Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, December 18, 2015

...Percutian Tidak Di Rancang | Cameron Highland...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Jumaat yang mulia. 
Semoga kita semua mendapat keberkatannye. AMin~

Ehehe..sebelom memula n3 ini.
kita senyum sampai telinga duluu.. ekekekek*pang~
ini semua Cinta punye hal okeh~ i folo jer. hahaha
tapi kiranye mendapat sokongan penuh ahli parlimen kabinet Nafira lah.

Bangun2 pagi Hari Jumaat 11.12.2015 bersamaan hari lahir Sultan Selangor dan seluruh Selangor bercuti. Cinta turun tangga pastu dia cakap..
Jom gi Cameron Highland!
i jawab.. betol ke nih? satu ape pon x bungkus lagi.
takpe.. gi lah kemas.. lepas kemas kita gerak lah.

terus i kelam kabut bungkus baju. memula bungkus baju Amzar dulu.
kena pastikan semua kelengkapan dia cukup.
yang lain2 x pe.. dah biasa berjalan. 

kedua, pastikan semua kelengkapan pakaian panas cukup utk 2 anak dan Cinta. i takpe, lemak banyak untuk panaskan. kah kah kah kah.

tudiaaaa... dlm2 x plan.. penuh jugak belakang Alza. kah kah kah.
toto aje 2 bidang.. standby. hahahaha

Mama ada anak kecik, kena lah pangku anak tido.
bukan x nak letak dlm car seat yer.
dia x mo. sbb dia x biasa kot tido dlm tuh. biasanye duduk kejap2 jer. kali nih bila duduk lama dia merengek plak.
jadinye.. kena lah pangku dia tido.

sepanjang perjalan di KL. hujan + jem. adehaiiii.
ingatkan KL keje x jem sangat. skali Jem jugak.

Stop isi minyak penuh2 atas bukit Karak.
beli makanan untuk budak lapar. bising dlm kete. mana x lapar. sebelom gerak mama suh makan nasi dia x mo.

Naik CH ikut bentong, Pahang.
jalan dia memang cantek. x macam lalu ikut Tapah. hazabedah nak sampai ke atas.

Cuaca plak.. kejap panas.. cantek.

kejap hujan. memang gilir2 cuaca hari tu.

Yaeeee.. dah sampai.
sonok bila dah nampak kemah2 kebun sayur n kebun bunga nih.
hari dah riang ria dah. hahaha

Tanah Rata.

dan Jem x dapat di pisahkan. tapi masa kami naik haitu kira OK lagi lah sebab hari Jumaat. kalo naik hari sabtu lagi panjang jem nye.

Cameron Highland yang x pernah jemu untuk ke sini.
Oleh kerana percutian ini tidak di rancang. makanye hotel pon belom ade masa nih.
memang tawakal jer untuk carik hotel.
Tapi i yakin.. banyak hotel2 bajet yang kosong. cuma kalo nak carik yang baik sket susah sket lah. banyak yang dh penuh.

Kak Ngah melayan adik dia.

Alhamdulillah.. dapat gak bilik.
Amik double + Single.
tak muat x pe.. toto ade.. hahaha.. tapi semua pon berhimpit atas katil.
sejuk kan.. berhimpit lah syok.

bila dapat bilik, masing2 alas perut dulu dengan bekal yang ade.
Delisha n Anis dah remdam megi cup masing2.


lepas makan, mandi dan siap2 untuk ke pasar malam.
hotel kami dekat jer ngan pasar malam Brinchang tu. Jalan kaki saja. senang. x yah susah2 carik parking.

sejuk kah?? hahaha

Moh ler kita ke Pasar Malam.



Pasar Malam Brinchang~
kehujanan.
nasib Amzar ade baju sweater comel dia. ade topi skali.
comelkan~ hehehehe

Buah2an Kering.. wajib beli nih.



Buah tread Mark CH. stoberi.
ini memang wajib borong banyak2.
kat pasar malam tu beli untuk makan jer.
Esok nye baru pergi borong kat Kea Farm.


dah habes pusing2 beli barang makanan.
kena paw ngan My Anis n Delisha. trus balik.
ini budak sudah merengek2 nak tido. dia memang biasa tido awal.
malam jaga untuk minum susu jer. pastu dia sambung tido balik.


sesi makan stoberi.
Mama x dapat joint sebabnye nak nyusukan Amzar. dia memang tido melekat ngan Mama. bila dh betol2 lena baru mama bleh bangun untuk joint makan.
kat pasar malam tu memang akan beli makanan CH jer. beli sayur2 celop tepung. paling feberet cendawan celop tepung. beli cekodok ubi kentang manis. beli jagung CH 
makan sampai kenyang.. pastu tido.

esok paginye.. bangun2 trus gi bekfes kat kedai makan belakang hotel kami.
dekat jer. jalan kaki jer.

Sayangggg budak baik. 
x meragam pon. tido lena sampai pagi.
ini pertama kali bawa Amzar makan kat kedai.
umpan dia dengan sudu. kekeke
macam biasa.. makan mesti gilir2. hehehe

posing sket depan hotel.
muka senyum sebab semua dah kenyang. hehehe

saya pon nak makan stoberi jugakkkk.
papa punye keje lah nih.

lepas makan.. mandi2 dan siap2 untuk check out.
keluar awal sebab nak terjah Kea farm dulu sebelom turun ikut simpang pulai.
singgah jap umah adik ipar i kat gopeng.

