Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, May 10, 2016

...Pulut Pagi & Nasi Lemak Lejen...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Selasa
Semoga hari ini lebih baik dari semalam. Amin~

Cuti Hari Buruh haitu kami balik kampung.
Cinta pergi candat sotong, i ngan anak2 tinggal umah My Ma.
of cos lah sonok dapat balik kampung kan.
lepas kan rindu kat My Ma n My Ayah. 
Rumah Mak x sempat pergi lah. sebab cuti sekejap jer.
Cinta jer balik umah mak sebelom gi candat sotong tu.

bende yang best kat rumah My Ma adalah xtvt makan2.
hahahahahahaha. sebut jer nak makan ape. mesti akan di usahakan.
makanan wajib buat bila anak2 balik.

Nasi lemak lejen My Ma. yummehhhh!
Sambal ikan tongkol(ikan Aye) + 
Sambal sotong(optional-musim sotong kan nih) + 
ikan bilis krup krap krup krap(rangup) +
Telor rebus +
Ulam timun.

makan sampai x ingat orang belakang wehhhh.
siapa bangun lambat memang dapat makan sikit jer lah. hahahahaha
sedapnyeeeeeee. sendirik terlio. hahaha

pulut pagi + ikan kering.
fulammakkkkkk.. sedapnye sebab lama dah x makan.
kebetulan Ma cakap ade beras pulut. trus on lah kan~
memang sedap x terkata bila dapat makan makanan yang sedap2.

baru balik bape hari, terasa dh cukup bam bam dah. hahahaha
asik makan makanan sedap2 jer.

Terima kasih buat My Ma yang sentiasa masak sedap2 untuk anak2 Ma.
Sayangggg Ma sangat2.

Sekian.. n3 buat korang terlio.




 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

12 comments:

Hazmin Hamudin said...

Lapar terus. Nyesal baca entri ni.

Eliss Mie said...

nasib baik dah terror buat sendiri. memang kat rumah ni kalau nasi lemak lain tak layan kecuali ikan tongkol dan pulut tu memang buat sokmo sebab semua hantu pulut.

Kakzakie Purvit said...

Kakak teringin jugalah nak rasa pulut dgn ikan masin tu Zura
Pulut tu letak kelapa parut ke?
Eh... jakun sikitlah kakak bab ini:)

norhidana miswan said...

perkkkkh gile sedap... pulut tuh my peberet

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

pagi tadi kat opis ada org blanja pulut ikan masin tu tapi ku tak reti makan laa

Qhaifa Nur said...

pekena pulut dgn ikan masin ptg2 ni pun sedapkn..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

arghh..dugaan apakah ini? sedapnyaaaaaaaaaa telan ailio tgk tgh puasa gini..hahaha

Bunda_nora said...

Sambal ikan tongkol tu yang buat terlio dah ni...

Raihanah Ahmad said...

both pun saya suka. terlior dah

shark said...

kalo aku makan sambal sotong ni mau 3 timbun nasik aku cedok, feveret wei,...ikan tongkol pun :)
sedappp wei.

hainom OKje said...

Wallah....terliur mak tau Zura. Dahlah sehari ni tak makan nasi. Gitulah kan mak mak ni, selagi terdaya sentiasa nak penuhkan selera anak anak...Anak anak lum tentu lagi tu...

Mak pun suka ikan tongkol ni Zura....tp tak pernahlah lawankan ngan nasi lemak. Kalau gi kedai Kelantan, makan meehoon mesti gu kan ngan tongkol kari

LYAfrina said...

sedapnya.. air tgn emak mmg terbaik kan zura..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...