Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, December 16, 2011

...Pertama Kali Makan Di Luar...


hehehehe.. pengalaman dan pembelajaran untuk mama.. sejak delisha lahir.. ini lah kali pertama kami kuar makan kat luar 1 famili.. selalunye kalo ai x masak pon.. My hubby akan bungkus makanan n makan kat rumah..

Nak tahu kenapa.. sebab ai tak yakin mampu handle anak sambil makan..kekekke...memang x boleh pon~ muahahaha.. ai baru nak suap makanan ke mulut.. tangan dia dulu yang capai nasi dalam pinggan ai..hahahaha.. menjerit2 ai kat kedai makan tuh.. nasib lah my hubby nih pandai.. dia carik meja yang agak jauh dari orang lain..muahahahaha

last2 My hubby yang pegang delisha... hahahahaha... nampak elok jek kan dia duduk ngan papa dia... memang lah.. sebab 2 2 tangan dia kena kunci di papa.. hahahahahaha...

bila my hubby pegang delisha.. ai pon kena lah maka cepat2.. sebab nak tukar giliran jaga dia.. boleh tahan lasak wooo anak ai nih...

kakak yang baik... dah boleh handle diri sendirik...

dah siap makan.. ai plak amik turn pegang delisha.. papa plak sambung makan dengan tenang.. hehehhe.. cer tengok muka delisha tuh.. notti kan.. geram sangat!!

masa ai nak minum air.. dia pon sibuk nak tarik straw.. ai try bagi dia isap straw tuh.. naik ko teh ais dalam gelas tu.. muahahaha.. pastu bergulung2 nak capai gelas teh ais tuh sebab nak minum.. sedap laaa.. sejuk2 jekkk... haih~ sabor jek laaaa...

rasa nak gigit2 jek ini budak.. lepas nih kena pelan2 ajar delisha makan kat luar.. kalo tak di ajar dari awal susah nanti.. biar dia biasakan diri ngan suasana orang ramai..

Delisha dalam bb sit.. tak boleh pakai lagi.. sebab dia x boleh duduk dengan betol lagi.. asik nak terbalik jek..hehehehe



dah pandai duduk nanti senang sikit mama & papa nak makan.. Delisha duk diam2 dalam tu k~

sekian.. citer delisha kt kedai makan..

p/s: Korang Ade tak tips2 untuk ajar anak biasakan diri kat kedai makan??

13 comments:

ct rahani said...

memang menguji kesabaran nk mkn klu bwk anak2 mkn kt luar.. nak2 anak yg tengah aktif.. sama gak sy.. masa aqeef baya2 delisha nih gilir la makan.. bila dia dh boleh duduk letak je dia lam bb chair pastu umpan dia ngan makanan yg dia leh pegang.. kdg2 bawak biskut dr rumah.. sng ibu n ayah dia nk makan.. hiks..

maszmadi said...

sian delisha kn kunci tangan dia dek papa yerk.. hehe

Shiela Latif said...

hehehe...mmg ayahnya lah bakal jadik mangsa kalau makan kat luar..sama ngan ibu gak..hehe

Cho Zila said...

memang gituler masa anak kecik gilir2 makan.. sebab kalau tidak memang tak selesa.. selalunya kalau akak suruh ayah dia makan dulu sebab ayah dia makan laju baruler akak dapat makan dengan puas hatinyer...

Myra Jay said...

Ksian Delisha tak leh gerak2 bila duduk kat papa nya :)

Terus BAIK je :)

Abuwahdi said...

haha...samala nasib kite ade anak kecik.berebut2 nk mkn ngn anak2.sape cpt dia dpt haha...bgsla klu kakak nye behave,bley mkn sndiri.kne tgk dia skit2 je..tp make sure bwk biskut atau bekal buah utk anak kecik.bley bg dia diam skit smentara tgg mknn smp.kne make sure jgk carik kdai mkn xyah tgg lame2,atau org x ramai.klu anak meragam kite pun ikut hot skali huhu...

mamalieyna said...

takde aa tips..setakad ni anak sorang, ok lg la kot..then, bwk stroller, letak je anak dlm stroller..hee~

Nens Collection said...

aku sapa skang xleh bwk mkn kedai ag..membuas jek..asik kejor die jela..huhu

Papa Mifz said...

bila dah ado anak nih mkn mmg kene bergilir kan...hehe

Dalila Hamid said...

kawan dela kalau keluar mkan luar sllu gilir ganti dgn suami... ..

Salina@IbuAqil said...

Aqil masa baby dlu ina ckup takut nak mkn kat luar.. Sbb dia ni ada satu peel skit.. X leh duk setempat lama2.. Mst cpt bosan pastu melalak sakan.. Trcekik oooo dibuatnya.. Hi3!!!

Cik CT said...

morning bw here. Biasala ade ank kecik susah nak kluar.dolu2 ms ank baby,nak mkn luar harus siapkan bekal dia skali.finger biscuits pun ok.bg dia leka jap ms kita mkn.

merald said...

comel adik tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...