Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, April 6, 2011

...Okeh~ Dah Ready Dah!!...


hahahahaha... tajuk cam esok jek due datenye.. muahahaha.. tapi itu lah hakikatnye.. barang baby yang wajib ade sebelom lahir semua dh siap.. dah masukkan dalam beg dah pon.. tunggu mamanye kena naik ambulans jek..muahahahaha..

tu semua pengalaman masa peknenkan anis dulu... masa tu pon ade prob BP jugak.. bila BP naik.. klinik swasta suh ai gi hospital klang trus.. tapi ai pergi klinik gomen seksyen 7.. dorang bagi makan ubat darah tinggi dan2 tu jugak..dan tgk tekanan darah turun ke x.. bila cek..x turun.. trus kena naik ambulans dari klinik seksyen 7 tuh ke Hospital Klang.. Redha jek laaa... kena tahan kat wad hampir seminggu jugak sebab belom cukup 36 minggu.. cukup2 jek 36 minggu trus kena induce.. Selamat~

so kali nih ai dh bersiap sedia lebih awal.. semua barang2 untuk bersalin dh prepare siap2 dah.. barang baby x banyak pon membeli.. banyak yg guna balik kakak anis dia punye.. beli mana yang x de jek..

tapi~ bila time sopping baju atau barang baby..mesti rambang mata kan~ sume kiut2 dan comel2 jek.. dari plan nak beli 2 pasang jek.. TERbeli 3 pasang.. niat nak tambah 1 helai jek.. TERtambah 2 helai.. adehhaiiii.. takpe lahh.. bukan tiap2 tahun beranak kan.. kekekeke.. alasan nak sedapkan hati sebab dah terhabeskan duit husband..muahaha

dari segi persiapan orang baru dah hampir selesai laaa.. cuma mamanye neh kena bersiap sedia fizikal dan mental nih.. takut u!! hahahaha.. doakan daku yer kawan2.. semoga di beri kekuatan untuk ai tempuh saat2 itu..cewah!!! macam nak bersalin esok jek gayanye..muahahaha

sekian... n3 persiapan sambut orang baru..

p/s: semoga semua nye berjalan lancar.. doakan daku yer kawan2~

p/s: ade ke tips atau pengalaman nak share ngan ai.. silalah~ :) kot ade nak bagi tips cam ner nak tambah tenaga ke kan~

11 comments:

aEn+aReaL=Ryan said...

semoga selamat semua nyer..sekejap jer rasa nyer..aritu baru baca entry akak preggy tup tup da nk bersalin..cpt masa berlalu..hihi

- GC - said...

semoga selamat.. ;p

wahida said...

harap semuanya dipermudahkan...

saya lak yg cuak ni...huhu..

Huda said...

mudah2 an sumenye slmt :) doa bnyk2 kan :)

aNiS tHe BumbleBee said...

wah...dah nk dekat dah...moga selamat ye...xsaba2 nk tgk dak kecit tu... :D

cik nani said...

sis..bile due date nye?semoga semuanya dipermudahkan..amin..huhu~

maszmadi said...

semoga semuanya berjalan dengan lancar dan selamat..

mamalieyna said...

taktau tip apa nk kasi..hehe..apapun take care n moga semua berjln lancar k!..^_^

Myra Jay said...

Semoga selamat semuanya ye...:)


Oh ya, FM dah pos tau :)

Zaidah said...

zai klu peknen memang ada high BP ...tak adelah tip cuma banyakkan doa...banyakkan baca surah yassin...n makanlah kurma....semoga selamat yer zura...

Zura said...

semoga sume selamat...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...