Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, April 26, 2016

...Musim Mencandat Sotong Sudah Tiba...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Selasa.
Ceria2 selalu okeh.

Korang pernah dengar tak xtvt mencandat sotong??
kalo negeri Terengganu dah iktirafkan xtvt mencadat sotong nih sebagai xtvt tahunan di negeri Terengganu.

dulu x amik port sangat pasal xtvt mencandat sotong nih.
walaupon i memang sukaaa sangat makan sotong.
tapi sejak ade adik ipar yang aktif dalam xtvt memancing dan mencandat sotong,
tetiba rasa nak amik tahu pulak. hahahaha

mana nye tak seronok. 
bila tgk hasil yang dapat yg agak lumayan.
lagi2 i nih kan penggemar sotong.

hasil mencandat sotong oleh adik ipar i minggu lepas.
lumayan jugak kan! ini baki selepas kongsi2 ngan sedara mara.
nak di jadikkan cerita. Cinta pon macam nak terjebak jugak dlm xtvt nih.
mungkin sbb selalu tengok biras dia update pasal xtvt candat sotong ni.

jadik nye.. tanpa di rancang. hujung minggu nih kami balik Terengganu sebab Cinta nak joint xtvt mencandat sotong.
adik ipar i pon ade skali. 


nampak lah dorang duk bersembang kat wasap group pasal umpan tiruan nih.
jangan tanya i, i tak reti bab2 mancing ni.
i cuma mampu doakan semoga murah lah rezeki trip dorang nanti.
untung2 dapat kenduri sotong kan. Amin2!

Teringin jugak dalam hati i nak joint trip mencandat sotong nih.
cuma i tak pasti i mampu ke tak?
tunggu anak2 besar sket. mana tau ade rezeki dpt joint trip mencadat jugak kan~
hahahaahhahaha. 

senangnye dalam hatiiii.. hujung minggu nih dapat balik kampung~
yeahhhh.. x sabar nak kumpul ramai2.
doa2kan lah murah rezeki kami nak makan sotong.
hahahahaha.

Sekiann.. n3 candat sotong.

Pssst.. siapa pernah joint trip mencandat sotong??? korang mabuk laut x?




 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

10 comments:

hainom OKje said...

Walaupun Okje suka makan sotong tapi rasanya mak dan suami mak tak minat mencandat candat ni Zura...
Alah kang kalau Pak Jilap gi mencandat, OKje nak mencandat apa pulak kat daratan ni hahaha.... So lebih eloklah kita ngukur mall jer bang...

Geramnya tengok sotong tu zura nampak fresh sangat.
Itu umpannya rupanya

Siqah Hussin said...

Seronoknyaaa! Teringin juga nak melakukan aktiviti candat sotong. Dahlah suka sotong! Nak kena ke t'ganu lah nampaknya :)

wahida said...

pernah pasang niat nak mencandat sotong, tapi tak tahu dengan siapa dan bila...hahaha...

weiiiii, sotong besar gitu, fresh gitu kalau aku pun nak join sekali mencandat sotong weiiii...serius aku geram tengok sotong2 tu...bak mai sikit..hahaha...

umi alya said...

Sotong tu kalau goreng celup tepung, fulamakkkkkkkkkkkk meletoppppppppppp..

babYpose said...

Patut la pernah nampak warna hijau tu, untuk mencandat sotong, sotong fresh sedap la zura :))

LYAfrina said...

woww..besar tu..puas hati..
kalo bli mahal ni

lieyalatif said...

puas hati zura kalo hasilnyer besar2 mcm nie...kat pasar pun sekilo berape kot...mahal sotong skrang...ni dpt free dari pi mencandat.....tapi tu laa mencadat ni kene pi tengah2 laut kan...waktu plak kene malam...tang tu lieya tak bekenan tu hahaahahaha.... laki takde pi laut je manjang hahahaahaha.... tapi bile tgk hasil tangkpan tu geram plak....mule laa plan buat sambal, sotong goreng tepung ke, kerabu sotong ke.....aduhduhduh ...kecurr oiiii...udah le puase ni zura oiiii hahaahahahahaha

Hazmin Hamudin said...

Fuh... Teringin jugak sebenarnya nak pergi mencandat sotong ni. Tapi tu la. angan2 jela buat masa ni. Lumayan jugak nampaknya hasil mencandat sotong tu.

Macy Humaira said...

menariknya.. teringin juga nak mwncandat2 ke apa ni.. hubby minat lah kot tp tak berpeluang lagi.. nak mancing pn dia dah ketar kepala. tp tunggu baby dlm perut ni keluar dlu dia kata. hihii

kalau dekat dan mudah. candat soting.. hari2 makan sotong goreng tepung.. sedapnyaa

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

teringin nak candat sotong macam best je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...