Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, December 29, 2011

...My Anis Ke Sekolah....

semalam My anis dah jejak kaki ke sekolah.. pertama kali dia jejak kaki ke sekolah.. My anis sangat lah teruja nak pergi sekolah.. bila ai kejutkan dia pagi semalam terus bangun n mandi.. punyelah semangat.. harap2 semangat nak gi sekolah nye tuh berkekalan..amin..

lepas hantar adik dia kat rumah ibu dorang.. terus gi sekolah.. rumah ibu dorang ngan tadika nih dekat jek.. jalan kaki pon boleh.. sampai2 jek kat sekolah.. cikgu suruh timabang berat n ukur tinggi My anis..

Berat : 15kg (x cukup berat)
Tinggi : 106 cam

pastu cikgu suh budak2 beratur.. ai memang respek habes lah ngan cikgu tadika nih.. dorang memang sangat penyabar dan pandai tackle budak2..

pandai dia suh budak2 ikut arahan dia.. ohh.. lupa nak cakap.. my anis yang pakai baju kurung warna coklat.

masa nih ai tengok muka my anis cam nak nangis..cuak semacam jek.. dengan ai skali cuak.. sebab nye ade budak lelaki kat sebelah dia nangis.. selalunye budak2 masuk sekolah dia nangis sebab tengok kawan dia nangis..muehehehe..

dalam ati ai berdoa jek.. jangan lah my anis nangis..muahahaha.. ai terus panggil my anis untuk amik gambar.. pastu terus senyum2 kambing.. muahahahaaha.. nak tergelak pon ade..


masa nih cikgu tengah amik kedatangan.. sape yang di panggil nama kena angkat tangan dan sebut " Saya Cikgu" kiut sangat..muahahhaha..

baik jek dorangkan~ ade jugak yang aktif.. ade yang pemalu.. my anis duk kategori pemalu.. macam mama dia..muahahahaha.. budak lelaki yang pakai baju kotak2 tuh lah yang nangis.. dia beratur dekat plak ngan my anis.. nasib kawan tuh x ikut nangis.. hahahaha..cuak jugak ko!!!

rasa cepat jek masa berlalu.. rasanya baru jek lahirkan My anis.. sekarang dia dah nak masuk sekolah.. huhuhu.. rasa sebak plak bila tengok anak dah besar nih..

moga besar nanti my anis jadik anak yang berguna.. amin~

sekian.. citer my anis gi sekolah..

p/s: anak korang camner?? nangis x masa memula sekolah??


16 comments:

TwiggyLiyana said...

heheh.. sebenarnye kite mak-mak yang lagi emo bila anak gieh skolah. Diorang emo kejap je, pastu dah dapat kawan, dia lupa dah emosi dia tadi..hahahhah :D anak saya camtu lah. Especially kalau lepas cuti skolah :) skarang dia dah dua tahun, masih seronok gieh sekolah dia tuh (nursery tapi ada belajar jugak)

kalau nak order sticker nama/label nama untuk your daughter, bleh visit sini
www.liyanaznil.brightstarkids.com.au

:)

Nens Collection said...

cayalah kakak anis..x nangis..hehe..;)
malu makteh ;P..hahaha..
best rupenyer g sekolah kan
kakak mmg boleh! cayalah..

eB ezrin said...

eh kira x ckp berat eh g2?

Salina@IbuAqil said...

Aqil selasa depan betul2 msk kelas.. Tp dah sebulan anta awal nak training awal.. Dia x nangis tp mula2 malu.. Skrg dah ilang malu dia.. :D

e.l.i.s.s.m.i.e said...

berdebar nyer.esok nuha register tapi sekolah start minggu depan la.

eT said...

dia bg parents tunggu eh...bagusnyer...
anis cekal...xnangis punya :)

Kancilbiru said...

wahh dah masuk tadika dah..pasni bz nak beli baju sekolah plak yer..hehehe

Shiela Latif said...

danial pon nak masuk sek bulan depan nie...tak lama lagi tapi persediaan takder pon buat apa2 lagi...nerbes lak ibu

LYAfrina said...

bestnyer.. anis dh ke skolah pon..lya sndiri pon x sbr nk rsa pgalaman tu.. klo ikut plan asl, thn 2012 mmg nk htr asya skolah.. tp pikir2,,umur bru 4 thn.. tgu dlula.. umur 5 thn nnti bru htr skolah..insyallah..

::NureeN:: said...

mm... berat anis beza 2kg ja ngan ellesya yerr.. mmg berat bdk2 pompuan ni susah nk naik la rasanya zura. ellesya demam jek trun jd 10kg

Mummy Chubby said...

bape umur anis?? anak mummy nxt week masuk tadika.nasib baik dah biase dok taska, so x la risau sgt.heheee...

wahida said...

berat Anis sama berat ngan anak aku si adik tu...

Alhamdulillah...anak aku dulu tak nangis..tapi tak tau la kalau masuk darjah satu nnt nangis pulak..berdebar dan sebak lak bila nak lepas anak masuk sekolah ni...adoi la...aku rasa mcm kecik je lagi dorang ni...


bagus anis tak nangis...mesti kiut giler masa dia jawab 'saya cikgu!!' hehe...

Papa Mifz said...

dunia baru tuh untuk Anis...

Dalila Hamid said...

dh masuk sekolah dah ye... tentu ramai kawan baru nnti..

ct rahani said...

cepatnya anis gi skool.. ingt stat new year.. aidil pun 5hb nih baru stat gi skool.. x sabar gak nk tgk camner dia kt skool.. hehe..

Myra Jay said...

Pengalaman pertama seorang ibu apabila anak mula bersekolah.. ;)

Anis anak yg baik, insyaAllah boleh :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...