Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, December 5, 2011

...Alhamdulillah, Selesai Satu Langkah Lagi...

Waaaahhhh.. semangat jek rasanye hari nih.. selalunye hari isnin jek ai mesti bermalas2an jek nak gi keje.. maklumlah.. baru lepas cuti.. kekeke.. moga mood ceria lagi bersemangat ini kekal sampai bila2..

Hari jumaat lepas.. ai ngan My hubby pergi ke pejabat peguam yang uruskan hal jual beli rumah kami.. Alhamdulillah.. Segala urusan pembelian kami nih sangan dipermudahkan olehNYA..

Selesai Sudah urusan menanda tangani perjanjian jual beli (SNP) bagi pihak kami.. cuma pihak penjual belom selesai lagi.. kerana rumah yang kami nak beli nih ade 3 penama.. so amik masa sikit bagi pihak dorang untuk selesaikan 3 tandatangan..

kata bos kecik.. selesaikan dulu bahagian kita.. bahagian pembeli biar dorang ngan lawyer yang settlekan.. janji kita dah tunjukkan kesungguhan kita untuk beli rumah nih..

Kami punye SNP..
dah siap semua tanda tangan dari pihak penjual.. kami boleh teruskan dengan urusan pengeluaran KWSP plak.. hehehehe..

mengikut cakap adik yang handle kes kami nih.. urusan jual beli rumah nih akan amik masa paling lama 6 bulan.. kalo x de masalah..4-5 bulan pon dah boleh settlekan..

harap2 Allah permudahkan segala urusan kami.. korang doakan kami yer..

sekian.. citer pasal urusan beli rumah

p/s: moga di permudahkan segala urusan kami.. doakan kami yer kawan2..



16 comments:

SYANI said...

Alhamdulillah... Semoga segala urusan dipermudahkan.. Best kan bila ada rumah sendiri..

wahida said...

wah...dah hampir settle dah tu...
semoga semuanya berjalan lancar ye dear...

Nens Collection said...

x lama dh tu..nnt boleh decorate kaw2! umah..hehe

Kancilbiru said...

Alhamdulillah. KB sentiasa ingat ayat yang tentang bli umah ni.

"membeli rumah ibarat mencari jodoh. kalau bukan jodoh, macam-macam masalah akan timbul. kalau mudah jer, itulah jodohnya."

rumah tu dah dijodohkan dengan raa & husband le tu...hehehe

eB ezrin said...

alhamdulillah, kalo dpt lawyer best musti cepat :)

LYAfrina said...

alhamdulillah..dah setapak kedepan..insyallah akan mjadi milik zura n family... bestkn ada rmh sndri..impian gak tu.

Myra Jay said...

Alhamdulillah..

Best la lepas ni dapat dok rumah sendiri :)

Cho Zila said...

bestnyer impian memiliki rumah sendiri hampir tercapai dahtu... syukur...

Dalila Hamid said...

seronok kan dpt memiliki rumah sendiri... semoga dipermudahkan segalanya...

Dalila Hamid said...

seronok kan dpt memiliki rumah sendiri... semoga dipermudahkan segalanya...

eT said...

waaa...xlama dah nk ada umah sendiri tu...tahniahh...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

alhmadulillah..
cpt aje urusannye kan..

sy ni duk nnti² kunci lg..
adesss... tak sabar wooo..
tp nampak gaya kena bg sewa dulu la,
surat tuko x tau cite lg ni.. ;-p

e.l.i.s.s.m.i.e said...

sabar , kena byk sabar :) banyak semayang hajat moga dipermudahkan.

ct rahani said...

Alhamdulillah.. mesti x sabarkan nk tunggu masuk rumah baru.. :)

::NureeN:: said...

alhamdulillah... hati2 yerr nama2 yg sebelah atas tue masih nmpk ic nombernya

Shiela Latif said...

Amin yarabbal alamin. semoga dipermudahkanNYA.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...