau, ngn bby tuh sekal8i

Sura Mohd said...

bagus zura buat macam ni..akak pon dari dulu lg ada terfikir nak buat perjanjian sewa cam zura...tp tak buat2.malas.hihi..nanti send agreement tu kat akak ya..:)

εïзmummyHazaεïз said...

Penting jugak agreement ni kan zura...

siti alfakhishah aman said...

bagus akak buat agreement.. senang nanti kalau nak see you in court.. hehehe

CikAnie said...

penyewa saya pun dah sign aggrement tapi belum pi wat stamping lagi,, malas je rasa nak pi,, bila time gaji lupa plak nak pi hihi,, insha allah ada peluang nak pi stamping gak nanti,,

Diana Din said...

bestnya ada rumah untuk disewakan?

hainom OKje said...

Kerlass ko mak siap ada agreenent hihi....Tp mmg elok pun ada perjanjian Zura, senang nak menyaman haha...
Ni perjanjian DiRaja ke apa ni.... cover kuning
Tak tau pun ada copy dokumen kat tenet....
Senang ek dunia sekarang ni....

Yelah paip sinki tu pendek , susah kalau nak basuh piyok tu

aizamia3 said...

Moga dipermudahkan dalam urusan harian hendakNYA.

Myra Jay said...

Baru nak mintak salinan agreement tu, baca bawah Zura dah offer jugak..
Nak nak..hehee

normj1001@hotmail.com

Fifi Nadhrah said...

bagus ni kak.. nanti saye mesti email akak minta agreement ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...