Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, September 15, 2011

....XTVT Kami Di Atas Bot....

hehehe.. macam2 dugaan.. internet kat opis memang teruk sangat.. rasanye dari minggu lepas lagi tenet x ok kat opis.. langsung x leh nak wat keje guna tenet.. bukak blog tu kadang2 ok..kadang2 x ok.. kalo nak tinggal kan komen lagi sakit.. haih~

sebenarnye ai nak habeskan citer pasal gi bercuti kat tasik kenyir tuh.. tinggal sikit jek lagi gambar nak share kat sini.. mana tau leh bagi idea ke pada mereka2 yang bercadang nak gi bercuti kat tasik kenyir nih..

malam kami tido atas bot tuh ade xtvt BBQ.. bakar ayam, sosej n kentang.. memang mabeles.. pastu kak long goreng nasi plak malam tuh.. kiranye tu dinner kami laaa.. kat atas bot memang dah sediakan tempat bakar2 tuh.. kami cuma bawa makanan yang nak di panggang dan arang....

sambil2 makan.. layan citer raya kat TV.. ade Astro Okeh kat atas bot tuh.. sambil pekena ayam bakar panas2 pastu layan bersembang... syok jek...

yang kaki2 pancing.. sume duk jaga pancing masing2.. termasuk lah my hubby.. x cukup ngan pancing2 atas bot nih.. dia gi letak pancing kat tepi2 pulau.. pastu tinggal.. esok baru gi tengok katanye..

tido kami malam tuh sgt best... di ulit dengan bunyi air terjun... bila terjaga tengah2 malam.. carik my hubby kat mana.. tgk2 dia tido kat tepi koridor bot tuh jek.. dekat ngan pancing dia.. semangat x??? semangat x??? kalo x de delisha ai dah joint my hubby tido tepi koridor dah..muehehehe...

inilah hasil tangkapan mereka... boleh tahan jugak kan.. okeh laaaa.. ade jugak rezeki kami..

nih adalah tangkapan paling besar.. ikan baung..

abang long mengabadikan gambar bersama hasil tangkapan.. kekekeke

cer tengok My hubby kat belakang nun.. duk cuba nasib lagi nun.. hehehehe.. semangat punye pasal..

mak ngah siang ikan.. yang nih hasil dari pukat.. driver bot kami yang letak pukat dia.. berbaloi2 jugak.. mak trus siang untuk lauk makan tengah hari kami.. mabeles!!!

pak cu amir ngah buang bisa kat ikan baung.. lepas tuh mak yang siang ikan.. kami2 jadik pemerhati jek.. bukan reti pon siang ikan2 cam tu.. muehehehe...

lagi XTVT kami kat sana adalah...


mandi air tasik!!!!jernehkan air tasik tuh.. TAPI! ai tak mandi pon~ melayan delisha.. ke takut nak mandi..muehehe..
mana2 yang berani.. sume pakat2 terjun dalam tasik tuh.. ai tak tau lah berapa dalam air tasik kat situ.. tapi anak2 buah ai yg kecik2 pon berani jek turun.. heheheh

My anis n my hubby.. berendam.. orang sakit pon merendam okeh!!

yang mana x berapa nak berani.. tengok jek laaaaa.. hahahahaha

jalan2 naik bot kecik keliling pulau.. syok kan~

ohhh.. lupa plak nak tunjuk gambar air terjun dan jambatan gantung yang ade kt pulau tu.. ai tak pergi.. tapi yang cilok gambar kat FB adik ipar ai.. dorang yang manjat pulau tuh ke tempat air terjun tuh...

air terjun itu... cantekkan.. katanya ade 3 tingkat..

jantang gantung.. mereka2 yang ke air terjun tu.. my hubby dah tak larat nak jalan.. dia stop kt tengah2 jalan..

lepas mandi semua pakat2 lapar.. baru ingat nak carik makan.. pagi tuh kami bekfes ngan cekodok bawang, nuget,kentang goreng.. layan kan~ makan tepi koridor sambil menghayati keindahan alam...

lepas mandi2 tasik.. bot kami siap sedia nak gerak balik ke jeti.. x tukar baju dulu pon x de hal.. sebab dalam perjalan 2 jam balik ke jeti pon boleh mandi2 n bersiapkan.. semua ade kat atas bot tuh... sambil tu jugak kami siapkan makan tengah hari.. sampai2 kat jeti.. kami semua dah siap lunch dah...

ini time nak balik.. tak sah kalo tak amik gambar kenang2an kan~

kami..

mereka..

satu jek yang ai x puas ati.. masa nak balik nih.. ai ajak my hubby singgah kedai cenderahati.. dekat jek ngan tempat kami amik gambar nih.. hajat di hati memang nak gi beli FM untuk kenang2an.. alih2 x de FM yang melambangkan tasik kenyir... semua melambangkan terengganu.. ai nak yang tulis tasik kenyir.. huhuhuhu.. so, x de lah FM dari tasik kenyir.. my anis jek beli key chain..

sekian... abes jugak citer gi tasik kenyir nih..muehehehe




7 comments:

Nens Collection said...

giler behhh..bile boleh join ni..hehe

::NureeN:: said...

bestnyerr... dpt mkn ikan segar lagik pastu mandi manda plak perrgghhh...

eB ezrin said...

menarik giler nih. i lioke :)

Huda said...

bestnye :)siap rendam2 :)

Zur@ZaRi said...

best nyer.... fresh2 plak tue... sy pun takut n takkan turun kot tok mandi...

lalalalala....~

Myra Jay said...

Bestnyer..

Siap ada xtvt bakaq2, mandi manda, dapat makan ikan fresh.. :)

Dhiaqiud said...

Wah...cite yg menarik...hehehe..rs x puas ke g kenyir ari tu..nk g lg...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...