Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Saturday, September 10, 2011

...Cuti-Cuti Keluarga | Syokkk Habes!!...

wahhhh.. sambung lagi citer raya.. tapi kita konar ke arah lain sikit.. abes dah citer gi beraya.. kita cerita pasal gi bercuti plak..wew~ syok abessss...

ke manakan destinasi kami??????

tadaaaaaaaaaaaaaaa... tasik kenyir!!!! heaven!!!
pergi memancing dan tido di atas bot.. tak dapat nak diciter kat sini.. best gilerrrr... kalo korang x caya.. korang leh gi sendirik.. rasa sendirik cam ner rasanye tido atas bot dan diulit dgn bunyi deruan air terjun..perghhhhhh...

bot yang menemani percutian kami... kiutkan!! x terbayang dek akal memula tuh.. bila My hubby ajak gi tasik kenyir n bermalam kt atas bot.. macam2 pikir.. ade ke letrik?? selesa ke tido atas bot??? boleh ke bawa delisha naik bot???

tapi... bila dah naik sendiri.. baru tau.. sangat selesa ko!!! dah gaya macam rumah dah bot tuh.. semua kelengkapan ade.. dah macam rumah bergerak lah!!! takpe2.. nanti ai tunjuk kat u all suasana atas bot tuh..

sebelom tuh.. kita skodeng2 dulu.. sape yang joint percutian nih..

My hubby n me..ofcoz lah kan~ mueheheehhe

adik ipar ai ngan my hubby.. adik ipar ai nih lah yang bertanggung jawab menempah bot..sebab dia kenal tuan punye bot tuh.. dan dia mmg biasa ngan xtvt pencarian ikan2 nih..

pencetus idea... cik ya.. adik ipar ai.. mekasih cik ya sebab bagi idea untuk bercuti ke sini.. len kali kita plan percutian lagi.. tapi kena plan betol2..hehehehe

abangLong + KakLong 1 famili, tudung purple tuh kakak ipar ai.. dia sorang jek yang ikut..husband dia x dapat joint.. yang tudung itam..anak sedara ai.. yang baju ijau kecik cenonet tuh My delisha fulat2..muehehehe

mak n ayah mertua ku... ayah tuh x bape sihat.. tapi kena jugak paksa joint skali.. sebab x de org kt umah yang nak jaga dia..

My anis n me..

cik de n delisha..

adik ipar ai sekeluarga..

dann.. yang x di sangka2 leh joint percutian nih adalah.. Ma ayah n adik ai yang bongsu..gambar ayah ai x de plak... dorang nih sebenarnye dari kelantan.. pastu dorg singgah kat jeti tasik kenyir..saje2 berhenti rehat.. tetiba masa tuh ai tepon adik ai tanya kat mana.. dia kata kt tasik kenyir..

terus carik dorang ajak joint skali.. memula ayah x nak ikut.. selepas di pujuk oleh my hubby..akhirnye dia setuju nak joint.. yeahhhhh..best!!!!

melepak kat parking..sambil tunggu pak cu gi carik bot.. nak angkat barang masuk bot..maklum lah.. barang banyak.. tapi..perginye 2 hari 1 malam jek..muehehehe

sesi angkut barang masuk dalam bot.. mana2 yang gagah perkasa semua kena tolong angkat barang..

mana2 yang lemah lembut lagi ayu.. duduk jek.. sambil melayan anak2..muehehehe.. dan sesi bergambar pon berjalan..kekekeke

dah abes semua barang2 di angkut oleh yang gagah perkasa.. kami pon turun masuk dalam bot..yeahhhhh... gambar malu2 kuceng lagi nih.. takut sebenarnye..hahahaha..

My hubby suh wat gaya ala2 titanik..tapi takutttt... hahahahaha

okehhhh.. kasi cam pakcu posing.. orang berani tak peeee.. panjat sana sini..

kami.. hekhekhek

okeh.. mai kita pusing2 bot nih.. mana tau ade orang teringin nak gi sini jugak.. leh lah sewa bot cam nih jugak.. banyak kt jeti nih.. bulih pilih mana yang berkenan di hati..

nih tingkat bawah skali.. model x berbayar ngah posing.. kikikiki

tingkat 1.. tempat untuk feremfuan.. tido, sembahyang, tukar baju.. tilam dan bantal di sediakan..so x perlu bawak tilam n bantal sendirik.. kalo ade bantal bucuk tersayang.. kena bawak sendirik laaaa..

tingkat 2.. ruang untuk lelaki.. open sikit laaa.. x de langsir.. lelaki.. ape de hal.. x kisah ponnnn..

koridor bot nih..aka tempat lepak dan bersantai sambil makan megi mentah.. pergghhh syok sgt.. lagi2 masa bot tu dah jalan.. angin sepoi2 jek... cer tengok gambar tuh.. tu ahli mesyuarat tingkap ngah bergosip tuh..muahahahahaha

DAPUR!!! yang 2 orang tuh.. AJK bahagian dapur.. muahahahaha.. xde lah.. orang2 yang rajin kat dapur tuh.. ai tukang makan jek..mueheehehe

peralatan dapur semua ade okeyyy... tinggal bawak bahan mentah jek.. kami bawa beras, arang utk xtvt BBQ, ayam utk BBQ, sayur2 sikit.. peralatan dapur yg len semua dah ade kat dapur bot nih.. syok kan!!!

tempat pemandu bot.. haaahhh.. tu ade nombor telepon skali.. sape yang berminat..leh lah kol.. hehehehehe..

okeh2!!! bersambung!!! FENAT dah nih~ banyak lagi gambar nak share nih.. next n3 lah.. letih dah.. hahahahahaha

Bersambung..




7 comments:

::NureeN:: said...

bestnyrrr.. x pernah smpi cini

Myra Jay said...

Wahhh bestnyer p bercuti..

Meriah je tengok :)

wahida said...

aku teringin nak samapi sana...
ada chalet murah tak kat sana?

Nens Collection said...

WALAWEH...br dpt tgk dlm ye gane..hehe..mmg best duk kt koridor die tuh..hehe

Huda said...

penah smpi masa duk paka dulu tp x penah lg naik houseboat utk jalan2 tasik :)

Dhiaqiud said...

Cik Ya..pencetus idea..hahaha..de wit seme leh jalan...kalo nak wat lg percutian famili kene wat tahun depan lak....kene kumpul bajet lu...

Ibu Amani said...

jauh tak nak ke sini?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...