Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, January 9, 2012

...Weken Kami | Aroma Ikan Bakar...

haaaahhh.. baru nak update blog.. hehehe.. hari ni ai masuk lambat.. pergi bank dulu pagi tadi. nih baru ade kelapangan nak buat n3...

semalam kami sekeluarga plan nak makan seafood.. x kesah lah.. ape pon.. janji seafood.. ai mintak nak makan ikan.. so kami pon pusing2 shah alam carik kedai yang harga ikan yang berbaloi.. sekali..semua mahal plak..

tukar plan gi area klang plak.. tepon adik ipar ai kat klang..ajak dia joint skali.. nasib x baik.. dia ade xtvt plak.. tetiba hubby bagi idea best~ dia ajak gi makan seafood kat pantai Jeram.. kalo ikutkan..kami pernah gi sana.. tapi dah lama.. jalan ke sana pon ingat2 lupa..

tapi bila mengenangkan seafood kat sana memang BEST.. ai pon cakap OK!! kami main redah jek.. main agak2 jek jalannye.. memula ikut signboard ke Kapar.. pastu nampak plak signboard ke Jeram.. terus senyum sampai ke telinga..muehehhe..

akhirnye..jumpe jugak signboard pantai jeram.. tapi, sebelom jumpe pantai jeram nih.. kami sesat ke pantai remis.. biasalah..orang main agak2 nih mesti sesat punye.. tapi.. alhamdulillah, sampai jugak kami ke pantai jeram..

bila nampak signboard 'Aroma Ikan Bakar kat tepi jalan masuk ke pantai jeram.. terus berbunga2 hati kami.. sebab dah yakin yang kami sampai ke tempat yang di tuju.. best!

muka2 excited sebab dah nak sampai.. muahahahaha

yeahhhh..SAMPAIIIIII... parking penuh okeh!! memang ramai yang makan kat sini.. tapi korang x perlu risau.. kedai nih memang cukup luas!!

boleh duduk dalam kedai.. tepi pantai.. bawah kemah atau atas pondok..

my hubby pilih untuk duduk bawah pondok buluh nih.. tapi kalo nak duduk sini korang kena bayar sewa.. pondok kecik cam kami amik nih sewa dia rm10 hengget.. lagi satu pondok buluh tapi saiz dia besar sikit.. lebih kurang 2 kali saiz pondok kami nih.. sewanye RM20 hengget..

my hubby pilih untuk sewa pondok nih sebab dia tau anak2 dia lasak.. susah nak makan kalo duk meja biasa.. kalo delisa dah boleh duduk dalam bbchair senang sikit lah.. tapi buat masa nih delisha memang x boleh duduk lagi dalam bbchair..


sebab lain myhubby sewa pondok nih sebabnye dekat dengan laut.. belakang tu jek haaa.. senang sikit nak pantau my anis.. dia tu bukan tau duk diam.. asik nak merayap jek.. kalo kami duk dalam kedai.. konfem asik menjerit nama my anis jek.. nak makan pon x senang..

so, main pondok2 lah kami semalam.. melayan delisha melasak.. dah abes masing2 menggeliat dalam pondok.. kami gi menggeliat tepi pantai plak.. heheehhe


ohhh..sebelom tuh kami gi pilih seafood mentah dulu.. kat pondok nih dorang amik oder untuk air, nasik dan lauk2 panas lain.. bab seafood.. kena gi pilih sendirik..

sesi menangkap seafood.. macam2 pilihan ade.. ikan pon banyak jenis jugak lah.. udang ade 2 gred, A dan B.. Sotong, lala, ketam haih~ macam2 lah..

bz okeh!! macam2 pilihan ade.. sampai fenin ai~

my anis pon sama naik ngan mama dia pilih ikan.. tapi dia tengok jek.. kikikiki

hasil tangkapan kami.. nampak cam kecik2 jek.. tapi hakikatnye semua besar2.. maklumlah.. orang ngah lapar yang pilih.. muahahahaha... tapi sotong my hubby pilih yer.. besar2 dia amik..hahahahaha.. dia lagi lapar nampak nye..muahahahaha..

