Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, December 7, 2015

...Baju Pengawas Oh Baju Pengawas...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Isnin.
Mulakan minggu ini dengan Aura yang positif.
Yah! Yah! Yah!

Sejak darjah 2 tahun ni My Anis memang sudah di lantik menjadik pengawas sekolah Kebangsaan dan sekolah Agama. Tapi tahun nih dia belom start pakai baju pengawas lagi. hanya tukar kasut hitam jer. Kira ok lah sebab baju sekolah biasa mak dia dah beli utk seminggu punye stok. boleh lah lenjan baju tu dulu.

Sebelom cuti haitu My Anis ada bawa balik surat nih.
surat pemberitahuan pasal uniform pengawas sekolah kebangsaan.
Untuk perempuan ade 2 seragam sebenarnya.
1 yang macam dlm senarai kat dalam surat tuh. kena pakai kemeja, vest dan tali leher segala bagai. Seragam yang ke 2 baju kurung n kain susun tepi. 
Cikgu dah bagi cadangan kat mana boleh dapatkan seragam tuh. kena beli kat kedai Canggih. *pitamMakDiaBaca.


pergilah kami terjah Plaza Alam Sentral haitu.
Kedai Canggih tingkat 1.
Bincang2 ngan Cinta plan nak beli sepasang jer dulu kat kedai Canggih. sebabnye nak wat sample warna. pastu baru cari kat kedai luar yang harga x bape nak CANGGIH sangat.
skim penjimatan lah kekdahnye. muahahahaha


Beli sepasang Uniform no1 dan sepasang Uniform No2.
RM208.18
Pitam mak dia jap. CANGGIH benor harganye. 
pastu gigihlah i ngan Cinta gi carik baju warna camtu kat kedai lain. sebab i memang beli baju sekolah stok seminggu trus. Habes 1 Shah Alam kami pusing. korang tau x, TAK ADA kat kedai lain baju warna macam itu!!!
macam nak pitam sekali lagi jer. adehaiiiii.

Apa boleh buat.. nak x nak kena gi beli kat Kedai CANGGIH jugak lah balance lagi 3 pasang. i macam ade plan nak jahit sendirik baju kurung tuh. Jangan pandang mak dia sebelah mata haaa~ mak dia pandai menjahit okeh. cuma masa jer x de. kah kah kah kah.

Tapi Cinta tanya i balik.. ade masa ke nak menjahit? dengan ada baby lagi.
pasrah jer lah beli yang dah siap jer. 
Haih lah Canggih.. kenapa harganye Canggih sangat. hahahahaha
tapi jenis kain yang dorang guna memang tebal. padan lah kot dengan harga.

itu baru citer tukar baju pengawas sekolah kebangsaan. belom citer sekolah agama lagi.
harap2 lah tahun depan x tukar uniform lagi. kalo tukar jugak.
kopak poket papa dia kali nih. hahahahahahaha.

Sekian.. Kesah baju sekolah My Anis

Pstt.. Korang dah beli baju sekolah anak ke?? tau tak mana2 kedai yg jual baju kaler nih? area shah alam dan berdekatan.


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

14 comments:

Kakzakie Purvit said...

Nama pun canggih mestilah harganya canggih Zura haha...
Kalau sekolah anak kakak tahun 3 baru dilantik jadi pengawas. Sekolah Anis tahun 2 dah dilantik ye.

Eliss Mie said...

ALahai..Canggih jer ke ada? Pasaraya Hari-hari memang tak ada yer.. mau pengsan tiga kali..hari tu ambe beli baju nuha kat pasarayaku Paka, 13.50 jer baju saja. Lagipun kain semua ok lagi. baju jer berkrok..hahaha.

norhidana miswan said...

huhuhu nengok harga sepersalinan kalah baju mak pak nyer sepasang wei....

ni nnti kalu jaman anak akak camne lah regenyer yek zura

Macy Humaira said...

masa kecik2 pakai canggih juga. sekarang banyak dah pilihan lain.. dulu beli kt ten ten. xtahulah ten ten ni ada kt daerah mana je. huhu

Rizziela said...

pengsan.. sepasang sampai RM100

Zura Tahir said...

Adoi harganye...dulu kalau harga gitu dpt 3 pasang kot...

wahida said...

brand canggih mmg mahal beb...
huhu...bertabah lah...

anyway tahniah anis, dilantik jadi pengawas...

Zee Suhaini said...

mak aiii mahalnya..memang kopak la camni..

ct cheery said...

Mak datok apak!!! Mahalnya uniform nyer...huhu

hainom OKje said...

Warna coklat ke warna pepel tu Zura? Tetiba pulak rabun warna hihi...
Ajak jugak budak budak ni beli baju, lum ada mood katanya....huh suka hatilah.....

Namanya pun canggihkan.....harga pun mestilah canggih .... Tp yg mahal ni mungkin kualitinya pun baguslah kot zura

Fiza Rahman said...

Wah...Tahniah anis. Tak beli lagi kelengkapan skolah. Tapi brand canggih memang mahal. Mak mampu brand jony jeny Hari2 tu jer noks ☺

Bunda_nora said...

Masa anak bungsu bunda sekolah rendah dulu dari darjah 2 dah dilantik jadi pengawas...
Tapi namanya pengawas muda... memang darjah 2 n 3 pengawas muda..sebab tu baju uniform nya jer biru tapi tudung dan kasut putih....

Darjah 4,5 n 6 baru lengkap uniform pengawas ngn tudung biru dan kasut hitam .
Bila dah masuk tingkatan 1...dilantik juga jadi pengawas...tapi dah tak nak dah..jemu.lagi pun katanya,nak tumpukan pelajaran dan koko jer... malas dah ..banyak tanggung jawab katanyer...huhu..

ru31 said...

Dear mana nak beli tie coklat tu ye...aritu g alam sentral dah abis pulak ...pening daku...

ru31 said...

Dear..mna nk beli tie coklat pngawas tu ye...kdai alam sentral tu dah abis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...