2 hero mama.
hemsem2 belaka. ahaks~

Singgah jap di Kea farm.
borong stoberi utk adik ipar, pengasuh anak2 dan jiran2 dekat.

mendaki dari tempat parking.
makin banyak bangunan yang naik kat CH nih.

tempat baru area parking kea farm.
dulu pergi kawasan parking nih kosong jer. sekarang siap ade kedai2 plak kat situ. 

Kak Long dan Amzar.
papa standby kat tepi. 

hehehehe.. selit sket gambar papa belom ready. hahahaha

mama memborong. dia plak mengepaw papa dia.
Kak Long dia beli key chain. katanye nak bagi kat kawan2 dia. 

dah berjalan 2 hari.. Hari Ahad kita cuci kete lah. 
kete dah x nampak rupa dah. 

Hasil borongan di CH. keledek nih memang sedap sangat2.
masa Cinta makan dia tanya macam2. buh garam banyak mana.
boh gula ke tidok. i saspek x sedap lah ubi yang i masak tu. maklomlah dah lama x masak ubi.
skali bila i makan.. terbeliak biji mata. sedap rupernye. kah kah kah kah.
pandaikan i masak. hahahahahaha.
padahal keledek CH tu memang manis.

buah nih x yah citer.
sekelip mata jer boleh habes.
yang x tahan tuh.. Delisha sampai menjilat2 bekas coklat tuh.
sedap benor gayanye tuh. hahahaha

ada lagi cendawan n timun CH yang i x snap gambar.
timun CH tu kalo makan saja pon sedap kan.
cendawan tu i plan nak buat sup je. hehehe

okeh.. cukup panjang x n3 hari nih.
mesti juling mata korang kan. jangan kata korang, mata i pon dah juling gak nih.
banyak benor gambar yang nak di pilih. 
adehaiiii. fenat.

okelah.. sekian... citer Cameron Highland.

Note: walaupon percutian tak di rancang, Alhamdulillah.. ia tetap percutian yang best.
dapat jugak bawa anak2 bercuti sempena cuti sekolah ni.



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

21 comments:

Kakzakie Purvit said...

Jalan cuti sekolah ni baiknya memang jgn pilih hari minggu Zura
Kalau hari minggu padat. Hari biasa ok lagi walau tak book hotel pun tak apa.

Zee Suhaini said...

ye ke tak rancang ni?
dalam fb tu asyik dok hint jer kat cik abe..hahahaa
kire surprise ler..untung dapat gak gi jenjalan..
kitorang ni dok pucong jer..huk huk sodih..

ct cheery said...

Yg tak dirancang tu yg paling bermakna kan kihkih

Eliss Mie said...

wah seronok dua ronok nyer..kakakmu ini bila la nak sampai CH ni..huhuhu..keledek bestnya buat cek mek. stroberi cicah coklat pun sedap..dap dap dap. keta baru erk??

SYANI said...

Berapa jam perjalanan ke CH kalau ikut Bentong tu Zura?? Kita pun x suka naik ikut Tapah tu.. Pening..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Bestnya zura..
Kekadang yg tak dirancang ni hapenning kan zura...
Akak dah lima tahu tak gi CH ni huhuhu

umi alya said...

Pasti sejuk giler musim sekarang ni di CH

Tie HT said...

Insha Allah akak pun nak pegi ch next week..dah setahun tak gi..zura lalu sg. koyan kan

norhidana miswan said...

selalu yg tak plan tu yg best..... n selalunya lancar je jdnya

ini yg thn dpn nk ajak papa naik CH jgk lah.... dulu pg takde aiyan skrg dh ada... msti syok...

psr mlm CH kalu tak pg mmg tak sah... kire mcm tak penah sampai CH la jwbnya hehehhe....

selamba je ek laki ko ngn topi stoberi pink tuh... klau papa aiyan mmg takde nyer dia nk makai tuh

Fiza Rahman said...

Bestnya. Dah berkurun tak jejak CH.

Raihanah Ahmad said...

bestnya dah lama saya tak gi cameron

shark said...

woooiiittt pi tak ajak..
buat stobery aku mana?
huh mcm nilah kawan ;p

Cho Zila said...

ehm Cameron Highland memang best sesangat tapi tuler ingatkan jem terus tak berangan sangat.. kalau boleh nak terus sampaijer kat atastukan...
tempatnyer memang boleh feeling sangat... makanpun best... ehm rindunyer akak nak ke CH...

uncle gedek said...

uncle tahon tanpa jalan2...! huhuhu

Sebenarnya tiap2 tahon tak jalan2...! huhuhuhu!

tiga lalat said...

wahh sonoknyer gi cameron highlands tuuuh., ;p

acu yuhan said...

bestnye hi done folo, folo me back ;)

wahida said...

antara tempat yg tak pernah jemu nak pegi...CH!!
nasib baik ada jugak hotel yg vacant kan nok...sbb tgh cuti sekolah ni risau gak takde hotel yg kosong...

Qaseh Suhaida said...

Bestnye cuti2....tak sabar nak habis pantang nak g jln2

LYAfrina said...

bestnyer zura..hrp tcapai jgk impian nk kesini.. siap buka tabung cameron lg..haha.. fasya lah bersemangat simpan duit cameron tu..

hainom OKje said...

Tercapailah impian nak ke CH yer Zura.. ..okje dah lama tak gi CH ni. Teringin nak makan celup celup kat pasar mlm tu. Jejemput keledek sedapnyaaa..

Tulah tp bila mengenangkan jem kat atas tu, t yg buat malas tu

Myra Jay said...

Betulkan Zura, takkan jemu naik ke Kemeren..
Tapi betambah seronok bila tak plan macam ni kan..
Yg best sebab hubby Zura yang ngajak ha.. kita ni pompuan pantang dengaq CH tu memang cargas slalu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...