Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, September 23, 2011

...Kisah My Anis...


hari ni nak abadikan cerita My anis.. anak nih kan~ bila dah besar len macam plak ragamnye.. dulu masa kecik kita sibuk handel dia punye keperluan seharian.. bila dah besar nih kena pandai handle akal dorang plak..

walaupon x bape reti nak tgk jam lagi.. tapi sangat peka dgn rutin harian dia.. selalunye ai akan amik My anis n Delisha kat umah ibu dia dalam pukul 6 petang.. time tuh kakak dia (anak ibu dia) belom balik dr sekolah lagi.. tapi, bila bulan puasa hari tu, sekolahkan abes awal waktu pembelajaran dorang.. hari2 merajuk ko!!! asal pi amik kat umah ibu dia..muncung!!! sebab nye dia cakap ai amik dia lambat.. padahal cam biasa dah time amik nye.. kata ibu dia.. dia x boleh tengok kakak dia balik sekolah.. kalo kakak balik sekolah bermakna ai dah lambat amik dia ngan adik dia! boleh!!! haih~ sabor jek laaaa...

kes lepas raya nih plak.. ai gerak balik dari opis dah lambat.. pastu singgah beli lauk basah plak kat kedai.. abes beli lauk basah kat kedai..tengok2 jam dan pukul 6.30 petang.. abesssss laaaa.. konfem merajuk plak nih.. dah lambat sangat dah ni... cepat2 pecut kete gi umah ibu dia..


sampai2 kat umah ibu dia.. tengok dia tengah main basikal ngan adik (adik ibu jugak) bila nampak jek kete ai kat luar pagar..dia lari2.. pastu dia cakap..

"mama..nape mama amik anis CEPAT hari nih??"

Fuhhhhh..lega!!! ingatkan dia nak bising nape ai amik dia lambat..skali dia kata cepat..hahahaha.. bila ibu dia kuar trus tanya.. kakak belom balik dari sekolah lagi ke?. ibu dia jawab..belom.. hahahahaha.. nasib baik.. kalo takkkk.. muncung panjang sedepa.. muahahahahaha


Anis~ Anis~ kadang2 mama rasa cepatnye masa berlalu.. sekejap jek..semua bende dia dah pandai.. tahun depan nak masuk sekolah dah..

sekian..citer my Anis

p/s: anak korang banyak ragam jugak???

P/s: wahida.. bekeng tu maksud dia garang..muehehehe

12 comments:

Huda said...

husna sgt bnyk ragam..kadang2 hangin dibuatnye..tp mmg tula kene hadapi tiap2 hari smpi dia beso kan..anugerah Allah..

eT said...

hehe...bagus anis...dh kenal waktu heh...
mak dia la nk kene rempit supaya smpai on-time..:p

shielalatif said...

betulkan?...sama ngan danial...lagi ekat nak antar gi sek lagi dia pandai cakap...ingatan pun kuat... :)

zh-ena said...

SAMA LA ANAK2 ENA SKANG NIE PUN DAH BYK RAGAM..BKN NAK DGR CKP KITA TAPI TERBALIK KITA YG KENA CAKAP DEPA...

eB ezrin said...

bestnyer zura, anak dh nk msk skolah.. cam eB nih. hu3

Myra Jay said...

Heheee, kelakar jugak Anis nie, ingatkan iye la nak majuk rupanya awal lagi..

Nanti kena plan dengan kakak tu la soh balik lambat sikit ;)

cik nani said...

haha..kelakar jgk anis ni..so,petanda jam die adalah kakak balik sekolah..haha~

pak long said...

salam...
anak ni penawar duka lara....

Dhiaqiud said...

hahahaha...lawak la kakak anis ni kan Delisha??? ngeeee...

wahida said...

ooo...bekeng tu garang...hehe..

mcm2 lak si anis ni..hehe...tu maksudnya bijak tu...

Ibu Amani said...

pandai anis...gelak sorg2 baca entry ni.. :)

Atia Adina said...

amboi...pandai merajuk mamam amik lambat...kemain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...