dah pilih nak makanan ape.. terus oder nak dikerjakan gaya ape binatang2 nih semua.. 3 rasa ade, celop tepung ade...macam2 gaya ade..pilih ajer.. dah abes pilih2.. kami pon menerjah ke..

tepi laut laaaa... best sangat.. masa kami datang memula dulu.. x cantek cam skrg.. dulu x de benteng batu nih..pasir dia pon lecak jek..tapi kami x turun cecah air pon.. juz posing tepi2 jek..

delisha lagi sibuk tengok ombak dari tengok mama dia yang ngah amik gambar nih..

okeh..turn mama posing plak.. time nih pon delisha kena paksa pandang camera.. kalo x..dia sibukkk nak tengok air...

potret kami sekeluarga.. masa nih ade 1 abang nak tolong amikkan gambar kami ber4.. agaknye dia kesian tengok kami amik gambar sendirik.. terkial2.. 2 3 kali amik pon x ok jugak..senget benget.. tengok lah gambar my anis tuh.. separuh jek.. tengah2 abang tuh setting camera..skali abes bateri ko!!! bengkek x?? mencik jek.. tu yang ade gambar kami yang x bape nak gojes nih..

menikmati keindahan alam.. sweetkan gambar nih..

nak tahu kami makan ape hari tuh??

tunggu di next n3 k~ panjang cecah lantai dah nih..

okeh..bersambung~

p/s: korang suka makan seafood x???

18 comments:

Papa Mifz said...

mcm best jer mkn kat situ...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

nape tak tahu pun area ni. tak jauh ker dr kapar? mesti lalu rumah kat eliss pegi sana tu :p

wahida said...

mcm best la mkn kat pondok tu...
sedap tak nok mkn kat situ? kalau sedap, aku nak terjah...

|| NaFiRaa || said...

elissmie..
kalo dari pekan kapar tuh x jauh dah.. depan sikit jek dari pantai remis..

lalu depan rumah kak eliss eh?.. len kali boleh ar gi umah kak eliss..hehehe

|| NaFiRaa || said...

wahida..
sedap!!! kena ngan tekak aku.. aku rekomen kan tempat nih.. best!

Nens Collection said...

macam best jek makan tepi pantai..
kat dungun xdop plop pondok2 cenggini,kalo x senang skit nk letak anak buas..;)

SYANI said...

Bestnya makan kat tepi pantai... Lama dah tak makan seafood.

sarah mohamad said...

Bestnyaaa jalan - jalan pergi pantai and paling bestt dapat makan seafood. Pehhh mengancamm! HEHEH

MRS. K said...

sedapnyer... dah lama tak makan ikan bakar......

Myra Jay said...

Pic 1st kat pantai Delisha senyum comel sangat :)


**Nak dok makan pun kena bayar sewa ye? Boleh tahan tempat ni :)

|| NaFiRaa || said...

Myra..
pondok2 nih jek kena sewa.. tempat dia selesa dan dekat dengan pantai.. selain dr pondok2 tuh semua free.. kiranye yang pondok2 nih istimewa sikit laaaa...hehehe

Aishah Jahirah said...

ada pndok tu...menarik...suka dgn seafood tp ada alergik...kdg2 belasah jugak...mana tahan tgk makanan sedapkan....

Shiela Latif said...

apelah mama nie...potong stim tau...eksaited nak tengok hasil tangkapan yg dah masak tu...sekali ngan rege ye

maszmadi said...

bestnyer dapat makan seafood, tepi pantai plak tu... bila la bleh nikmati suasana gini yerk.. time balik ganu pon mkn kat umah jerk.. huhu

ct rahani said...

nampak hasil tangkapan tuh dh tau mesti mabeles punya nih.. suka ikan kerapu tuh.. hehe..

Atia Adina said...

macam best jer...kene pergi ni

MaryaYusof said...

Kalau mkn dekat pondok mmg terbaik...bertambah selera mkn... xsabar nak tunggu menu yg dihidangkanlah ;)

Zura said...

ktorg kalau pegi suke waktu malam tp kena awal..kalau x fully booked...alamat kena menunggu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...