Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, April 12, 2016

...Kesah Lesen Memandu...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Selasa.
Semoga Hari ini kita semua lebih ceria dari semalam.


Hari ini nak citer pasal lesen memandu.
lama dah rasanye x cerita ceriti. hahahaha.

 i kan pergi keje naik public transport.
jadiknye lesen memandu tuh x pandang sgt lah kan.
semua orang pon tau, tarikh tamat tempoh untuk lesen memandu kan ikut tarikh lahir. tapi kalo dah lupa tu, tetap lupa jugak kan.
lagi2 kalo jenis renew lesen 3 tahun skali gus.



nak di jadikkan cerita, birthday tahun 2015 lesen i tamat tempoh.
memang x sedar sampai lah Feb 2016. itu pon sebab Cinta yang tanya bila lesen i mati.
skali bukak, dah nak dekat setahun dah lesen i mati. hahahaha

Cinta pon ajak lah gi renew. 
kalo ikutkan i memang nak renew bulan 3 nanti. kiranye nak skip lah bayaran untuk tahun 2015. tapi bila gi kaunter, pekerja pejabat pos kata tetap KENA BAYAR untuk tahun 2015, tak boleh skip walaupon dh masuk tahun 2016. haaaaakauuuuu.. KENA BAYAR JUGAK okeh! tersengeh2 jer lah kat Cinta. hahahahaha

dapat lah lesen baru.
bayar untuk 3 tahun punye. tapi dapat 2 tahun jer. 
sebab nye memandai nak skip tahun 2015. hahahahaha
BAYAR JUGAK OKEH! hahahahahaha

so, sesiapa yang ade niat nak skip bayar lesen tuh sila hentikan.
x menjadi korang punye idea tuh. kena bayar jugak. hahahahaha

Sekian.. kesah orang nak ngelat bayar lesen. 
Muahahahaha.

p/s: tolong cek lesen memandu masing2. manatau dah expired dah kan~


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

14 comments:

norhidana miswan said...

hahahhaha tkade nya org yg niat nk skip tu zura oi... ko sorang je yg ada niat gitu hahahhaha....

tp muke yg thn 2004 tuh ssgt suci murni

NzA said...

ha3x...kes sama dgn akk..boleh lupa padahal saban hari bwk kereta...adeh...so nk xnk terpaksa la bayar yg tertunggak tu....

hainom OKje said...

Dah check hari tu....tahun depan matinya....
Ohhh gitu ek....tak leh nak ngelatlah ni. Hurm...tulah ek org ngelat selalu rugi haha....
Mak punya pun masih lesen lama. Ingat tahun depan nak tukar mcm ko lah Zura mcm IC, cantik sikit ek...

hainom OKje said...

Dah check hari tu....tahun depan matinya....
Ohhh gitu ek....tak leh nak ngelatlah ni. Hurm...tulah ek org ngelat selalu rugi haha....
Mak punya pun masih lesen lama. Ingat tahun depan nak tukar mcm ko lah Zura mcm IC, cantik sikit ek...

aizamia3 said...

Bab lesen memandu tetap ingat sebab hari-hari memandu ke tempat kerja, jadi takde alasan terlupa.

Zee Suhaini said...

sekali renew 3 taon jugak zura tapi setiap kali besday check tengok..kot jadi camni la..hehee..lagipon zee memang kena drive sendiri..cam zura tak drive takpe..takde saman..

babYpose said...

Nasib ingatkan bulan nam tamat la contract formula wan hehe.. memang buat 2 tahun. Info ni tak da rega nyer ye.. nak standby dengan poket penuh bila gi renew nanti :)

shark said...

wei baru perasan lesen aku mati dah hhahahahha..
naseb baik baca blog hang..
hari2 aku nak baca blog hang sebab dapat hidayah wakakakakakka..;p
besday kite bulan yg sama kan..senang nak ingat wei!!
hahahah ;p

Kakzakie Purvit said...

Habis hari-hari semasa memandu selama tahun 2015 Zura memandu tanpa lesenlah ye. Pergi kerja oklah naik public transport tak apa. Memandu masa cuti tu ngelatlah ye:)

Ramai yg selalu tak ingat tarikh lesen tampat tempoh Zura.

wahida said...

hadoi la...kemain ko nak ngelat ye...hahaha...

Eliss Mie said...

kesian sungguh..rasa dulu2 tak kena bayar tapi dah tukar sistem yg cerdik sket ni. hahahaa

ct cheery said...

Hahaha klakar...budget leh skip ek

aNiS tHe BumbleBee said...

Oooooo....ingat buleh skip.kahkahkah! Skarangggg jugak nk check lesen.hahhahaha!

LYAfrina said...

hehe..sama mcm kes lya,,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...