Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, April 25, 2016

...Pola Dress Anak Dara...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Isnin.
Cuba untuk memulakan minggu ini dengan aura yang positif.

hujung minggu Cinta Keje sabtu dan Ahad.
terseksa bini dia tengok kain pasang baju raya memanggil2 minta digunting2.
hahahahaha..propa kan!
tapi memang geram bila time cuti tapi x boleh nak menggunting.
semalam gigih jugak melukis pola dress baju raya anak2 dara i.
dalam berperang ngan anak2 siap jugak lah 2 pola dress.
ingatkan malam tadi sempat lah potong kain nye. skali Amzar pulak nak tido awal.
tido pulak nak melekat jer ngan mamanye yang tercinta nih.
apa boleh buatttt.. dengan mak nye skali lah tido khennn.
hahahahahha.

nampak? nampak? nampak???
kemain banyak nota tuh??
hahahhahaha. gitu lah gayanye kan..
tak tau kena belajarlah kan.
kalo nota2 camnih, org yang ade basic boleh lagi paham ape yg ade dlm nota tuh.
kalo x de basic susah sket lah nak paham.
hehehehehe.
yang penting kena ade minat dlm bidang jahitan nih.
InsyaAllah, senang lah nak hadam.

baju kurung i dan baju melayu Amzar i x de buat pola kat kertas.
mmg trus tanda kat kain n potong.
sbb baju kurung i mmg dah biasa jahit.
baju melayu Amzar sbb kecik kot. boleh lukis2 trus kat kain.

tapi dress anak dara nih x berani nak potong trus. kena plak part kain dress, anak dara request buat potongan peplum. hazabedah jugak lah maknye study part potongan peplum tu. hahahahaha.

ok.. itu jer nak citer2 hari ini.
harap2 x de yang bosan. hahaha

Sekian.. misi baju raya masih berjalan. 




 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

7 comments:

Kakzakie Purvit said...

Lagipun baju kurung semua gunting tegak/lurus aja Zura
Kalau dress ni ada dart, lengan pun tak sampai atas dan bawah. Kena ada pinggang lagi...

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

bestnya klu pandai n minat kan
kite nak jait lencana sekolah anak pon bertangguh

Mummy Chubby said...

Nanti update tau dress anak-anak dara tu ye...heheee...

shark said...

mule mule aku baca polo dress..ingat nak tunjuk polo dress baru beli..sekali salah baca daaaaaaaaa..
wajakakakakakakakakka ;p lol
ahhahaha

hainom OKje said...

Nampaknya Okje mmg blur ni ZUra kalau bab dress dress ni.... Dulu sempat mengaji baju kurung jer haha....

Kalau minat, tak pe Zura... teruskanlah minat tu, rugi kalau pandai jahit tapi tak jahitkan....Lagi pun rugi beli mesin jahit tepi tu kalau tak guna haha...

Siqah Hussin said...

Bagus akak minat menjahit. Boleh dah jahit baju keluarga sendiri. Dah start misi menjahit baju raya nampaknya :)

LYAfrina said...

x sbr nk tgk hasilnya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...