Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, December 13, 2011

...Kain Buaian VS Kain Batik...

waahhhh.. dah nak lunch baru nak tulis n3.. maklumlah.. baru pas cuti agak panjang... semalam warga selangor cuti..sempena ulang tahun kelahiran sultan selangor.. TAPI.. My hubby KEJE okeh!!! bosan giler duk umah.. keje berguling2 jek ngan anak2 kat umah.. bosan habes!!

kita tinggal kesah cuti yang x bape nak best tuh.. hari nih nak citer pasal buai.. Anak2 ai 2 2 tido pakai buai masa kecik.. Time siang delisha memang tido buai.. malam jek dia tido atas tilam..

masa my anis dulu kami pakai kain buai yang lobang2 tuh..

cam ni haaa.. beli jek kat kedai..

tapi delisha x boleh pakai kain buai nih.. dia sibuk nak skodeng jek keje nye.. x mo tido.. pastu bila dia nampak kakak dia lalu.. dia pon sibuk ajak kakak dia bersembang..

tangan mama dia dh lenguh dah nih.. tapi dia kat dalam buai duk sibuk bersembang..

last-last

tadaaaaa... tukar pakai kain batik.. tiada lagi lubang untuk xtvt skodeng.. kejap jek masuk buai..terus tido..muahahahaha...

sampai sekarang ai memang pakai kain batik untuk buai delisha.. kain yang lobang2 tuh simpan jek.. kalo pakai yang lobang2 tuh jawabnye.. x tido lah.. asik nak bersembang jek...kikikiki

sekian.. citer pasal buaian..

p/s: anak korang tido buai x???

12 comments:

eB ezrin said...

x, drg gayat :)

LYAfrina said...

hehe.. kain batik lg kemas rasa.. cuma y blubang tu angin masuk.. tp dlu2 mmg pkai kain batik jer.. cuma kna hati2..jgn pkai y lusuh.. tkut kain tu terkoyak..pnah jd kat ank sedara lya dulu... trus jatuh... mujur ada bantal kt bwh.

Myra Jay said...

Yg berlubang tu sejuk sikit utk diorang tido dengan selesa, tp klau nak bersembang je mmg kena kain batik le..hehee

::NureeN:: said...

ellesya masa bb ja tdoq buai kat umah pengasuh tp klau kat umah nureen tdoq bawah jer sng nk bwk jln :) tp klau guna yg lubang2 tue sejuk cikit kan masuk angin

Salina@IbuAqil said...

X tahan toi dgn ayat sekodeng tuh.. Hik3!!! Aqil tdo buai sampai sethn lebih.. Seksa oooo nak dibawak jalan umah sedara mara.. ;)

Cho Zila said...

terbayang delisha bersembang ngan kakaknyer... kelakarler.. tapi anak akakpun dulu pakai yang kain batikjer... sejuk gak kot...

ct rahani said...

sama la dua2 anak sy guna buai.. ank sulong kdg2 je tido buai.. tp yg 2nd nih buai adalah nyawa dia kalau nk tido.. especially waktu siang.. malam kalau dh lena baru angkat tidokan kt tilam.. klu berjalan susah sket nk kena angkut buainya.. seb baik pakai buai karen.. so x de la penat sgt nk ayun buai.. uitss panjang lak komennya.. haha..

SYANI said...

Aku pakai kain pelikat je.. Luas sikit longkangnya..

maszmadi said...

hiii memacam perangai anak2 yerk..

Papa Mifz said...

mifz dari kecik tak tidur buai...letak jer dalam baby court keno maso nyer tidur la dia...dodoi pun tak perlu :}

Zura said...

selamat rasenye gune kain lubang2 tue..

Cik CT said...

hehhe,kelakar plak adik nk skodeng kakak ye. ank cikct mmg tdo buai dr umo 2bln. sbb takda sape larat dodoi dia yg susah nk tido dgn saiz bdn yg hantap masa tu.jd tidola smpai 2thn baru papa sorok buai dia. pi mana2 pun angkut sbb buai dia mmg portable siap ade beg lg.jd x sysahla nk usung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...