Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, December 6, 2011

...Delisha Dah Makan Biskut | Baby Bites...


Hari nih genap umur Delisha 7 bulan.. kejap jek kan~ semakin hari makin ligat, makin banyak fikiran dia nak membuli mama dia.. semalam ngan hari nih.. pukul 6.15 pagi dia dh bangun.. ajak mama dia sembang!!! mama dia standby nak mandi.. dia duk ajak sembang..dalam gelap plak tuh.. kalo dia dah bangun ai memang x kan dapat buat pape dah..

slalunye sebelom my hubby gi keje sempat lah jugak bancuh milo ke ape.. 2 hari nih.. non ado~ x sempat.. melayan si kecik nih jek laaaa...

weken hari tuh kami gi shopping barang dapur kat giant.. pastu ternampak plak biskut baby ni.. terus amik 1 kotak untuk Delisha.. masa anis dulu pon ai bagi jugak dia makan biskut nih..

kalo ikutkan Delisha x pandai sangat nak pegang n makan.. tapi bila dah 2 3 kali makan.. alhamdulillah dh pandai dh.. walaupon banyak yang dia buang dari makan..kikiki

harap2 boleh lah bagi dia kenyang sikit.. tak mo bergantung sangat pada susu.. semalam kakak dia bagitau yang adik dia x mo makan nestum dh.. mungkin dia dah boring kot.. lepas nih kena carik resipi len plak..

hari tu ai lenyek kan kentang+lobak merah yang ai masak dalam sup ayam.. bila ai suapkan ke mulut dia.. dia boleh buat gaya nak muntah ko~ sabor jek laaaa... kadang2 buntu jugak nak sediakan makanan untuk baby nih..

korang yang ade menu or resipi lain tolong share sikit ngan ai.. hehehehe

sekian.. citer pasal Delisha n makanan


14 comments:

aEn+aReaL=Ryan said...

Ryan Besar2 Delisha Nie Susah Nk Bg Makan..Asl suap mknn je buat muke pelik..huhu

Makin Comel La Delisha nie..

:)

Anamarza said...

Ainul tak minat dgn biskut ni, terpaksa la beli biskut jenama lain ;(

wahida said...

anak2 aku dulu pun makan baby bites ni...tapi mkn tak sgt pun, kemam sikit2, pas tu buang..hehe...

Munnafendy said...

letak la gmbo delisha mamam bnda ni, msti cumel! =)

Myra Jay said...

Biskut ni lembut bila dihisap, sangat sesuai untuk baby :)

Lg 1 mmg diorang cepat boring, takpe nanti pelan2 tukaq menu ;)

Salina@IbuAqil said...

Bestnya dia dah mula makan biskut.. ;)

Nens Collection said...

amar mkn biskut milna dulu..
tp..mcm delsiha gak byk bunag dr makan..hoho

Dalila Hamid said...

dela selalu suap anak buah makan... kadang2 makan kongsi sekali... sedap..hhee

eB ezrin said...

sdp. eB pn suker :)

Fieza79 said...

bt je bbur nasi+bayam+daging @ ikan...blend kan semua tu..mesti dia suke..fieza dulu anis dn irfan cuma mkn tu je...try la kot delisha suka..hehee

Papa Mifz said...

Mifz biskut2 mcm nih dio tak suko sgt...tapi nestum & bubur laju jer habis..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

kurang sket susunye kan..
dh tak laparla lg Delisha ye..
mommie pasni kena stok manyak2 la tuk delisha..

psst awak,
tutorial zoom in gambo biler cursor dkt tu kat sini

Shiela Latif said...

memang buntu mama...ibu lu kemain lagi buat bubur berkobar-kobar macam2 letak konon2 nak bagi adam makan...last2 ibu yg makan...takut membazir...susah nak bagi baby makan ni

Anonymous said...

campor dengar kurma 2 biji kak...makanla die nnti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...