Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, April 20, 2016

...Supplement Untuk Anakda Amzar...

 Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Rabu.
Ceria2 selalu okeh.

Hari ini nak cerita pasal anakda Amzar.
minggu lepas kan anakda Amzar x bape sihat.
demam + selsema + batuk.
Alhamdulillah.. semalam dah sihat dah. cuma tinggal batuk2 jer.

i perasan Amzar nih senang kena demam.
bila ade yg demam kat rumah pengasuh dia pon demam jugak.
nampak badan dia pon mula susut.
bila bincang2 ngan Cinta, pastu tanya kawan2.
ade yang suh amik supplement untuk kuatkan ketahanan badan dia.

so, semalam i ajak Cinta pergi farmasi.
sembang2 dengan pekerja farmasi, tanya ape supplement yang boleh tambah ketahanan badan baby yang umur 9 bulan.
walaupon x banyak pilihan untuk baby umur 9 bulan.
Alhamdulillah ada jugak lah 1 yang i berkenan.

Multivitamin untuk Amzar.
kata staff farmasi tuh, untuk tambah selera makan jugak.
ketahanan badan akan bertambah bila badan bayi cukup semua vitamin yang dia perlukan.
harap2 lepas nih kesihatan Amzar lebih baik dan badan dia lebih kuat melawan penyakit.

Multivitamin nih dia suh drop dalam susu jer.
tapi bila i buka jer penutup botol, trus x berani nak campur dlm botol susu dia. bau oren yang agak kuat.
sebab anakda Amzar nih dia memang bijak. kalo susu dia ade campur bende lain dia akan tolak susu tuh. lansung x nak minum.

jalan penyelesaian dia, Amzar kan kuat minum air masak.
bila campur dlm air masak. rasa oren supplement tuh akan buatkan air masak dia lagi sedap dan dia minum dengan penuh berselera skali. hahahaha
lega sangat sebab dia suka minum air + supplement dia tuh.

Harga supplement plak boleh tahan jugak lah.
kotak jer besar tapi botol supplement nye kecik ajer.
sebotol 30ml tuh RM 51++ pastu ade diskaun sebab jadik member farmasi.

semalam beli jugak krim utk hilangkan kesan gigit nyamuk.
pon Amzar punye. kulit dia memang alah betol dgn gigitan nyamuk. abes merah2 dahi dia.
bulat2 plak tuh. geram tengok. bila Cinta sapu krim tuh malam tadi, pagi nih nampak dah mendap2 semua bulat2 gigitan nyamuk tuh.
berkesan jugak. hehehe.
nanti i share rupe krim tuh. lupa plak nak snap gambar.

ok.. itu jer nak bebel pagi nih.
harap2 anakda Amzar lebih sihat dan kuat lepas nih.
camtuh lah kan, selagi anak2 x besar. macam2 nak kena pikir.

Sekian.. n3 mak gojes membebel~

P/s: Korang tau tak supplement ape yang baik utk baby 9 bulan nih. atau ade makanan2 yang baik untuk di amalkan?




 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

8 comments:

hainom OKje said...

Budak budak gitulah Zura... selagi lum besar, selagi tulah mcm mcm penyakit yang menyinggah.....Elok jugaklah bagi supplement. Harapnya lepas ni ada perubahan, mama pun tak pening nak EL jer hihi .....

Nasiblah si Amzar ni jenis senang, apa pun dia mahu, kuranglah sikit problem kita.

babYpose said...

Bijak Amzar tahu ditokok tambah dalam susunye ye. Doctor pun dah tak bagi letak ubat dalam susu takut baby fobia, sebab tak da makanan yang betul macam susu kalu untuk baby, tapi 9 bulan ok sebab dah mula solid food. Seingatnya dulu penyediaan bubur anak-anak memang campur ikan potong tu carot sayur hijau semua masuk, blend, alhamdulillah tumis dengan minyak zaitun. Moga amzar cepat sembuh inshaAllah.

Kakzakie Purvit said...

Semoga lepas in Amzar bertambah sihat dan ceria.
Tapi bab gigit nyamuk tu sebaiknya kena jagalah Zura
Takut juga sebab sekarang ni aedes di mana-mana.

wahida said...

semoga amzar kuat lawan penyakit lepas ni...
sian dia selalu kena gigit nyamuk ye...huhu...

lieyalatif said...

budak2 mmg ade yg tak kuat antibodi laa zura...kebetulan baru borak2 pasal bende ni ngan opismate sbb anak die selalu demam...die kate die pun bagi anak suppliment, suppliment abis dtg le balik demam2 tuh.... in sha Allah kite usaha kan....

mcm kat umah ni lieya bagi mkn buah epal jek zura.... kurang jugak demam selsemanyer....tapi tu laaa.... dlm proses nak bagi dayyan tinggi ni heheheeheh...bantut noo anak aku ni hahahaahaha

shark said...

wuihhh bagus ni idea campor dlm air massak..
harus aku nak try..
aku teruna aku sorang ni senang kene batuk sesema..
demam bole tahan lagi..
bole la try nanti :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

semoga Amzar cepat sihat dan membesar dengan sihat hendaknya ..

LYAfrina said...

bg scott pom ok jgk zura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...