Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, November 16, 2015

...Amzar Kena Demam Campak Halus...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~
Salam Hari Isnin.
Mulakan minggu ini dengan semangat waja. yarkh! yarkh!

Minggu lepas macam2 jadik.
huru hara jugak di buat nye.

Ahad malam minggu lepas badan Amzar dedar dan start demam.
i masih gi keje walaupon hati tak senang. ade tender nak kena settlekan sebab Selasa nye nak cuti deepavali pulak. kelam kabut sgt!

Selasa cuti Deepavali satu hari melayan Amzar merengek sebab demam.
kesian sangat.. nasib lah Cinta pon cuti.
boleh lah gilir2 dukung Amzar.

pagi Rabu.. Demam Amzar dah xde.. tapi i perasan kat muka Amzar naik bintik2 merah.
ish.. macam pernah tengok jer bintik2 merah nih.
ini macam campak halus nih.
masa hantar rumah ibu dia pagi tuh ibu dia kata campak halus jugak.
kesian.. patutlah merengek jer dia.

balik keje petang Rabu tu trus ajak Cinta pergi klinik.
dan doktor pon kata campak halus. habes dah satu badan naik.


balik dari klinik trus sapukan bedak sejuk yang dokter bagi.
selalunya ubat nih dokter bagi pada pesakit yang kena chicken pox.


dapat ubat makan untuk kurangkan gatal dan satu lagi ubat mcm sabun.
pakai masa mandi kan dia.

Alhamdulillah.. satu hari guna semua ubat2 yang dokter bagi,
dah nampak perubahan baik.
bintik2 merah kat muka dan badan dia makin nipis dan hilang.
selera makan dia bertambah baik. syukur sangat2.

i ingat2, Delisha dulu pon kena demam campak masa dia kecik.
mungkin umur dia dlm 6 7 bulan camtuh.
Amzar nih baru umur 3 bulan.. dah kena. memang kesian sangat.
syukur ade pengasuh yang banyak membantu.
ade saja tips2 dari dia utk kurangkan campak tuh.
Terima kasih Ya Allah.

Sekian.. 






 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

9 comments:

Mummy Chubby said...

Ala ciannya...org2 tua cakap campak keladi. doktor cakap campak ni de bnyk jenis xsemestinya kena skali seumur idup. hu hu huu...moga amzar sehat membesar ye.

norhidana miswan said...

alah sian dia.... abis dh 1 bdn putih2 kene sapu ubat.....

moga cpt sihat lah si bdk tembam tuh

Kakzakie said...

Memang kesian kalau baby kena tapi biasa baby senang nak sembuh sebab mudah dipantang Zura. Geramnya kakak tengok kaki dan tangannya. Gigit best kan Zura:)

SYANI said...

semoga cepat sembuh baby amzar... mama rajin2 sapu ubat ye...

shark said...

sian nya amzar :(

ct cheery said...

Alahai cian Si comel nih kena campak..alhamdulillah dah Baik yeh

ct cheery said...

Alahai cian Si comel nih kena campak..alhamdulillah dah Baik yeh

Ayu Ayunie said...

alolo... siannya dia..

hainom OKje said...

Lahai kesiannya Amzar....
Anak okje pun pernah kena dulu masa kecik. Merah rata.....Nasiblah tak kena chiken pox zura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...