Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, November 19, 2015

...Temujanji Sebulan Sekali | Perancang Keluarga...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~
Salam hari Khamis.
Ceria2 selalu okeh~

Harini masuk opis lambat sket sebab ade temujanji kat Klinik Kesihatan.
bukan untuk Amzar tapi untuk mama Amzar. ahaks~

ulangan pemeriksaan untuk perancang keluarga.
dapat ler sekeping.

bulan lepas nurse lain yang periksa i sebab nurse yang jaga i tu ade tugasan luar.
hari nih baru check up ngan nurse yang jaga i. 
baik sangat Nurse i tuh. cakap lemah lembut jer. boleh bergurau senda lah orangnye. 

Nurse i tanya tadi.. bila nak buat Papsmear? 
bangga i jawab.. dah buat dah bulan lepas~ hahahaha
Nurse jawab.. Oohh yer ke? bagus2.. x sakit kan? 
hahahahahaha... harus lah i jawab x sakit. memang x sakit pon uols!

bulan depan mungkin keluar result papsmear.
lega part buat papsmear. nebes part nak tau result pulak nih.
harap2 semua normal lah. amin3!

next appointment 17.12.2015
pukul 8 pagi.

ape boleh buat.. demi menjaga kesihatan diri sendiri.
pergi lah dengan rela hati. bukan kena bayar pon.
semuanye percuma.

kat KK tadi ramai ibu2 datang untuk amik vaksin anak2 doarang.
ramai dari mereka dari klinik private sebelom nih. oleh kerana stok vaksin x sampai kat klinik private, jadik ibu2 kena pergi KK untuk amik Vaksin utk anak2 mereka.
kena bayar RM1 untuk pendaftaran kot. kalo macam i yang memang check up baby kat KK tak yah bayar pape. 

itu jer nak share haini.
nak sambung keje jap.. ade tender nak hantar esok nih.
jap lagi i singgah k~
sekian..








 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

15 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Alhamdulillah dah buat ujian Papsmear..
Memang bab menunggu keputusan tu yg berdebar..
Selalunya doc kata.. kalau tak call maknanya keputusan ok ye :)

Macam ne ni.. akak lum buat lagi ujian papsmear tahun ni huhuhu..
Sibuk memanjang ni :D

Rizziela said...

Saya pakai IUCD aja.. 3 thn sekali baru jumpa doc.. hahah.. gara2 malas nak jumpa doc selalu

fiza linolie said...

wah... checkup ibunya pulak. insya Allah resultnya mesti positif.

Kakzakie said...

Kesihatan kita bukan perlu utk diri sendiri aje Zura.
Tapi kesihatan kita diperlukan utk suami dan anak-anak juga
Bahkan kalau sihat nak beribadat pun senang..

Fiza Rahman said...

Tak pernah buat pap smear. Lpas ni kena buat jugak. Kita merancang sendiri jer. Tak reti nak cucuk2 atau makan pil ☺

ct cheery said...

Lambat plak kuar result. Eh pahal plak sy yg xmenyabar nih hahaha

Ayu Ayunie said...

bagusnya.. ayu rancang2 sendiri je. pemalasnya nak makan pil nak gi klinik.. mmg carik pasal je kan.. hehhe.

hainom OKje said...

Dengar org cakap KK mmg bagus. Tulah..... area rumah okje ni tak tau kat mana. Hulu Langat kot.....
Betullah Zura...dah lega bab buat Papsmear, ni seram pulak nak tunggu result.... Alahai mak tuan!

So akhirnya...merancang camne ? Makan ubat ke

lieyalatif said...

zuraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...ya Allah rindunyeeee...sumpah lupe gile kat zura sbb ari tukan lame zura senyap tak update blog..... ye laa tup2 dah keluar baby comel tu....alahaii sori tau zura...telambat lieya wish kat blog....terlepas entry2 zura sebelum ni.....tahniah yeak zura atas kelahiran bb..... ni jadi penaik semangat lieya nak peknen balik ni hahaahahaha.....

tu laa zura...mmg penting bende2 nieh...takut2 pun baik buat kan.... in sha Allah semua ok nanti tu...tapi lieya nak bagi tau 1 rahsia ni..ye2 jek aku ckp gitu, tapi percayalah lieya tak penah lagi buat papsmear haahahahaha...penakotttttt...lepas bersalin doc call siap tanye bila nak dtg buat hahaahahaha....adoiiii.....

lieya dulu amik cucuk depo jek zura...tapi menyesal tak sudah amik.... lari time period....kene bulan puase amik kooo lebih dari 14 hari pendarahan daku.... jenuh kene gnati puase 14hari....ye laa hari ke 14 baru dikatekan darah penyakit kan....bertabah jek daku....lepas dpt dayyan tu tak amik ape2 perancang dah...pandai2 sendiri...tapi terbukti pandai la sbb dayyan dah 4 tahun masih 'selamat' lagi kakaakakakakaakak

Mummy Chubby said...

hehehee....mami xbuat lagi nih perancang keluarga.doktor xbg amik pil & injection sbb akan ganggu hormon. so doktor suggest pki iud.boleh maintain berat badan.tap skang xde stok iud lag kat hospital...tunggu je la kan. jgn smpi sangkut lagi, sudehhhh....

SYANI said...

Saya pun gi ambik supply perancang keluarga tadi kat KK. Nurse tanya bila nak buat pap smear. Neves lak...hahahaha

SYANI said...

Saya pun gi ambik supply perancang keluarga tadi kat KK. Nurse tanya bila nak buat pap smear. Neves lak...hahahaha

Bunda_nora said...

Alhamdulillah.... dah selesai pemeriksaan papsmear....bagus tu...

Seumur hidup bunda baru 2 kali buat pemeriksaan papsmear...

tiga lalat said...

mugo mendapat result yg positif psl pap smear tu bahh ., ;p

LYAfrina said...

insyallah..
biasanya klo result ada problem, doc akn kol trs pd kita..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...