Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, December 8, 2015

...Tips Tambah Susu Badan | Terima Kasih Semua...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~
Salam Hari Selasa..
Semoga ceria-ceria selalu k~

Lanjutan dari n3 Milo + Kurma, Terima kasih kepada mereka yang sudi kongsikan Tips untuk tambah susu pada i. memang agak stress bila pump susu tapi hasilnye x memberangsangkan. Tapi i cuba untuk tidak stresskan diri. cuba sentiasa positif.

Untuk n3 nih i nak kongsikan tips2 yang dah di berikan di komen N3 Milo+Kurma.
tak sangka.. ade banyak cara jugak nak banyakkan susu yer.
Terima kasih kepada semua yang komen dan kongsi kan Tips.
i share kan kat sini Tips2 itu yer. moga menjadi rujukan pada orang lain jugak.




Haaa.. Tips nih i dah cuba. dan menjadik dengan i tau!
meriah sangat susu bila amalkan air Longan nih. tapi i ejas sket resipinye.


i masak longan kering + kurma merah.
Kurma merah tu kelik i yang bagi tips.

Kalo kat rumah i rebus jer buah2 nih semua dlm periuk. 
tapi kalo kat opis. i pakai rendam2 jer. kikiki


kalo ade flask yang berkuali lagi bagus.
lagi senang keje. memula panas kan dulu Flask kita dengan cara masukkan air panas dalam flask tuh.. kasi rendam dlm 5 minit.

sambil2 tuh boleh potong2 sikit red dates tuh. kasi senang dia keluar semua khasiat nye.
cuci2 dan masukkan dalam flask yg kita dah panaskan tadi. air dlm flask tuh buang yer. pastu masukkan air baru dlm flask yang berisi buah2 tadi.
biarkan dorang berendam agak2 sejam.


 siap!! boleh di minum sudahhhhh.
sedap tau air nih. i tak letak gula pon, sebab i memang x suka manis.
memang minum cam tuh jer. sedaapppp.


Tips ini memang selalu buat. balik keje jer memang capai anak dulu. pastu gomoi2 sket baru bagi upah. hahahhaha
tapi Amzar nih kuat menyusu. bila susu dah kering mulut dia akan bising.
paling hebat lagi dia akan merajuk sambil menangis macam kena cubit.
memang bijak sungguh anak i tuh. gerammmmm nak gigit2!



Terima Kasih Lieya.. Zura br start cuba minum horlick jugak.
sebelom nih Milo pon menjadik gak ngan Zura.
Cheese ngan Habbatusauda belom cuba lagi.
nanti nak try jugak lah.




Kat Opis memang pump. cuma nak tambah kekerapan mengepam tu yang masih x boleh2 lagi. cuba jugak curik2 masa. tapi asik terlajak masa jer. ade jer bende nak buat kat opis nih. InsyaAllah.. lepas nih i cuba tambah kekerapan mengepam pulak.



Okeh.. itu jer yang i nak kongsikan dari komen yang di berikan.
Ohh lagi satu. kena minum air masak banyak2. kalo x macam mana nak jadik susu kan~
okehlah.. mari mencuba semua tips2 yang ade.
caiyok! caiyok! yah! yah!

Sekian.. n3 kongsi Tips.



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

14 comments:

Kakzakie Purvit said...

Bagaikan sudah ada penyelesaiannya Zura. Alhamdulillah...
Kakak rasa tak lama lagi makin montel kilatlah pipi hero Zura tu.
Kakak tak breastfeed tapi selalu juga buat air longan kering dan red-dates itu tau Zura. Semua ahli rumah kakak suka.

Zee Suhaini said...

banyaknya tips..kenyang la hero lepas ni..
zee takde tips nak share ngan zura..

Mar Mansor said...

seronoknya dapat bf anak

shark said...

perghhhh mana tahan komen aku atas sekali wakakaka...
tp air longan punya tips seriusly lah mmg kedababomm susu hang..
buat seperiuk kasi simpan lam petiais..
tp kesimpulan dari kesemua idea kat atas tu ialah minum air harus byk..tak kisah air ape janji air lah..so susu production mmg non-stop gitu hehe :)

kipidap sahabat
i support u!!!!

norhidana miswan said...

banyak sifu2 share tuh.... moga makin bertambah penghasilan susu tu yek... yg penting kene bg bby isap selalu... kalau ada permintaan msti ada pengeluaran ehehhehe

ct cheery said...

Kurma merah tu bagus jgk utk tambah darah.. Eh..lari topik kahkahkah

wahida said...

terbaik semua yg bg tips tu...
ko pun kena terus positif ok...
caiyok!!

hainom OKje said...

Kalau dah bertambah susu mu Zura, alhamdulilahlah.....rezeki Amzar tu namanya hihi.....

hainom OKje said...

Kalau dah bertambah susu mu Zura, alhamdulilahlah.....rezeki Amzar tu namanya hihi.....

Nooriah Abdullah said...

slmt mlm zura
wah ada tips la bolehlah share dgn anak2 kaknoor ni thnks ya

umi alya said...

Paling penting, positifkan minda

Fiza Rahman said...

Lagi satu...Mind setting. Think positive yang susu banyak. Setiap kali pam tu jangan lupa doa banyakkan susu:

"Ya! allah...seberapa banyak susu yang aku perolehi hari ini, ko penuhilah ia dengan rahmat dan keberkatan disisimu. Smoga dengan keberkatanMU ini, susu yang sedikit menjadi banyak dan kenyang buat anak ku"

Longan memang sedap. Cer try makan durian. Meriah gak. Tapi milk booster ni ikut pada badan memasing. Kena try & error. Good luck bebeh. Smoga penyusuan sampai 2 tahun berjaya. Jangan putus asa ok ☺

fiza linolie said...

good idea zura. Ain pun lagi beberapa hari... Setahun dah bf. Pada fiza yang paling penting byk minum air. Setakat ni... yang paling membantu memeriahkan susu... fiza minum horlick milo. Alhamdulillah...

uncle gedek said...

Alamak! uncle memang suka makan longan kering + kurma merah.

patot la susu banyak!

hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...