Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, April 7, 2016

...Main Masak-Masak Dengan My Anis...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Khamis.
ceria2 selalu okeh~

Hari sabtu haitu i masak spageti carbonara yang sedap tak ingat dunia. hak hak hak. tapi sayangnye My Anis tak nak makan pulak. Delisha makan bertambah2 sampai 3 kali. kemain suka dia makan spageti carbonara mama dia. hahaha

My Anis nih dia makan memang memilih sket.
kalo lauk kegemaran dia, dia akan makan banyak. 
kalo bukan feberet dia nak suh makan sikit pon susah.
paling geram bila dia cakap.. Kakak x de mood lah nak kunyah makanan.
boleh?? boleh?? geramkan!
tu pasal perut dia selalu masuk angin. lalu mama dia pon naik angin. hahahaha

Hari Ahadnye i tanya dia nak makan ape. 
nasi ade, lauk belom ade lagi. i cadangkan pada dia buat nasi goreng.
dia kata okeh.. tapi dia nak tolong masak skali.
cantek sangat lah tuh kalo nak tolong masak skali.

sementara i prepare bahan, dia ajar Delisha buat homework.
dengarlah anakda Delisha yang manis tuh menangis2 sambil buat homework sebab susah katanye. sampai berlobang buku tulis dia.
sabarrrrr je lah.

lepas siap prepare bahan2. i ajak dia masak.
kemain eksited dia. hahahaha. i bukan x nak ajak dia masak skali.
tapi i takut minyak meletup ker. kena cerek panas ke. 
macam2 lah mak2 pikir kan.

 Alhamdulillah.. siap nasi goreng putih x pedas.
sejak ade anak nih masak ape pon kena kurang pedas. kalo rasa nak pedas. gigitlah cili padi. hahahahaha.

kebetulan balik dr shopping barang dapur ade nuget.
suh My Anis goreng nuget. dah boleh harap dah anak i nih.
skali ajar jer trus lulus. cantek jer hasil gorengannye.

habuan untuk tekak di musim panas.
masa kat giant beli susu cair. buah2an dlm tin mmg dah ade. trus bancuh sajalah.
sedapppp... sejuk jer tekak. hehehehe
Alhamdulillah.. bertambah2 my Anis makan nasi goreng dia haitu.
lega tengok kalo dia berselera makan.
kalo My delisha mmg selalu berselera. hahahahaha

sekian.. kesah main masak2.






 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

10 comments:

SYANI said...

Bila anak2 makan masakan kita dengan bersungguh2, memang hilang rasa penat masak tu kan.

norhidana miswan said...

ayak takde mood nk kunya makanan?
kalau lah acik nih mcm anis takde mood nk kunyah makanan msti dh selim melim acik nih anis oi huhuhui...

yelah dh dia yg msk itu dia selera tuh... dh beso anak dara tuh... mmg suke lah dia msk2

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

untuonglah ada anak perempuan geng masak2

babYpose said...

Tula pandai tak da mood nak kunyah, kadang aunty pun sama nak makan sup atau poridge ke sebab tak da mood ye hehe :) Alamdulillah ada anak girl kan bole main masak-masak :)

LYAfrina said...

sedapnya...
bagus kakak anis...
dh bsr, blh dh koho2 tlg mama buat keje dpur ni..

shark said...

dok sebelah umah hg ni mmg layan ..
aku bawak pinggan je..
tak koser masak kalo ada jiran rajin cenggini..
wakakakakka ...
aku tak ley minum air wei..asthma..
hg buat kat aku teh tarik pun ok dah..
:)

Diana Rashid said...

sama macam anak saya yang sulung.memilih bab makan..selalu perut masuk angin..

Qhaifa Nur said...

Kat umah ramai hero2..masak apa smua licin..mmg susahkn klau x nak makan..cepat sja angin masuk

Best2 menu dgn ank tuh...

mamaarifakeem said...

untung haa ada anak dara... hii..

best plk rasa bleh stori mori cam gini.. teringat ms zaman aktif berblog dl.. skrg limited time.. huhu..

sedey...

hainom OKje said...

Mak kurang suka anak tolong masak kat dapur Zura sebabnya dapur kecikkan pas tu duk sebok kat dapur tu rasa rimas pulak....tu yg jadi anak pun jarang je dapur....Not good sebenarnya.

Alahai terasa sejuk lak tekak tengok fruit koktail tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...