Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, April 6, 2016

...Deko-Deko Meja Menjahit...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam hari Rabu.
Moga kita semua semakin tabah dlm mengharungi segala cabaran. Amin~

Hari ini nak share sket keadaan Ruang menjahit i.
tajuk Deko tu sebenarnye lebih tepat kepada "mengemas". hahaha
Oleh kerana Kain baju raya dah beli, maknanye projek menjahit baju raya sudah bermula lah kan~ tapi meja menjahit masih lagi semak. peralatan ape yang ade n tak de pon x dapat di kesan.

jadiknye, hujung minggu lepas ajak Cinta pergi kedai RM2 (Alamat kedai RM2 DI SINI) beli beberapa box untuk susun barang jahitan. kerah anak dara 2 orang tolong mama kemas.
hehehehe. untung ade anak dara kan~

Benang susun elok2 dalam box ini. senang nak carik benang ikut warna yg di perlukan. kebetulan masa beli pakej mesin jahit haitu dapat free benang 80pcs. sonok lah menyusun kan~ susun benang i suh My Anis jer buat.


dapat lah 1 setengah bekas benang. campur jugak benang i yang sedia ada.
benang warna baju raya dah ade.. tapi macam x bape nak cukup lah pulah. kena beli lagi 2 kot.

bekas nih Cinta yang cadangkan. 
untuk susun sekoci. senang sket nak nampak benang warna ape kat sekoci kan.
mesin jahit baru nih guna sekoci plastik. mesin jahit lama plak guna sekoci besi.
boleh ke pakai sekoci besi pada mesin jahit baru??

sebenarnye ada lagi 2 box.
1 simpan zip  satu box lagi simpan macam2.
tapi lupa pulak nak snap gambar.

Tadaaaa... walaupon belom cukup kemas lagi.
tapi nampak lapang sikit lah kan.
box2 tuh semua i sandar kat dinding tu dulu.
sementara ade bajet lain untuk deko2.

Mesin kepala hitam tuh dah lama beli. tapi beli selepas kawen jugak lah.
dulu guna untuk jahit seluar baju koyak dan jahit lencana sekolah My Anis jer.
pernah lah jahit 2 pasang baju raya. hahhahaha.

sekarang memang nak serius dalam bidang menjahit.
fokus sekarang x bape besar pon. lepaskan jahit baju sendirik dan anak2 jer.
InsyaAllah di masa akan datang, siapa tahu kan~
boleh jadik tokey baju pulak. ahaks.

Sekian.. kesah menjahit lagiii.





 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

16 comments:

Kakzakie Purvit said...

Baguslah Zura sedia sekoci banyak.
Kakak cuma ada dua aje sekoci. Selalu tukar benang bertindanlah sebab cuma ada 2. Macam Zura ni bagus senang ambil ikut warna.

babYpose said...

Transparent macam tu senang nampak tak la abis masa duk buka tutup fail eh sori buka bekas cari warna benang :) bagus ada consultant untuk deco :)

shark said...

perghhh kemain kau makcik..
deco siap..
tp kemaslah kalau buat mcm tu..
senang kau nak pilih kaler ape benang tu kan :)
i like!!

SYANI said...

Seronok tengok benang banyak2 tu..
Pasni boleh la ambik tempahan pulak ye..

wahida said...

wahhhh...kagum aku...mmg jimat banyak kalau pandai jahit sendiri ni...
aku doakan ko success ok...nnt amek tempahan tau...

mamaarifakeem said...

hai,..salam ziarah.. kenal lg ke tak..lama sungguh tak BW..huhu..

Syok tu kemas kemas ruangan menjahit.. hi.. akak sejak preggy ni..tak sentuh mesin jahit..malas..huu..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Chaiyok-chaiyokkkk gigihkan diri nanti dah siap jahit baju jangan lupa post kat sini .....

Sura Mohd said...

wahh Zura..seronok akak tengok..untung ler pandai menjahit..:)

Eliss Mie said...

nak tempah bj kurung..nak tempah bj kurung..

Qhaifa Nur said...

Hampir lengkap dah..bolehlah menjahit

Diana Rashid said...

bilik jahitan kemas, kotak jahitan pun kemas..seronok tengok..buat saya rasa teringin nak belajar menjahit..

ct cheery said...

Wah kagum sy sis...leh bukak tempahan nih hehe...best jer kan nengok Koleksi benang banyak2 cmtu.aura nak amik tempahan tiba2 dtg kihkih

norhidana miswan said...

wahhhhhhhhhhhh dh mcm tukang jahit nyer gaya dh...
jgn lupe nnti amik tempahan baju akak ek

lieyalatif said...

hai zura...

untungnye zura pandai menjahit...ade bakat dlm menjahit ni...lieya mmg tak reti bab menjahit...koyak sikit nak jahit jelujur pun simpang siur sedangkan mase sekolah dulu subjek kemahiran hidup dgn puteri islam ade belajar....mak lieya pandai menjahit...mmg dulu amik upah menjahit baju2 kurung....tapi sayang anak2 tade pun yg pandai....pd lieya asalkan dpt lepas jahit baju sendiri, anak2 pun kire cukup la kan zura....kalo amik upah tu dah kire lagi bagus...leh buat side income...

LYAfrina said...

bestnya..aritu ada tgk org share blik mjahit kt grup deko..sgt2 kemas n efisyen.. cuba gugel..

hainom OKje said...

Fuyooooo kalah tokey kedai jahit nampaknya tu. Tengok tempat menjahit pun dah dasat tau hihi....
Selamat menjahit Zura moga tercapai hajat nak jadi tokey nanti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...