Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, April 19, 2016

...Kawan Kawan Opis...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~
Salam Hari Selasa.
Semoga Hari ini lebih baik dan baik dari semalam.

Hari ini lambat sket update cerita cerita.
sebabnye pagi2 lagi dah dapat email dari perkeso.
Ada isu berbangkit plak.

Hari nih terasa nak citer pasal kawan2 opis i pulak.
sebenarnye i ternampak gambar2 masa lunch Chinese New Year haitu.
memang belom up lagi citer Lunch CNY tuh.
selalunye kalo nak celebrate CNY boss besar akan belanja dinner utk semua staff.
tapi kali nih i cakap kalo buat time dinner i tak mau joint.
mana boleh tinggal anak malam2 kan.
terpaksa lah boss ikut kehendak pekerja dia yang degil sorang nih.
kah kah kah kah kah kah.

Management staff + Site Staff area Klang valley. 
Majoriti adalah Cina. Management staff i sorang saja lah yang Malay.
1 Melayu lelaki yg duduk tuh adalah X-kelik i.
sudah lama resign. tapi dia baik dengan boss besar.
Nak tahu Boss besar kesayangan i???
yang baju kotak2 warna oren tu.
merangkap geng gadoh i ler tuh. hahahahahaha.

Manager2 dan director.
sepatutnya ade 2 director.
lagi satu director adalah melayu. 
sekarang sedang bercuti sakit dan akan resign hujung tahun nanti atas sebab masalah kesihatan.

baju hitam berdiri tuh adalah Boss kecik i yang lama.
Boss kecik yang banyak bagi ilmu pada i dalam pembelian rumah.
sangat x kedekut ilmu. pendek kata, dia adalah orang yang bagi semangat pada i sehingga boleh memiliki 2 buah rumah. Alhamdulillah.
Terasa jugak lah kehilangan bila boss kecik i resign.
x de dah geng nak bersembang waktu lunch.

kanan sekali yang duduk tu adalah boss kecik baru.
pon baik jugak. lemah lembut jer orangnye.
tapi kadang2 dia ada jugak lah bercerita pasal stress keje dia.
ye laaa.. keje baru, boss baru, suasana keje pon baru. ambil masa jugak nak biasaa kan.

kenang2an sebelom boss kecik resign.

karoks..Uncle Lee Kaw & Miss Lee.
Baju kuning Boy, Site staff. baju merah Ah hao site staff jugak.

Miss Lee & Miss Yen
berdiri baju biru tu Mr tiong.

Joseph & Jine
adik badik 2 orang nih.
memang sangat rapat. lunch sama2 kat opis. 
masa makan dorang duk gelak sama2 tgk citer korea.
sweet sangat 2 badik nih.

itu jer lah nak cerita haini.
Sekian..






 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

9 comments:

babYpose said...

Amin. Untung ada kawan ofis boleh up up entri kan.. bagus cadang buat siang baru bole join. tegas rupanya si sweet berbaju pink ni :))

Husna Rahman said...

meriah kwn2 ofis akak >< keje pun happy2 je smua..

Kakzakie Purvit said...

OOhhh... Zura macam kakak the only one Islam in the management
Tapi ada bestnya dia kena ikut kata kita kan..:)

wahida said...

waaa....untung ko dapat bos yang sporting mcm tu...
baru lah best nak keje kan kalau semua pun baik2...senang hati...

ct cheery said...

Wah..untungnya..jadi "pom melayu terakhir" Kat Ofis kihkih..gaduh2 Manja xpe jgn bertumbuk sudah lah

hainom OKje said...

Wah bukan senang tau nak kerja ngan ca ya nun alif....so kalau dia dah percaya dgn awak tu Zura, mmg bonus lah...

Ca ya nun alif ni biasanya tak kedekut duit. Mesti lebat kalau bagi Angpow kan zura

shark said...

kemain posing woi ;p
ahhahah

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

hai akak baju pink...nak berkenalan boleh ? hihihihi ...comel sgt nih

LYAfrina said...

majoriti chinesse ye opis zura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...