Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, May 5, 2016

...Amzar Cucuk 9 Bulan...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Khamis
semoga ceria2 selalu okeh!

Cerita kesah Amzar sket haini.
sepatutnye 28hb 4 (khamis) Amzar ade temujanji kat Klinik Kesihatan untuk cucuk 9 bulan.
tapi mak nye pening. Ingatkan 29hb. siap amik cuti dah nih. skali pagi 29hb cek balik buku sebelom gi klinik. skali 28hb laaaa. hahahahahaha.
trus wasap cinta cakap salah tarikh. cuak dah.
nak tak nak kena lah amik tarikh baru. dapat lah tarikh baru 3hb 5 (selasa)
dan i pon x jadik lah cuti jumaat haitu. masuk keje semula. kikikiki

3hb 5 (selasa) amik cuti balik sebab jumaat x jadik cuti. ahaks.
2 Hero Kesayangan.
Amzar kalo dengan papa dia semua ok.
kemain lagi menyengeh bila suruh senyum. hahahaha

graf berat dia x cantek. mungkin sebab haitu dia demam lama.
lepas demam trus naik gigi 2 batang.
ahahahaha. patutlah demam kemain lama.

cuba gak nak snap gambar gigi dia, tapi tak berjaya.
bila citer pasal gigi trus mamanye seriau. 2 kali dah kena gigit masa dia menyusu.
menjerit lah mamanye sambil tepok2 pipi dia.
dia boleh senyum sambil buat muka nakal! geram kan! sabor jer lah.

Alhamdulillah.. selepas bagi Amzar makan supplement, nampak selera makan dia bertambah2.
kemain selera makan pape. Kak long dia suapkan nestum sampai kena bancuh 3 kali.
lepas nih mamanye kena gigih lah masak bubur ke rumah pengasuh dia.
kesian jugak dia kalo x de bende nak makan.

Moga lepas nih berat anakda Amzar makin naik dan dia makin kuat melawan penyakit. aminnnn~

Sekian.. kesah Anakda Amzar.






 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

14 comments:

lieyalatif said...

kejap dah 9 bulan kat zura...tak lama lagi setahun...pastu dah berjalan n berlari2 plak hah...ya Allah hai...mase tu belalu kejap ajek....

tu laa zura, kat kk ni kalo telepas appointment mmg kene set appointment baru la.... takpe laa yg penting tak miss cucuk vaksin...penting tu....utk kesihatan anak kite jugak kan.....

graf berat mmg payah nak nampak cantik kan...ye laa baby ni berat turun naik...lagi2 kalo baru lepas demam ke ape....

amzar membesar jadi budak baik hokey!

Eliss Mie said...

makin lama macam kakak anis pulak yer. dah tumbuh gigi boleh la makan banyak sket.

Zee Suhaini said...

besar dah anak bujang mama..

Chekgu Azrine said...

lucu pengalaman kena gigit dengan anak masa menyusu badan
terus teringat zaman sy menyusu dulu..
anak lelaki saya pun suka gigit...
mmg kena tampar2 pipi jugakla..tp tampar lembut2 jela..hahahaa

Lynn Hamzah said...

huhuhu...memang sakit bila kena gigit time menyusu nie...semacam sungguh dia punya geram...

Kakzakie Purvit said...

Dgn rasa tak bersalah lepas gigit tengok mama menjerit senyum lebar ye Amzar. Seronok nak tunjuk dah ada gigi mama tak tahu ke:)

hainom OKje said...

Tak pe.... berat tu boleh tambah, tak susah mana. Gitulah Amzar nak jadi budak besar, kena cucuk, kena rasa sakit sesekali, mama kena sabar haha....
Mama bizi menjahit yeh sampai terlupa tarikh ni.....

SYANI said...

Wah.. dah 9 bulan ye Amzar... cepat mas berlalu. Makin comel dia.

Rosmiza Ali said...

Hai Amzar! Nangis tak kena cucuk tu? ^_^

Bunda_nora said...

Dah besar dah dia dah 9 bulan dah...sikit lagi dah boleh berjalan lah pulak...

norhidana miswan said...

ksejap je dh beso dh si hero tuh yek...

Masya said...

dah besar dah dia.. dah 9 bulan rupanya.... tak lama lagi pandai jalanlah.. ligat raya kali ni.. mesti comel.

babYpose said...

Seriaukan bila ada gigi masa menyusu., hero kuat makan bila berselera betul kena la sedia makanan kalau pegi mana untuk kunyah-kunyah pun ok.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

alololo...comelnya Amzar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...