Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, December 18, 2014

...Ragam Ibu Mengandung...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Khamis.
Senyum lahhh.. senyum itu kan sedekah yang paling mudah.

Haini nak citer Ragam2 dikala mengandung kali ini.
mengandung anak ke 3.

Ragam diri sendirik.
i memang jenis x de masalah alahan masa peknen. 
cuma sekarang kerap rasa loya. muntah belom lagi. hahaha
gosok gigi masih x de masalah. yes! 
ade yang tanya.. kenapa x leh gosok gigi? kalo gosok jugak camner??
hehehehehe.. di maafkan.. sebab yang bertanya tu adalah lelaki.
masa i x leh gosok gigi dulu, i tak de lah mengelat x gosok gigi. hish! x lalu eh kalo x gosok gigi. tapi kalo i gosok gigi.. kita akan rasa nak muntah. sambil2 gosok tuh termuntah2lah.. bukan kuar isi perut pon.. sekadar bunyi. hahahaha.. harap2 korang paham.

selera makan.. masih cam biasa. hahahaha
boleh makan semua bende. selalunye bila rasa loya2, i akan makan asam. sama ada epal hijau, mangga atau asam boi. terus terang bijik mata dapat makan asam. ahaks.

bab tenaga plak, akan makin berkurang bila hari menjelang petang.
pagi2 x de masalah.. sihat dan bertenaga!
so, skrg i akan siapkan keje2 di awal pagi. sebab bila dah malam.. i jadik lemah sampai x leh bukak mata aka melepek. hahahhahaha.

Ragam Cinta.
Cinta steady kali nih.. hahahahaha
xde muntah2.. takde lemah2!
hahahahaha.
Ye.. Cinta memang kena alahan masa peknen 2 anak dulu.
tapi x de lah teruk cam orang pompuan kena.
Cinta akan jadik lemah badan dan muntah2.
kesian jugak tengok dia.. tapi apakan daya.. kongsi sorang sikit.. hahahahaha
Alhamdulillah.. nampaknye kali ini Cinta Terselamat dari kena tempias bini dia peknen. hahahahaha.

Ragam Delisha.
Adoiiiiihaiiiii.. ini lah yang paling lemah skali nak melayan.
dahlah maknye x bape nak sihat. pastu Dia pulak macam2 ragam.
asik nak jadik tarzan jer maknye kat rumah. hahahaha

Sekarang nih dia tetiba jadik macam baby.. nak pergi mandi kat bilik air pon merangkak.. baby katanya.. sabor jek mama nye ngikut dari belakang.
cakap pon gaya baby. ape kena ntah.
bila kakak dia tegur dia dah besar dia marah.
pastu dia boleh cakap kat kakak dia.. kalo mama lahir baby, 
mama jaga baby baru, kakak jaga baby DELISHA.
boleh camtuh??? hailah anak~ sabar jer lah.

Ragam Anis.
Alhamdulillah.. dia tak banyak ragam.
banyak membantu i kat rumah.
cuma kadang2 adik dia suka buli dia. pastu terjerit2 sebab geram ngan adik dia.
selalu kena marah sebab adik dia. sentiasa kena mengalah dengan adik walaupon kadang2 adik dia memang sengaja nak carik pasal dgn dia.
kesian jugak tengok dia merajuk. hehehehe.

Sekian.. kesah mcm2 ragam. 


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

23 comments:

Kakzakie said...

Yg penting yg empunya badan yg bawa baby sihat itu sudah terbaik Zura. Kalau tak satu rumah turut tak sihat sama. Sebab tunggak kat rumah kan mama. Kalau mama tak sihat alamat kesianlah kat papa kena buat semua sendiri.

Sikit-sikit tu kena lawan barulah dpt baby yg cekal juga kan Zura.

Lynn Hamzah said...

hikhikhik...lain anak lain pembawakannya...insyaallah okey tu nanti...

SYANI said...

Kelakar Delisha.. Tapi tu la ragam bebudak bila nak dapat adik.. Layan je la Zura..

Sura Mohd said...

Delisha x puas jadi baby lagi tu...hihi..mesti la buat perangai..sbb nak dpt adik...bykkan bersabar ya Zura..Mak baby buat perangai takpe..bapak baby ada layankan..:)

Daddy Ziyyad said...

