Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, November 18, 2015

...Bahaya VAPE, Tapi...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Rabu.

Dah terbukti betapa bahaya nye VAPE.

TAPI..

kenapa ada bantahan bila ia di rampas?
Mereka yang membantah pulak dari golongan yang dah paham hukum hakam.
Islam pulak tuh. urmmm.
sangat tak paham.

Jangan sebab keuntungan wang, kita tutup sebelah mata!

Sekian.. 



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

13 comments:

SYANI said...

Camni la bila nafsu mengatasi akal.
Aku nyampah dengan puak2 ni... Tak paham apa yang diaorang nak perjuangkan.

Kakzakie said...

Silapnya dari awal Zura. Bila memula digalakkan bervape sebaik diharamkan rokok maka dah ramai yg jadikan ia sebagai income. Bahkan ada yg dah berhenti kerja membuka perniagaan ni. Tup-tup diharamkan. Mereka ada group society jadi pihak ini nak melindungilah konon. Entahlah sebab itu sebaiknya dulu sebelum dibenarkan kena kaji baik-baik.. bila dah h baru nak terngadah..

Cho Zila said...

itulah pasalkan dah tak pasal2kan.. ada kawan ajak bisnesni .. tapi rasanya sebelum heboh kisahni kementerian dah cerita pasal keburukannyer vapeni.. tiba2 jadi trend lak.. cam der kelasjer kalau hisap vape.. maka teruslah menular... kat kawasan akak berlambak juga penjual vapeni...
thanks untuk zura yang datang jenguk blog akak yang susah nak updatetu.. susah2jer datang dan komen.. akak terharu...

fiza linolie said...

tu la... Byk keburukan daripada kebaikan sebenarnya. tapi skrg yg x elok tu yg org lebih suka :(

Rizziela said...

Mcm2 hal kan..vape punya pasal...

Daddy Ziyyad said...

Semua muka Melayu Islam.

norhidana miswan said...

entahla... siap ada pempuan lg bangga lah tu bt bantahan psl vape...

tak perasan lak akak ada kaum cina ke india isap vape... yg ramai melayu isap siap ngn lagak lg, bg yg minat mana lah pkr bahaya... kite yg tak isap nih yg meluat dik oi....

Diana Rashid said...

gini la kalau dah ketagih..ada banyak benda nak diperjuang kan..benda ni juga yang diaorang nak angkat sampai sanggup berdemo baagi.sedih tengok..lelalki pulak tu..katanya lelaki kan bijak2 tak tahu pulak ramai yang pendek akal..

shark said...

laki aku pun vaping gak..haihh ;(

ct cheery said...

Alahai keciannya..dah bahaya mcm tu tak payah lah nak vape vape.makan cikedis lagi sedap huhu

hainom OKje said...

Nasiblah laki mak tak hisap Vape....selamat, tak payah pening kepala...hihi...

hainom OKje said...

Nasiblah laki mak tak hisap Vape....selamat, tak payah pening kepala...hihi...

LYAfrina said...

adoi..mcm2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...