Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, October 6, 2015

...Jiwa Kacau Tak Memasal...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Selasa.
Semoga Hari ini lebih baik dari semalam. Amin~

Kesah jiwa kacau semalam. huhuhuhu
anakda Amzar x cucuk lagi vaksin untuk 2 bulan.
delay sebab balik raya haji dan lepas raya anakda amzar x bape sihat.
selsema, mungkin sebab 9 jam dlm kete ber'ekon' akibat jem teruk kat hiway.
badan dia dedar2 sket.

hari ahad haitu kami gi klinik swasta untuk amik vaksin tuh. malang skali semua klinik berdekatan ngan rumah x de stok vaksin. i tak tau sejak bila plak kena booking dulu kalo nak amik vaksin. Anakda Anis dan Anakda Delisha dulu x de booking2 pon. pergi jer klinik.
bila tanya dokter bila ade stok vaksin? dokter kata seawal2 nye hari Rabu nih.
aduhaiiiii.. lambat lagi.

Cinta pon bagi idea suh gi amik appointmen baru kat klinik kerajaan.
i nih bukan banyak duit benor nak gi klinik swasta nih. tapi bila mengenangkan kena menunggu lama kat klinik kerajaan. i rela lagi bayar mahal sket kat klinik swasta.
lagi pon bill boleh claim. Cinta claim.. kihkihkihkih.

Oleh kerana Cinta dah bagi cadangan, terpaksa lah i setuju kan.
Cinta pon gi lah klinik Kesihatan Seksyen 19 nak amik appointment baru. appointment lama sebelom raya haji lagi.
skali nurse kata minggu depan semua penuh. dia bg cadangan suruh datang petang semalam (isnin petang) pukul 2pm. Cinta pon wasap i bagitau.
haruslah i x setuju kannn. i kan kat opis. x kan Cinta nak pergi berdua ngan baby tanpa i kan. Skali Cinta kata boleh jer dia handle.

OMG! OMG! haruslah menggelupor i kat opis nih.
macam2 dah pikir.. sampai ke LONDON pikirnye.
i cuma mampu pesan jgn lupa bawa selimut n susu bb. walaupon hati nih berat sangat nak bagi dia pergi sendirik ngan baby.
 hati x tenang dah.
semua keje x jalan.. ape pon x boleh~

lagi yang i x menahan, bila cinta wasap gambar2 nih.

Cinta boleh pergi bawa anak2da besar tuh!!!
lagilaahhhh i tak senang duduk.
boleh ke dia handle bb n anak2. Ya Allah.. sesak napas tengok pic nih.

Amzar tido.. malas gamaknye nak layan kakak2 ngan papa dia.
pastu Cinta wasap lagi kata baby Amzar berak masa nak timbang. (kat KK kan kena bogelkan baby masa nak timbang berat) 
serius masa nih i rasa nak nangis sebab i agak Cinta mesti x bawak pempes ngan tisu basah.
i pon x ingat nak pesan sebelom dia gi klinik. skali Cinta kata dia bawak beg baby (dalam beg tu semua ade. pempes n tisu basah) trus rasa lega yang amat. Boleh harap jugak laki i neh. hahahahahahahahaha.

acara wajib.
tax dari anak2.. dapat lah air 1 tin sorang.
hahahahahahaha... sian papa.

Alhamdulillah.. dalam kol 4 lebih cam tuh Cinta wasap cakap semua dah settle.
Baby Amzar pon ok jer. nangis sekejap jer masa kena cucuk.
legaaaaaaaaaa sangat2.

Sebenarnye, kalo bab nak handle anak Cinta lebih pakar dari i.
Sampai sekarang Cinta yang mandikan Amzar.
Maknye memang x berani nak mandikan bb. kalo lap2 badan tuh boleh lah.. hahahaha
cuma semalam i risau bila amzar carik nenen dia. papa dia mana ade nenen. kang dia melalak plak kt klinik tu. tapi hakikatnye.. anakda Amzar x kesah pon. dia siap tido lena atas papa dia. sabor jer lah jadik mak nih. Emo terlebih. kakakakakakakaka.

Sekian.. n3 mak Emo lagi.




 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

11 comments:

Mama Myja said...

Sekali sekala kita kna bg orang laki try buat. yakin insyaallah dia boleh handle punya. hihik.. thumbs up ;)

shark said...

shah alam jugak bukit naga, belakang masjid tepi jalan tuh :)
dekat dgn umah lama..

mehler singgah kalo senang beb :)

mak2 sangat hg nih, tp baguih pak nyer bawak anak, jgn harap ler kalo laki aku hahahha ;p

aLyNnZ said...

betul kalau alin pun mesti tak senang duduk..kalau boleh disaat getir bby nak kena cucuk kite ada bersama walau kite pun sebenarnyer tak lar brp nk berani sgt kan..

baik jer baby dgn anak2 g dgn abahnyer..alhamdulillah dh selamat bby kena cucuk..syioknyer bau bby..wangiii

Fiza Rahman said...

Hehehe...over kerisauan betul tau hemaknya. Insya'allah...mesti cinta boleh handle punya ☺

Tak tau plak skang ni klo nak cucuk kena booking dulu. Rules baru erk.

Sura Mohd said...

mak-mak memang terlebih risau..hakikatnya Mr Papa sememangnya terer..hihi tabik jugak buat suami Zura..tak semua laki boleh camni..akak tak rasa suami akak boleh camni..huhu..

norhidana miswan said...

eleh... ko mmg over tau... tgk cinta rilex je ngn 3 org anak tu... ko lak yg risau bebeno... sampai hati ko memperkecilkan kebolehan cinta ko tuh oiiii...

insyallah, tgk cinta ko tuh, nmpak mithali n tanggungjawab org nya

Mummy Chubby said...

memang seluruh m'sia xde stok a few vaksin...nasib baik ammar dah cucuk 2 bulan.skang ni utk 3bln & 18bln tgh kritikal xde stok.huhuu...tetiap minggu dok follow up.

ct cheery said...

Hahaha sweetnya Abg cinta nih. Mesti jadi tumpuan owg Kat Klinik tu. Kalo sy nengok xlepas sbb sweet sngat ni bapa yg bawak baby g cucuk hahahha

ct cheery said...

Hahaha sweetnya Abg cinta nih. Mesti jadi tumpuan owg Kat Klinik tu. Kalo sy nengok xlepas sbb sweet sngat ni bapa yg bawak baby g cucuk hahahha

hainom OKje said...

Yg risau sangat tu buat apa....katanya papa lagi terer jaga anak. Alah Zura ....papa tu bukannya bujang lagi, anak dah 3, tau lah dia handle tu.

LYAfrina said...

hihi...
ok je ha papa dia handle tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...