Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, May 19, 2016

...Safety Gate | Pagar Keselamatan...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Khamis.
ceria2 selalu. hehehehehe

2 3 hari senyap. bizi benor jer gayanye.
bizi tolong kelik i pindah bilik. tolong buang sampah yang dia simpan. hahahaha
banyak pulak tuh. hahahaha*abaikan.

hari ni nak tunjuk barang pelaburan untuk anakda Amzar.
Dulu masa 2 anak pompuan x de pon beli pagar.
kena hero sorang. rasakan lah. semua pon kena beli. x beli x jadik keje maknye.
hahahahahhaha.

Safety Gate. oder kat lazada sajaaaa.
free delivery utk model ini. Harga RM95 hengget.
ada satu model lagi kena caj rm11 untu delivery. Harga pagar sama jer.
harus lah i amik yg free delivery khennnn.

Isnin oder, semalam(Rabu) sampai kat opis.
cepat betol. dah banyak kali i shopping barang kat Lazada.
setakat nih service memang tip top!

Balik keje semalam trus pasang.
eksited jugak lah mak Amzar tengok dorang pasang.

papa: Tepi.. tepii.. tepiiiii.
Anak: Amzar pon nak tolong lah papaaa.

Kak Ngah tolong jadik pemerhati. hehehehe

Pembantu papa. hahahaha. comel sangat~ syebok jer dia tuh.
macam pandai sangat jer. dia tak tau pagar tuh lah yang akan halang dia ke dapur. ahaks~

Geram nak gomoi2 budak kecik nih. 
ape yang papa pegang dia pon nak pegang.
dapat pegang sikit pon jadik lah.

Siappp!!  lega rasa bila dah pasang pagar nih.
sebab Anakda Amzar suka merangkak ke dapur.
kalo dah sampai ke dapur dia suka nak punggah tong sampah.
pernah sekali dia tarik tong sampah sampai terbalik. nasib lah tong sampah x banyak sampah. ade sampah kertas kakak dia.

lagi satu tempat dia suka pergi adalah bilik air.
pernah sekali lepas masuk kat pintu bilik air.
haih~ pantang lepa. 

kalo nak masak memang penat angkat dia ke depan jer.
kejap2 dia ke dapur balik.
memang x jadik keje lah. last2 papa dia suruh beli pagar. agaknye papa dia pon tak lalu dah nak kulu kilir ikut dia merayap. hahahahahaha
nak sangat Hero kan~ hahahahaha

okeh.. itu je nak share haini.
sekiannn.





 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

17 comments:

jambu batu said...

anak lelaki memang camtu... hehehe.. :-)

Qhaifa Nur said...

mmg safety...utk amzar ya
kadang2 perlu ada kat umah gak pagar ni...
tak lama tu...dpt kaki buka balik

ct cheery said...

Hehe Ank lelaki memang lasak kan. Ank sedara kita dulu, if xde pengasuh ibu dia memang xleh nak masak and buat keje apa pun.sibok ja nak mengekor

Kakzakie Purvit said...

Haha... adik tak tahu dulu masa kakak-kakak, mama/papa tak payah pagar-pagar macam ini tapi kena adik dah kena pagar mesti adalah sebabnya kan... itu tanda adik ligat kalah kakak-kakak:)

lieyalatif said...

ya Allah zuraaaaa....kebetulan kot...bace entry zura pasal tangga nie, kat fb lieya plak naik moment of the day pic dayyan nak panjat tangga yg dah di pasang safety gate..gigih nak selinap..... bile tgk amzar ni teringat dayyan mase baya2 amzar...bezanya dayyan suke panjat tangga....kite ni dok semput2 menjerit ajek...die plak rileks ajek heheheeheh

mmg kene pasang pun zura... laju jugak si amzar ni meneroka...tang masuk bilik air tu yg risau....tutup tau pintu bilik air selalu...

lieya pun rajin gak soping kat lazada zura...aritu beli stimbot grill tu laaa...so far okey...tau2 jek dah sampai umah heheehehe..servis mantop laaa ...

norhidana miswan said...

bengang je si bujang tuh tgk pagar tuh...
hehehhehe

aRz MoHa said...

memang bagus pasang pagar keselamatan untuk anak. paling utama elak ke dapur dan bilik air. seterusnya untuk elak dari main tangga dan boleh dapat kecederaan

Eliss Mie said...

dulu kat kg datuk dia ada la buat pagar sebab tangga tinggi. tak ada hero lagi dan setakat ni dua2 gegirl tu x de buat perangai lasak gini.hehehe

yolanda diego said...

http://kasutkaca15.blogspot.my/2016/05/tudung-raya-dari-kasutkaca15.html



jom join. senang sgt

wahida said...

aku pun dah beberapa kali shopping kat lazada...mmg terbaik service dorang...
rumah aku dari zaman dak abang kami dah pasang safety gate ni weiii...pasang kat dapur dan tangga...kalau tak pasang mmg tak jadik keje mama dia neh...hahaha...
amzar lasak means dia bijak tau...trust me...

Afif Rayyan said...

Memang jadi keperluan bila anak dah mula dapat kaki.. huhu

shark said...

rumah aku ada 2 wei, satu kat tangga atas satu kat tangga bawah ;p
hahaha..
tak letak memang jenuhla main tangga anak teruna aku tuh ;p

LYAfrina said...

klo beli kat lazada mmg kna check detail..sbb brg sama , tp tawaran berbeza..so kna bijak memilih.. hehe..

hehe..sng la mak nk memasak lps ni

Bunda_nora said...

Memang elok jugak pasang pagar keselamatan ni... kalu tak sampai ceruk dapo lah baby tu kan...

hainom OKje said...

Salam Ramadhan Zura....awat memeram ni? Teringin jadi pekasam ke? haha....
Hero memanglah gitukan Amzar...Semua nak diselongkar hihi...
Dulu masa okje anak kecik ada gak benda tu Zura...pasang kat tangga. Baik baik terhempap pulak tu make sure ketat lekap kat dinding

Nabila Syifa said...

anak kecil memangsuuka explore bendabatu.. huu lagi2 kalau baru dapat kaki semua nak jalan

Cho Zila said...

lama tak mai blogni dah panjang akal si baby Amzar... memang lama lahtu akak tak mai yer... untuk keselamatan anak kita memang kenalah buatkan....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...