Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, October 27, 2015

...Wekend Kami | Tak Sangka Cinta Pandai Masak...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Selasa.
Semoga Hari ini lebih baik dari semalam.. amin~

Semalam x de n3. sebabnyeeee henpon x bawak.
gambar semua kat dalam henpon tuh.
x best citer kalo x tempek gambar sekali. lagi2 kalo n3 menunjuk-nunjuk.
kah kah kah kah kah.

Hujung minggu haitu Cinta gi mancing udang kat kolam. dia banjer anak buah dia mancing udang skali ngan bos dia. semua kaki pancing kekdahnye.
esoknye ade lah nampak udang dlm peti ais. banyak jugak lah. Cinta kata bukan udang dia pancing sorang. ade geng2 mancing bg kat dia jugak. tu yang jadik banyak tuh.

Cinta kata dia nak makan gulai lemak kuning.
i nih ingat2 lupa dah camner nak masak.
pastu Cinta pon tepon mak dia. Mak i jugak lah kan Mak mertua.
Cinta wat loud speaker masa call Mak.
i take noted jer lah mana yg penting.
pastu cinta gi beli bahan2 yg x cukup. balik dari kedai Cinta kata dia nak jadik Chef!
biar betol laki i nak masak! Cinta bukan tau masak okeh!
kalo masak meggi dia boleh lah masak.
hehehehehe..

takpeeee.. bg can, bagus jugak kalo cinta nak try masak.
boleh rasa masakan air tangan suami. gittu! hahahahaha
lepas bersilat kat dapur sambil melayan delisha mengacau dia masak.
akhirnyeee.. CInta panggil suh rasa masakkan dia.

Tadaaaaaa.. Gulai lemak udang!
Tak sangkaaaaaaaaa... sedap jugak laki i masak.
kalo tau dia ade bakat masak. dh lama i suh dia masak. 
hahahahaha. tapi x di nafikan kan. dia boleh masak yang simple2. sebab masa i dalam pantang haitu Cinta lah yang masak. sayur sawi n ikan panggang.
selama sebulan i makan menu tuh tau. ko hado??? tapi redho jer lah.. asalkan ade makananan nak makan sudahhhhh. hahahahhaha

Cinta punye pinggan. 
Kuah dia memang sedappp sgt. kalo makan banjir pon boleh. sebab kuah dia memang sedap n manis. manis tuh mungkin dari udang yang fresh tu.

XTVT sementara menunggu papa masak.
buat ulangkaji sebab minggu nih exam pagi petang!
kesian sgt2. i memang berani nak paksa My Anis belajar banyak2. cukup lah sekadar kemampuan dia. nak study 3 subjek dlm 1 hari okeh!
kesian kan~ jerebu punye pasal. anak2 terpaksa tanggung akibatnye.

lepas makan.. lepas study.. kita pergi release tension. muahahaha
alaaa.. pergi tesco jer pon.. carik stok makanan yg dh habes. beli milo sket.. roti sket. eh tetiba Cinta kata nak beli Kipas dinding. nak pasang kat meja study anak dia. dapat seketol.

Amzar dah biasa pergi merayap dah.. dari kecik dia asik naik kete ulang alik pergi klinik n hospital. jadik dia dah biasa sgt dah. cuma musim jerebu ni mmg kuranglah beriadah kat luar bangunan. Sekarang Amzar dan umur 3 bulan. cepatnye masa berlalu.

Nanti i update perkembangan terbaru Amzar.

Sekian.. cerita hujung minggu.




 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

8 comments:

shark said...

perghhh lauk tak agak2..
masak lemak udang tuuu ;p

kalau cinta masak lain kali..mai satu tupperware eh..jgn lupe ;p

Kakzakie said...

Alahai kakak-kakak release tension belajar gomol adik tu mesti best kan:)
Kalau auntielah tension jumpa adik Amzar aje hihi..

Zura dah mulalah lepas ni boleh kenen-kenen en abe masak bila dah tahu dia ada skill memasak kan..kan..:)

uncle gedek said...

ui! sedapnya! Lepas akan ni tinggal kuning kat jari ni!

:D

Zee Suhaini said...

pasni boleh rekues dish lain plak zura..

zee pon minggu lepas carik kipas gak..spoil beli sampai dua..memula beli tuk siling, tukar yg lama tu bilah..dah siap pasang tak rasa lak angin..tambah lagi satu tuk dinding baru puas hati..tp nyesal sebab rasa cam membazir jer yg kat siling tu..mahal lak tu yang dinding sampai 200..

norhidana miswan said...

apasal anis nampak cma dh beso sgt tuh.... cpt betul bdk pempuan matang...

dulu laki akak pun rajin msk tp eh lma2 makin mls tau kui2.... baik ko puji2 biar selalu2 dia msk...

ct cheery said...

Sedapnya nengok udang hehe

hainom OKje said...

Amboii bukan main suka ye Cinta dia pandai masak lemak udang...Cinta ai jugak yg duk pegun gitu tak reti masak haha....

Rajin anak anak Zura belajar....Yg tecik tu pun diam jer bila diajak soping, senang hati mama tak yah jadi tarzan kan hihi

LYAfrina said...

tu dia..skali tunjuk skill

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...