Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, December 11, 2015

...Mari Kita DIY Tabung 'Jalan-Jalan' Kita...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Jumaat.
Semoga mendapat keberkatan di penghulu segala hari.

Start dari Sekarang Kami anak beranak dah mula untuk menabung.
Oleh kerana anak2 suka pergi bercuti, Kami buat satu tabung "Jalan-jalan"
Menabungkan Amalan Mulia. Kan! kan! kan!

Oleh kerana Tabung kat kedai x memenuhi citarasa KAMI (read: i),
Maka i amik keputusan untuk buat sendirik je tabung "Jalan-jalan" Kami.
Tin biskut tuh i amik Tin kosong kat pantry opis.
Oleh kerana My Anis dah belajar buat tabung kat sekolah dia, Jadiknye kita pass kat dia jer DIY tabung kami tuh.

 Bila Si Kidal buat keje. kikikiki
kertas pembalut tu My Anis yang beli. dia beli senyap2 kat koperasi sekolah dia. pastu elok jer dia sembunyikan kat atas gobok buku dia.
bila nak DIY tabung nih baru pecah lobang dia. sebab nye dia suruh Mama dia pilih nak guna kertas pembalut mana. banyak pilihan plak tuh.
kah kah kah kah.. anak~ anak~

dah sapu gam kat tin. balut ngan kertas cantek2.


Gambar sebagai bukti mereka yang DIY tabung itu.
nak tunjuk2 kat papa.
Mama jadik tukang snap gambar sambil nyusukan Amzar jer.

SIAP!!!
Cantek kan~ gegirl sangatttt. 
Lubang tabung Cinta yang buat. tebuk 1 lobang kat tutup tin tuh. Siap!

Alhamdulillah.. sampai hari nih memang tabung nih aktif berjalan.
hujung minggu je, semua balance dlm wallet Cinta dan i akan di masukkan ke dalam tabung ini. Syukur ada Cinta yang disiplin dengan tabung nih. kalo nak harapkan i, memang banyak mengelat. lebih2 lagi part duit lebih dr duit belanja mingguan. ade saja i plan nak beli macam2. kah kah kah kah.

Semoga tabung ini menjadik pemangkin semangat kepada anak2 untuk rajin menabung.
InsyaAllah.. Amin~

Sekian.. Kisah Tabung Kami~

Korang Ada tabung cam Kami jugak?? ada? ada? ada?


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

10 comments:

Kakzakie Purvit said...

Kalau Zura nak tahu tabung surau tempat kakak utk hal ehwal wanita punya tabung pun guna tin biskut juga. Tapi kami punya jahit luar dengan kain yg jadi macam beg ada pemegang, letak renda-renda. Jadi masa ada majlis senang nak bawa...

Tabung Zura ni kalau penuh sah memang cukup utk makan angin sekeluarga:)

Mummy Chubby said...

Wah!! target nak kemana tu?? Good2....tabung jalan2 mami dah guna ritu. so next january kena start blk ler...

norhidana miswan said...

nk melancong pi mana lah tu... kalu penuh tuh dik oi mau ko blh pusing eropah...

ct cheery said...

Wow menabung dari awal..hujung tahun leh g bercuti kan.gud idea..gud2 hehe

Ayu Ayunie said...

ayu pun ada wat tabung gak untuk jenjalan ke atau emergency. tp asyik2 bocor jek.. heheh

wahida said...

bagus menabung ni nok...
aku pulak tak menabung...aku main kutu...duit kutu lah yg bwk kami anak beranak travel...hehe...

Sanisah eeiyss said...

besnya~ duk tingin nak buat jugak tabung jalan-jalan, tapi baru stat sikit ja... letak dalam bekas sendiri jugak... (^__^)

umi alya said...

nak ikut...

hainom OKje said...

Tak de Zura.....kami ni mmg tak disiplin bab menyimpan duit ni. So jawabnya mmg tak jalanlah sepanjang tahun. Kalau jalan tu maksudnya pakai duit yg ada aje.

Tp baguslah buat tabung cenggini Zura...nampak gayanya obersea la mak Zura pertengahan tahun depan ek

LYAfrina said...

lya pon ada buat tabung jln2 jugak..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...