Tahniah!!!
Saya baru tahu awak pregnant..
Bila due date nya?

lieyalatif said...

senyummm panjang dah ni zura heheeheh...nampak tak...auwwwww....

lieya rase tang muntah nak gosok gigi tu zura...tapi bukan muntah keluar isi perut kan...keluar air hijau tu jek...adoiii perit tekak.... mase dayyan dulu tu laa yg terpaksa lalui tiap pagi..... byk gak air hijau tu keluar...asid perut agaknyer....

alhamdulillah...mujur tak makan takde alahan zura....leceh kalo makan muntah makan muntah nieh.... hope sampai ke hujung trimester laa zura okey...takpe2 jgn pikir diet2...enjoy ur pregnancy key...ape nak makan makan jek...asalkan kawal bende manis heheheeheh

tang tenaga tu zura, mmg tu laa biasenye ragam org pregnant kan....so zura make sure tau tdo awal...rehat secukupnyer...agak2 letih tu suruh cinta hati urut kaki tu ekekekeek....

ooo lieya tak penah plak mase peknen laki kene tempias alah zura...sonok gak kalo boleh pass sikit kan..bior die rase ekekeekek...kire hubby zura merase la jugak dulu ....

ermm delisha tau nak dpt adik tu yg manje lebih tu zura....layankan jek la ye sebelum die kene turun takhta hahaahahha.....mujur anis dah besar so die byk lee leh tologn zura kan....

ape2 pun moga zura sentiasa sihat sepanjang pregnan kali ni okey....

Zee Suhaini said...

biasa la tu zura..sebab sekarang fokus banyak kat delisha..yang kakak dah biasa berdikari jadik dier tak rasa sangat..yang adik ni dier terasa tau..dier cam tau2 pasni tumpuan lebih kepada adik baru..tu yang mula buat perangai mintak perhatian kita..dah lahir baby nanti insy'allah takde pape..

ohh kalo ingat balik morning sickness zee dulu seriau gak..awal peknen tu memang lemah badan..asal makan jer mesti muntah kuar balik..abis isi dalam perot..gosok gigi pon satu hal..kadang rasa cam takmo gosok tapi mana boleh..tahan jer la sambil uwekk uwekk..

cik abe takde masalah kali ni?adakah petanda dapat baby boy? heheheee moga dimakbulkan tau..

norhidana miswan said...

ragam yg ok2 je kan.... duluy masa akak pun takde alahan2 takde morning sickness bagai tp paling tak tahan asal pg kenek je chekup darah naik... asik msk spital je...tensen aku

Aine Ainun said...

Hihi.bab muntah paling lemah. Kami dulu kena hati hati bila nak gisok gg. Silap time muntah kuni**...

Oh delishaaaa...hihihi. tak lama ada adik ok la tu...hihi

siti alfakhishah aman said...

teringin sangat nak rasa pengalaman tu semua.. tapi jodoh belom smapai lagi la kak...

εïзmummyHazaεïз said...

Haza pon mcm zura. X pelbagai kerenah. Cuma loya belah ptg. Evening sickness le kot, wakaka. Husband xdek loya2 cuma ngidam ketam sepanjang bininye pregnant :)

Fizalinolie said...

Oklah Zura tak ada alahan sangat. Mcm fiza dulu subhanallah... Sampai takleh mkn ayam. Tapi pregnant kali ni lebih ok drpd masa pregnant Alia dulu :)

Mama Myja said...

sama lah kita, dah sampai anak ketiga masih xd masalah alhamdulillah. semoga sis diberi kesihatan yang baik semasa preggy nih yer.

umi alya said...

Mudah2an Zura sihat dari awal hingga akhir, alahan sikit2 tu biasalah, pembawaan budak..

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

is pun baru tau kata pegnen ni... apapun tahniah na~ moga diberikan kesihatan yang baik dan dipermudahkan urusan (^^,)

LYAfrina said...

Moga dipermudahkan.sgalanya.utk zura.. buat delisha.. rsanya sbb nk dpt adik tu dia.cam peel sikit.. biasa gitulah bila nak dpt adik baru. Kiranya nk perhatian jugak

eynda said...

Jaga diri & kandungan elok2...jaga pemakanan... semoga dipermudahkan hingga bersalin nanti :-)

Najib Ariyan said...

besar pengorbanan ibu mengandung dan bekerjaya kan... ada anak lagi sebelum ni... pehhh memang banyak kerja tu... kesian dia...

SalbiahM said...

yang mengandungnya sorang, tapi yang meragamnya ramai..hihi

Fiza Rahman said...

Tak pernah rasa alahan mengandung. Alhamdulillah.

hainom OKje said...

Gitulah ...... org mengandung mmg cenggitu. Katanya upah mama kena tanggung sebab nak dapat baby hihi

Oooo dulu cinta pun kena tempiasnya yer Zura....hihi Mmg eloklah ye dak biar depa merasa sama, loyanya tekak kita masa tu.

Tengok tete Delisya kalau terbelah org kata lain jantina.Kalau elok jer tajam popuan lagilah gamaknya hihi

Fifi Nadhrah said...

hahahaha.. delisha memang lawak.. nak mandi pon merangkak.. nak dapat adik la katekan..

Fifi Nadhrah said...

hahahaha.. delisha memang lawak.. nak mandi pon merangkak.. nak dapat adik la katekan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...