Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, November 25, 2015

...Milo + Kurma | Tips Tambah Susu...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Rabu.
Semangat! semangat! semangat!

aduhaiii... lemau betol hari nih~
dengan cuaca sejuk2 camnih, mata asik nak tertutup jer.
tempat korang hujan gak ke pagi nih?

Milo + Kurma.
peneman di kala kebosanan kat opis.
selain untuk alas perut, makanan nih jugak tips untuk tambah susu badan.
sejak 2 menjak nih susu badan down sket.
walaupon Amzar dah minum susu formula, tapi kat rumah dia lebih suka melekat ngan mama dia. bila susu x de mula lah dia membebel2.

lepas cuba beberapa tips, nampaknye Tips Milo + kurma nih agak menjadi pada i.
tapi jenuh gak lah nak tambah stok kurma.
selalunye bulan puasa senang nak dapat stok. harga pon murah jer.
bila bukan bulan puasa, susah nak topup stok kurma nih. haitu pi beli kat tesco.
harga pon boleh tahan gak. takpe lah. Demi untuk anak. berkorban apa saja.

Korang ade tips tak nak tambah susu badan (BM)?

Sekian..



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

15 comments:

shark said...

minumair longan..beli longan kering kat kedai herbs cina..rebus then minum..boh gula jgn lupa satg tawaq pulak wahhahaha ;p

Kakzakie Purvit said...

Demi anak apa pun sanggup kan Zura
kalau yg ini dah serasi buat ajelah Zura
lagipun senang nak buat dan mudah nak dapat

ct cheery said...

Hujan jugak Kat PJ nih.pegi keje basah, balik keje pun basah huhu..xpe hujan tu bagaikan mutiara kihkih

lieyalatif said...

tu la zura...kalo ade anak kecik yg masih bf mmg kite struggle nak makan ape yg boleh tambah susu badan kan...ikut badan org jugak ...mcm lieya milkbooster lieya horlick, cheese, habbatusauda, bayam..... yg penting pam tu jgn skip....

moga2 rezeki si kecik sentiasa murah n susu zura byk.....

Kesuma Angsana said...

Salam... wah tq tips menarik ni. But KA dulu2 banyak makan jantung pisang rebus tuk tambah susu badan he3, but kurma tu mmg bagus

Daddy Ziyyad said...

Tips paling utama, perbanyakkan direct breastfeeding...bila balik kerja, capai anak. Nipple stimulation tu penting utk rangsang hormon oxytocin.

Kurma boleh beli di Mahnaz di Sek 26 ( belakang Sek Teknik Shah Alam)

Sura Mohd said...

bagus jugak petua ni...akak pon baru tau...kurma kat rumah akak sentiasa ada..sebab bulan puasa jer laju...setakat anak 4 ni..akak alhamdulillah..susu byk jer..:)

wahida said...

longan tu mmg membantu nok...
insyaAllah ada rezeki utk anak ko tu...
banyakkan sabar ye...

Zura Tahir said...

Kat opis pump x...???sbb ibu bekerja nie, 8 jam xdirect bf kan so kena pump...lg kerap pump, insha allah byk susu...

norhidana miswan said...

petua yg mudah nih.... nk cari barang pun senang...

akak takde petua... pemuda apatah lg

SYANI said...

Teringat zaman2 menyusu Jasmin dulu. Macam2 usaha nak bagi tambah susu. Yang penting mamanya jangan stress2 ye... Konsep demand & supply tu jangan lupa.

Bunda_nora said...

Betul cakap Kak Zakie tu zura...buat jer...sedap pun memang sedap...berkhasiat lagi kan...

Qaseh Suhaida said...

Kurma mmg bagus utk ibu dan bayi.....
Banyakkan minum air kosong juga

LYAfrina said...

auucakkkkkkk..
rsa dh komen aritu... eyh???

petua y mudah n y bgusnya, kurma tu makanan sunnah

hainom OKje said...

Anak dah 3 mmg makin kurang susulah Zura. OKje dulu pun gitu. Tak de petua yg spesifik. Cuba banyakkan minum airlah kot. Kata org makan lobak putih boleh banyakkan susu....entah ye entah tidak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...