Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, March 29, 2016

...Kuih Melaka Hasil Tangan Delisha...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam hari Selasa.
Moga kita semua di berikan kesihatan yang baik. Amin~

Hari nih i nak up cerita pasal Delisha pulak.
mak dia dah lama sgt tenggelam dalam laut, jadiknye cerita ini pon agak lama jugak lah. balik dari keje trus pergi amik anak2 kat rumah pengasuh.
Delisha kemain semangat tunjuk ape yg dia bawa balik dari sekolah.

bila tngok betol2 ade kuih buah melaka.
Delisha cerita kat sekolah belajar buat kuih melaka.
dan cikgu suruh bawa balik untuk bagi mama papa rasa.

oleh kerana masa amik anak2 kena update banyak bende dengan pengasuh,
i suruh delisha pegang dulu kuih tuh.
ingat masuk kete baru nak rasa lah.
skali bila dah habes sembang ngan ibu dorang, masuk kete..
tengok plastik kuih tinggal kelapa parut jer. kah kah kah kah kah.
x sempat mama rasa air tangan Delisha.

esoknye nampak lah cikgu sharekan gambar anak2 buat kuih melaka.

comelkan.. semua dapat bahagian kuih masing2.
masing2 gentel dan hasilkan kuih masing2.

bila cikgu masuk kan gambar2 anak2 kat group.
ramai ibu2 yang cerita kesah anak masing2.
ade satu ibu hanya sempat tengok kelapa parut jer. kuih nye dah habes di makan.
hahahahahaha.
i sempat jugak tengok kuihnye. cuma x sempat nak rasa jer.
hehehehehehe

macam2 keletah kan~ seronok dapat cikgu yang rajin update gambar anak2 kat sekolah.
boleh jugak mama2 tau ape xtvt anak2 kat sekolah.

okeh.. itu jer nak update kesah Delisha untuk hari ini.
Sekian..



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

14 comments:

lieyalatif said...

wahhhhhhhhhhhhhhh pandai delisha buat buah melaka...pasni leh niaga dah ni time bazar ramadhan hahahahaha....ish zura ni buat lieya teliur jek sebut2 buah melaka nieh...dah lama tak makan kot...kalo bulan puase senang bebeno nak jumpe kan...leh laa ajak2 anak menggentel weekend nieh....bahan semua ade, tinggal cari kelapa parut jek laa nanti.....

delisha kat kemas kan zura...kemas rajin kan buat aktiviti mcm...ari tu anak buah lieya kat kemas ade buat roti aiskrim ..seronok dieorg dpt makan hasil masakan sendiri....

SYANI said...

Anak2 seronok nak tayang hasil kerja diaorang kat parents.
Kadang2 kita pun sekali eksaited sebab tak sangka anak kita boleh buat camtu.

Kakzakie Purvit said...

Hihi... mana boleh tahan nak tunggu lama-lama Zura.
Nama pun budak dan tahu sedap apa lagi ngap ajelah sebab tunggu mama lama sangat:) Mama nak beli bahan nanti Delisha buatkan..

norhidana miswan said...

dahtu apa lg... ko rajin2 lah bt kuih melaka nih ngn delisha... msti dia seronok mengentel kuih melaka tuh...

bestnya cikgu2 tadika delisa rajin update psl akviti diaorg... cikgu2 aiyan, msg pun tak penah wei... tak up 2 date betul.... tak best betul kn

Qhaifa Nur said...

Bagusnya kemas ajar ank murid bt kuih...lps ni senang mama dah ada chef..

Kat umah ni pun rajin buat buah melaka...senangkn

babYpose said...

Pandainya Delisha buat kuih melaka, best sekolah Delisha ni ye mengajar benda asas yang sangat mengiurkan haha tinggal seredak tak boleh tahan tu.

• Ain Cho'in • said...

Pandai nya Delisha. Good girl sangat. ☺

hainom OKje said...

Kuih buah Melaka tu antara kuih faveret mak jugak tu. Senanglah Ramadhan tahun ni Zura, boleh dah suruh Delisha buat kuih hihi....

Baguslah Tadika sekarang ni kan...belajar masak, kemahiran hidup

Myra Jay said...

Pandainyaaaaaaaaa Delisha buat kuih peberet anti :)

Nanti mai Penang buat kuih kat anti ye sayang..hehee

Walau tak seberapa bulat tapi bila buat sendiri mesti bebudak rasa bangga sesangat kan..?

Umie Adli said...

lepas ni ada asistant kat dapurlah..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

amboi sweet sgt nih....comel je kuihnya pun macam tuan punya kueh :)

ct cheery said...

Comel lah delisha..dah panjang terurus rambut kihkih

ct cheery said...

Comel lah delisha..dah panjang terurus rambut kihkih

LYAfrina said...

hehe.. xtvt y menarik..
kiut je hasil masing2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...